Şimdi Ara

Rampada kalkış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aracım Peugeot 308, dizel, manuel şanzıman, 90 hp.

Şöyle bir sorunum var. Rampada ışıkta beklerken yeşil yanmaya yakın debriyaj ve frene basıyorum, 1.vitese takıyorum, kavrama noktasına kadar debriyajdan ayağımı yavaşça kaldırıyorum. Yeşil yanınca da gaza basıyorum ama araç hiç tepki vermiyor ve geri kaçırıyor. Bu esnada debriyaja bir iki defa basıp çekince araç kendini toparlayıp ilerliyor.

Bu sorunun sebebini bilen var mıdır?

• İşte biz tamda buna baskı balata kaçırıyor diyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskı balata değişmesi gerekiyor büyük ihtimal
  • Değişim şart o zaman, cevaplar için teşekkürler.
  • Aracın kaç kilometrede? Debriyajın hidrolik mi bilmiyorum ama sorun debriyajda olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rampada araç kaldırma ile düz yolda araç kaldırma aynı şekilde yapılmaz. Rampada debriyajı daha alttan kontrollü ve yavaş bir şekilde bırakılırken gaza daha fazla basmak gerekir. Eğer düz yolda kaldırıyormuş gibi kaldırırsanız ve bu esnada debriyaja tekrar tekrar basarsanız araç ilk başta geri kayar ve debriyajın yakaladığı yerden araç bir şekilde kalkar-yada istop eder. Buna rağmen araç rampada kalkarken sıkıntı yapıyorsa baskı balatada sorun olabilir.
  • @vadamama 70 Bin de 2008 model, hidrolik olup olmadığını bilmiyorum, nasıl anlaşılır?

@pelstina düz yolda debriyajdan ayağı çekerken gaza basmadan hareket ettirme yöntemini rampada da denediğim zaman oluyor zaten bu bahsettiğim durum. Yani aracı tutar diye gaza basmadan debriyajı kaldırıyorum, kavrama noktasında araç istop etmeden bekliyorum, sonra gaza basınca gaz yemiyor. Eğer debriyajdan çekerken beklemeden gaz vermeye başlarsam normal kalkıyor. Belki de benim yaptığım teknik olarak hatalıdır ve bu yüzden bu problemi yaşıyorumdur.
  • Biraz acemisiniz galiba, bu yarım debriyaj olayını da alışkanlık hline getirmişseniz çoktan yemişsinizdir debriyajı. Zaten yokuşta kalkışta zorlanma, geir kaçırma da da ömrünün sonlarındaki baskı balatanın göstergelerinden bir tanesidir.

Kalkışlarda titreme, basmanıza devir artmasına rağmen hızlanmada isteksizlik, artan yakıt tüketimi, viteslerin özellikle 1 ve gerinin zor geçmesi gibi durumlar varsa baskı balataya işaret eder.
  • Sorununuz tamamen kullanım tekniğinizden kaynaklı sanırım. Çünkü gaza bastığınızda motorun gaz yememesinden bahsetmişsiniz. Ortada kaçırma yok. Kaçırma olsa motor gaz yer ancak araç yürümezdi. Tamamen kullanım tekniğinizle alakalı bir sorun var. Ancak kullanım tekniğiniz balataya da zarar. Yalnız araçta bir sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.