Şimdi Ara

Redpill'deki 'Kimse yardıma gelmeyecek' lafı yalandır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde zaten çok büyük bi kesim torpil ile iş bulur (şuanda mesela devlet %95 torpil) özel sektörde iş değiştirip kariyer yapıp maaşını yükseltme de referans ile oluyo.

torpil-referans bunların hepsi birinin gelip sana yardım etmesidir. ve sen hiçbir şey yapmazken sana daha üst bir maaş kazanma şansı vermesidir.

bugun toplumda "adam" denilen erkeklerin ezici çoğunluğu tanıdık çevre ile o noktaya gelmiştir.

Redpill ise "adam" olmanın senin bireysel çalışman ile olacağı yalanını söylüyor. bireysel çalışma ile sadece köle olursun. çalışmak önemsiz ve gereksizdir. önemli olan şey küçük yaştan itibaren tanıdık çevreni geliştirebileceğin bi yola girmektir ki zenginler çocuklarını bu yüzden kolejlere yolluyorlar. küçük yaştan kendisi gibi zengin çocukları ile tanıdık olsun diye.

bütün bu çocuklar çalışmadan zengin olacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Ocak 2025; 8:2:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bana ara sıra iş teklifleri geliyo. geçenlerde Ankara'daki bi şirketten aradılar.

bunun nedeni benim süper önemli biri olmam ya da çok nitelikli olmam değil. tanıdık sahibi olmam.

mesela ben İzmir'de çalışmadığım halde İzmir'deki bi şirket ile ortak iş yapmıştık 10 sene kadar önce. benim memleket İzmir. sonraki yıllara ben bayram tatiline memlekete gidince o şirketi ziyaret ettim 2 kez. sadece çay içmek için yani muhabbetimiz var diye.

sonra Ankara'daki şirket pozisyon için adam ararken İzmir'deki şirkete soruyor, onlar da beni söylüyor. öyle bana ulaştılar.

ben şuanki halimden 100 kat daha nitelikli olsaydım, ama tanıdık sahibi olmasaydım, ve Ankara'daki şirkete CV ile başvuru yapsaydım, beni istemezlerdi. ama şimdi daha ben başvuru bile yapmadan beni çağırıyorlar.

• çok çalışmak kumu sulamak gibidir. kumu 100 yıl sulasan bile sana mahsul vermez.

efendim işte akşamları eve kapandım kitapları bitirdim. abicim eve kapanma. git birilerinin çayını iç daha iyi.

• İstanbul'a ilk üniversite okumaya geldiğimizde fakir çocuklar olarak deli gibi burs arıyoduk arkadaş ile, ama umut da yok.

gene bi derneğe başvurduk ve geri dönüşte tramvay durağının girişindeki görevli adamla muhabbet ettik. adam benim arkadaşımla hemşehri çıktı. hemen arkadaşıma burs ayarladı ayak üstü. git dedi şu derneğe adımı ver dedi ve olay bu kadar. ben mal gibi kaldım.

• Redpill %90 boş ve yalandır. Durumu olmayan birisine SIZLANMAYİ BIRAK ÇALIŞ demek komiktir.

Bunu söyleyenler hep şu tezi savunur ben tırnaklarımla kazıdım

Arkasında babası veya annesi ya doktordur veya üst düzey bürokrat veya zengin birisi çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 13 Ocak 2025; 8:20:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de çok yetenekli bir futbolcu olmak işe yaramaz, iyi bir takıma sahip olmak işe yarar. anlayana...

• Ayenen doğru çoğu meslekler de böyle durum. Çok nitelik isteyen mesleklerde eğitim aranıyor.Örneğin Uçak pilotu bundan torpil işlemez çok fazla nitelikli bir meslek öyle herkes yapamaz.Onun dışında çok fazla nitelik istemeyen işlerde hep referans network döner.Özellikle de plazadaki meslekler Muhasebecidir İnsan Kaynaklarıdır vs vs bu mesleklerde network suz iş bulma olanığı sıfır artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Redpill'deki "Kimse yardıma gelmeyecek" lafı yalandır
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    geri kalmış ülkelerde uçak pilotları bile torpilli, hatta akademi bitirmemiş yani pilotluk lisansına sahip olmayan kişiler. Afrika gibi yerlerde bu çok yaygın.

mesela 2020'de Pakistan'da bi uçak düştü. uçak iniş takımlarını açmadan iniş yapmaya çalıştı. kokpitte otomatik sistem 100 kere bağırarak sesli uyarı veriyo iniş takımları açık değil diye. ama pilotlar ingilizce bile bilmiyolar. çünkü her iki pilot da pilot değiller. lisansları yok. yüzlerce milyon dolar değerindeki uçağı ve içindeki 150 tane insanın canını torpil ile kokpite oturtulan iki vasıfsıza emanet etmişler.

haa, bizim gibi ülkelerde de dolaylı yoldan pilotlar kendi oğullarını pilot yapıyolar. bunun sayısız örneği var. benim pilot olan tanıdığım iki oğlunu da pilot yaptı. birinci oğlu 2016'da pilot okuluna torpil ile kabul edildi (mülakattaki adamlar babasının arkadaşıydı) ama tam o sırada malum olaylar yaşandı diye alımlar tümden iptal edildi. adam da cebinden parasını ödeyip oğlunu Avrupa'da pilotluk okuluna yolladı ve diplomayı ordan alıp pilot yaptı. ikinci oğlu zaten çok başarısız bi çocuktu yani pilotluk okuluna torpille dahi kabul edilmesi imkansızdı. onu da gene babası kendi parasıyla Avrupa'da pilotluk okuluna yolladı, o da pilot oldu. bu tarz sayısız aile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Ocak 2025; 11:16:48 >

• Üniversitedeykende bi kişisel gelişim uzmanımı ne gelmişti kadın sürekli kendinizi geliştirin adım adım ilerleyin falan diyordu kadının özgeçmişine baktım zengin bi ailede doğmuş özel okullara falan gitmiş dil ve üniversite eğitimini amerikada yapmış yani herkesi kendi gibi zannediyor bunları anlattığı kişilerin çoğunun ailesi işci.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın söylemekten yorulmayacağım redpillcilerin savundukları şeylerden birisi şu kadın doğasını bilirseniz onların davranışlarına kızmazsınız.

Yani kadınların yaptığı her saçmalık normaldir onlara şirin görünelim demektir bu.

Modern feminizm ve blackpill ile redpill danışıklı dövüş üzerine kuruludur.

Redpill önerenlerden uzak durun veya modern feminizm savunuculuğu yapanlardan.

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Peak Games 2 milyar dolar'a satıldığında: "siz yazılımcı değil misiniz ulan siz de yazıp satın hadi, satamıyosanız çalışmıyosunuz demektir" dediler bize.

Peak Games'i kuranların alayı işadamı çocuğu, alayı ABD'de okuyup ABD'li zenginlerle gençlikten itibaren tanışmışlar ve Peak Games'i büyütmek için ABD'li zenginlere çok fazla hisse satıp reklam için büyük finansman almışlar.

zaten 2 milyar'a satıldığında Türk kurucuları pek para kazanamadılar. hisseler çoktan satılmış olduğu için paranın çoğu ABD'li zengin yatırımcılara gitti.

• engin polat

• Oturduğunuz yerde kimse yardımınıza gelmeyecek, bu kısmı doğru. Fakat çevreyi yapmak kendi elinizde.

Ben İstanbul'da evimi kapatıp, eşyalarımı satıp yurt dışına taşındığımda, yerleştiğim şehirde belki iki arkadaşım vardı. Para kazanmak için akşamları freelance yazarlık yapıyordum Türkiye'deki bir şirkere, gündüz ise bir kafede mutfakta çalıştım. Kimse bana yardım etmedi, ben çabalayıp kendi networkümü kendim kurdum. Eğitimlere, buluşmalara katıldım, çevremi genişlettim. Bu etkinliklerden birinden tanıştığım birinin referansı ile istediğim sektörde giriş seviyesi bir işe girdim. Şuan aynı şirkette o girdiğim departmanın müdürüyüm.

Kısacası, hepsi kendi elinizde. "Çevrem yok, kimse bana iş vermiyor" deyip kaderine razı olmak da, "çevrem yok, kimse bana iş vermiyor, çevre yapmalıyım" deyip harekete geçmek de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 13 Ocak 2025; 18:55:20 >
  • Sıfır bir hocam haklı. Bu ülkede her şey miras her şey tanıdık her şey ahbap çavuş ilişkisi.

• Biraz içini karartmak gibi olacak ama;

-Evet dünyada gerçekten on milyonlarca dolarlık süper yatları olup (belki yüz milyonlarca) onda sağlam partileyen insanlar var.

-Evet dünyada belirli bir kesim var ki, bizim o kadar paramız olsa hayatta bir daha çalışmayız diyeceğimiz parayı belki bir haftalık tatilde yiyor. (milyon dolarlık tatil paketleri var örneğin ve bunlara birileri gidiyor)

-Evet dünyada birileri belki milyar dolar servetlere sahip ailelerden doğuyor ve hayatları boyunca tabiri caiz ise nabızları bile yükselmeden yaşıyor.

Ama bu kesim dünya nüfusunun çok düşük bir kısmı ve pek çoğumuz hiç bir zaman böyle şeyleri yaşamayı geç, bu gibi insanlarla tanışmayacağız bile.

Bu durumda yapılması gereken bir kenarda oturup ağlamak değil. Senin kendi hayatından tat almaya çalışman.

Yeri gelip arkadaşlarla sahilde oturup çekirdek çitlemek gibi basit şeylerden bile mutlu olabilmek lazım. Sürekli bir şeylerden yakınıp durmanın bir anlamı yok. Evet yandaki beachte kokteyller satılıyor olabilir ama mesele senin arkadaşların ile o beache oturmadan da kendince bir şeyler yiyip, içip, muhabbet edip, kendine göre müzik yapabilmen.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Hocam konu yakınmak değil. Olay insanların hayatlarını iyileştireceklerini iddia eden kişilerin tamamen sallamasyon şeyleri ve bilindik az çok şeyleri çorba edip karıştırıp sunmasını eleştiriyoruz.

Yıllar önce ilişki koçluğu altında ilişkiler üzerine kitaplar satılırdı ki hala satılıyor onlar o zamanlar bu kadar kazanç elde edemiyordu. Andrew tate sağolsun ALPHA MALE kavramını ortaya çıkardığında pandemi döneminden önce ve sonrasında Alpha, sigma, beta, gym'e git gibi saçmalıklar iyice popüler oldu.

Bu insanlar kitaplarını önceden satamazken viral capsler ve yozlaşmış kültür ile kendilerine yıkıklardan bir ordu kurdular ve bunlara seanslı görüşme ve kitap pazarlıyorlar.

Hepsinin dilinde pelesenk bir laf var. Biz toplumun iyiliğini istiyoruz, bu şekilde insanlara sağlıklı ilişki tavsiyeleri veriyoruz, kadına veya erkeğe şöyle davranacaksın bilmem ne gibi şeyler var.

Bir kere bu adamlar tırnaklarımla kazıdım bir yere geldim diyor alayı kolpa. Yani insanlara sen de başarabilirsin, bak benim etrafımda şu kadar kadın var şu kadar para var sen de yapabilirsin diye ümit tacirliği yapıyorlar.

Samimi olmadığı için eleştiriyoruz.

Yoksa ayda 10-20 kitap okuyup, sosyalleşip, geçim konusunda zor geçinen birisinin hayatında çok büyük değişimler olmayacaktır.

Bilişsel yük dediğimiz kavram vardır bu ne kadar fazlaysa bir insanın kendini gerçekleştirmesi zorlaşır. Bu redpillcilerin alayıda AĞLAMA LEN İSTİKRAR YAP, ÇOK ÇALIŞ ÇOK YAP ÇOK ELDE ET diye tedx minvalinde boş konuşmalar yapıyor.

O yüzden içi boştur.

Adam kirasını ödeyemiyor, aç kalıyor ise senin bu adama verdiğin tavsiye şuna benziyor KANKA EV AL KİRAYA VER ODALARI KİRASINI YE ancak adamın ev alacak parası mı var ki bu tavsiyeyi veriyorsun?

İnsanlara sosyalleşin diyorlar, tamam sosyalleşsin ancak insanlar bu sefer kız arkadaş yapınca ayırmak için türlü türlü etrafında olan insanlar manipülasyonlar yapıyor hatta bunu direkt sosyal medya algoritmaları yapıyor.

Sonuç dipsiz bir kuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 13 Ocak 2025; 17:20:50 >

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

O konuda haklısın. Red Pill tayfanın sıkıntılı olan taraflarından birisi, o teorilerin çoğunun belirli coğrafyalar için tasarlanmış olması. İstanbulda bebekte yapıp çok da sırıtmayacak bir hareketi sivas istasyon caddesinde yaparsan dayak yiyebilirsin mesela. Bu gibi şeyleri dikkate alıp, ona göre ciddiye almak lazım.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt
    evet Redpill'in cinsiyet dinamikleri hakkındaki konuları Türkiye şartlarına uyarlanmalı çünkü ABD ile biz sadece kültürel değil maddiyat sistemi olarak da çok farklıyız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.