Şimdi Ara

Sakalı kızıl çıkan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
33.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedense top sakalın olduğu kısım tamamen kızıl çıkarken geri kalan heryer siyah. Saçlarım ise koyu kahverengi. Bu tarz bir şeye sahip olan var mı? Genetik sanırım bu olay. O yüzden köklerinizin nereye dayalı olduğunu yazar mısınız acaba? Ben Karslıyım ama kökenim Azeri bildiğim kadarıyla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakalda Kızıllık: Nedenleri ve Anlamları

Sakalda kızıl kıl çıkması yaygın bir durum olmasa da bazı kişilerde görülebilir. Bunun çeşitli nedenleri olabilir.

Kızıl Sakal Peygamber Soyu

Tarihsel ve dini metinlerde kızıl sakalın peygamber soyu ile ilişkilendirildiği görülür. Örneğin, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in sakalında kızıl kıl olduğu rivayet edilir.

Siyah Sakalda Kızıl Çıkması

Siyah sakalda kızıl çıkması, genetik faktörlerden kaynaklanabilir. Sakalın rengini belirleyen melanin pigmenti iki tür vardır: feomelanin (kırmızı-sarı pigment) ve eumelanin (kahverengi-siyah pigment). Genetik yatkınlık nedeniyle bazı kişilerde feomelanin üretimi daha yüksek olabilir, bu da sakalda kızıl kılların çıkmasına neden olur.

Sakalda Kızıl Kıl

Sakalda kızıl kıl çıkmasının diğer nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

• Güneş ışığına maruz kalma: Ultraviyole ışınlar, eumelanin üretimini bastırabilir ve feomelanin üretimini artırabilir.
    • Yaşlanma: Sakal kılları yaşlandıkça, eumelanin üretimi azalabilir ve feomelanin üretimi daha belirgin hale gelebilir.
    • Hormon dengesizlikleri: Tiroid veya hipofiz bezindeki dengesizlikler, melanin üretimini etkileyerek sakalda kızıllığa neden olabilir.

Kızıl Sakal Çıkması

Kızıl sakal çıkması, genellikle zararsız bir durumdur. Ancak bazı durumlarda altta yatan tıbbi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Sakalda sürekli veya artan kızıllık yaşarsan, bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Sakalda Kızıllık

Sakalda kızıllık, genetik yatkınlık, güneş ışığına maruz kalma veya hormonal dengesizlikler gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Çoğu durumda zararsızdır, ancak altta yatan bir tıbbi rahatsızlığın belirtisi olabileceğinden, sürekli veya artan kızıllık yaşarsan bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Has Türk'üm(şaka değil Türkmen aşiretinden geliyorum). Saç koyu kahverengi sakal siyah. Ama çenenin altında ufacık bir kısımda kızıl kıllar çıkıyo, gün ışığında parlıyo bazen kestane gibi :) küçük ağabeyim esmer onun sakalı kısayken siyah görünüyo uzayınca kızıl kızıl parlıyo merak etme çok sıkıntılı bir durum değil.
  • Ben Sevgilim farketmişti bende mutlu olmuştum ama çoğu kişide oluyormuş acı gerçeği öğrenmem pek uzun sürmedi
  • sakallı kızla çıkan var mı diye okudum başlığı nasıl yani dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

sakallı kızla çıkan var mı diye okudum başlığı nasıl yani dedim

bende :D :D :D :D
  • Ben sarışınım sakallar siyah çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Nedense top sakalın olduğu kısım tamamen kızıl çıkarken geri kalan heryer siyah. Saçlarım ise koyu kahverengi. Bu tarz bir şeye sahip olan var mı? Genetik sanırım bu olay. O yüzden köklerinizin nereye dayalı olduğunu yazar mısınız acaba? Ben Karslıyım ama kökenim Azeri bildiğim kadarıyla.

bende ığdırlıyım ve kökenim benimde azeri ancak öle bir kızıllık söz konusu değil. sanırım annemin genlerini almışım :)

ama ailede başka kimsedede yok bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray_Aykut

Has Türk'üm(şaka değil Türkmen aşiretinden geliyorum). Saç koyu kahverengi sakal siyah. Ama çenenin altında ufacık bir kısımda kızıl kıllar çıkıyo, gün ışığında parlıyo bazen kestane gibi :) küçük ağabeyim esmer onun sakalı kısayken siyah görünüyo uzayınca kızıl kızıl parlıyo merak etme çok sıkıntılı bir durum değil.

Tutulan kayıtlara göre babamın anne tarafı orta asyaya kadar uzanıyor. Fakat babam sırf şu kızıl sakal yüzünden sakalları ağırana kadar hiç sakal bırakamamış. Baya baya kızıl sakalım vardı derdi bana, keşke o zamanlarda renkli foto makinası olsaydı da sana gösterebilseydim derdi. Şuna bağlıyorum, babamın anne tarafı tamamen esmer yani siyah saç siyah sakal. Fakat babamın baba tarafı, dedem hariç büyük çoğunluğu sarışınmış ve kumralmış.
    Ayrıca bu işler kesinlikle genetik. Küçükken saçlarım tamamen siyahtı. Ne zaman yüzüm tüylenmeye ve sonrasında sakallarım çıkmaya başladı, saçlarımın rengi açılmaya başladı. Uzaktan gören siyah sanıyor fakat açık havada veya ışık altında kesinlikle siyah değil. 21 yıllık teyzem bile geçen gün ışık altında saçıma bakınca şaşırdı. Aa senin saçın kumrala dönüyor galiba, rengi açılmış dedi. Sonrasında dikkat ettim, ilk başta siyah olarak çıkan sakallarım artık tamamen siyah değil. Çok hafif rengi açılmış, kahverengimsi bir renk alıyor git gide.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Nedense top sakalın olduğu kısım tamamen kızıl çıkarken geri kalan heryer siyah. Saçlarım ise koyu kahverengi. Bu tarz bir şeye sahip olan var mı? Genetik sanırım bu olay. O yüzden köklerinizin nereye dayalı olduğunu yazar mısınız acaba? Ben Karslıyım ama kökenim Azeri bildiğim kadarıyla.

aynısı bendede var hocam tam o top sakal olan yerler kızıl çıkıyo gören herkez de boyadın mı diyor . bu arada ben bulgaristanlıyım saçlar koyukahve gerikalan sakallarda siyah çıkıyor
  • sakalı çıkan kız var mı diye okudum
    Benim de çenenin yanları kızıl geri yerler normal siyah şuan tam anlamıyla çıkmadığı için yani en çok olan yer çene olduğu için berbat bir durum kızıllar resmen ortada yani arkadaşlar kiremit mi sürdün diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Tutulan kayıtlara göre babamın anne tarafı orta asyaya kadar uzanıyor. Fakat babam sırf şu kızıl sakal yüzünden sakalları ağırana kadar hiç sakal bırakamamış. Baya baya kızıl sakalım vardı derdi bana, keşke o zamanlarda renkli foto makinası olsaydı da sana gösterebilseydim derdi. Şuna bağlıyorum, babamın anne tarafı tamamen esmer yani siyah saç siyah sakal. Fakat babamın baba tarafı, dedem hariç büyük çoğunluğu sarışınmış ve kumralmış.
    Ayrıca bu işler kesinlikle genetik. Küçükken saçlarım tamamen siyahtı. Ne zaman yüzüm tüylenmeye ve sonrasında sakallarım çıkmaya başladı, saçlarımın rengi açılmaya başladı. Uzaktan gören siyah sanıyor fakat açık havada veya ışık altında kesinlikle siyah değil. 21 yıllık teyzem bile geçen gün ışık altında saçıma bakınca şaşırdı. Aa senin saçın kumrala dönüyor galiba, rengi açılmış dedi. Sonrasında dikkat ettim, ilk başta siyah olarak çıkan sakallarım artık tamamen siyah değil. Çok hafif rengi açılmış, kahverengimsi bir renk alıyor git gide.

Gün ışığında benim de saçım acaip açılıyor. Resmen sarı oluyor.

• Kızıl sakalı çıkanların büyük kısmı esmer tenli olduğundan dolayı.. Benimde çok uzattığım zaman sarılaşıyor. Ten renginden dolayı rengi değişiyor diye biliyorum
  • Karadenizliyim kumralım. Aynı sizin gibi çene kısmında birkaç tane kızıl sakal var.
  • Sakallarim uzadikca kizil oluyor
  • herkes ne kadar da genelleme yapmış

demiş ki sakalı kızıl çıkanların büyük çoğunluğu esmer ben bembeyazım

demişler ki türk aşiretlerinin türk boylarına has bişey, ne türkmen ne türk kökenliyim , ailemizde türk kökenli de yok. çene kısmına yakın yerde kızıllık var

genellemeyin artık isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

sakalı çıkan kız var mı diye okudum
    Benim de çenenin yanları kızıl geri yerler normal siyah şuan tam anlamıyla çıkmadığı için yani en çok olan yer çene olduğu için berbat bir durum kızıllar resmen ortada yani arkadaşlar kiremit mi sürdün diyolar

harfi harfine aynı okudum ben de diyorum noluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: strify

quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

sakallı kızla çıkan var mı diye okudum başlığı nasıl yani dedim

bende :D :D :D :D

aynen
  • benimde çene bölümüm kızıldır
  • Benim de öyle, baba tarafı Bulgaristan, anne tarafı Yunanistan göçmeni
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.