Şimdi Ara

seat exeo mu Mondeo mu(exeo alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 30-35 bin civarına bir araç almak istiyorum. 2. el. aslında dizel istiyorum. ama benzin + lpg de işimi görür diye düşündüm. ve olmuşken d sınıfı olsun istiyorum. bunu tam karşılayan bir tek exeo var . bu araba alınır mı. özellikle binen kullananların yorumunu merak ediyorum. 33-34 bin civarına 2010 model düşük km de bulunabiliyor. bide altenatif mondeo ancak onun 2008 gibileri aynı para. bu motorlar gaza uygun mu? yada başka önerisi olan varmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonhaberci1 -- 11 Mayıs 2011; 10:30:19 >

• Exeo kısa bir süre satıldı şu anda satılmıyor yanlış bilmiyorsam bana kalırsa mondeo daha karakterli bir otomobil başka bir aracın çakması gibi durmuyor en azından seat exeoyu yollarda hiç görmedim desem yalan olmaz bu aracın motoru eski nesil şehir içinde rahat 11 litre yakarsın temiz az kmli bir mondeo alın birde lpg taktırın keyfinize bakın
  • exeo artık satılmıyor. yolda görmüştüm beyaz, hoşuma itmişti.
    yanılmıyorsam, kasası eski audi A4. seat markasının ön tarafını değiştirerek sattığı bir araçtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Mayıs 2011; 1:37:28 >
  • exeo passat veya a4'ün yan versiyonu bence. kalite olarak passattan kalır yanı yok konfor olarak aynı hatta en full exeo ile en full passat arasında ucurumlar var. motor olarak lpg'ye uygun olup olmadıgını bilmiyorum 1 sene önce bende baya araştırmıştım ama yaşımın genç olması ve yakıt durumunu düşünerek daha ufak bir araç aldım. yakıt fiyatları bu denli aşırı olmasa bende astramı satıp hemen d sınıfına geçiş yapmayı düşünüyorum ama
  • lpg ile tam uyumlu hitler motoru var exeo'da. araç sahibi arkadaşlar vardı diye biliyorum.

seat forumunda bir bakın istersen.
  • Ben kullanıyorum bu araçta kullanılan motor passat jetta golf ve scoda grubunda kullanılan motorun birebir aynı ve kanımca lpg ye en uyumlu motor ki bende bu yüzden düşünmeden aldım.Ben şehir içi güncel yakıt değerim 10 lt lpg ile 11-12 lt civarı.Şehir dışı çok ekonomik zorlamazsan hız konusunda 6,5-7 gibi değerlere ulaşılır.Lpg de 1-2 litre fazla yakar.Ben yakıttan başta rahatsızdım ama km yaptıkça yakıt makulleşti.Aracın donanım seviyesi passattan üstün çeşitli aksamlarının altında üstünde audi logosunu görüyorsun.Kusur olarak sayabileceğim arka diz mesafesi cabrio sedan olduğundan az,performans konusu bence göreceli yakıta kıyarsan ama baya kıyarsan araba hiç bir koşulda gitmem demiyor.Ama şunuda unutma tüpüyle yüküyle yaklaşık 2 tonluk bir makinayı çekiyor bu motor.Arabayı yoldan ayırmak çok zor virajlarda inanılmaz güvenli fiyat olarak 33 gibi bulursa bence kaçırma taner göde arkadaş bir araçtan bahsediyordu ama sanırım 40 milyar diyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 4 Mayıs 2011; 14:14:08 >

• Forumda Taner Bey bir test videosu koymuştu. Arabanın motoru resmen yırtınıyordu gitmek için. Kasayı taşıyamıyor gibi geldi bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı vw polo mu?
    geçen yıl açıldı
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok yakın bir akrabamda var. 2010 sonu yapılan indirimler ile en full modelini 38.500 TL'ye satın almıştı. Alır almaz hemen tüp taktırdı. Arabayı hala kullanmakta ve aşırı derecede memnun. Arabayla uzun yol maceram oldu. Motoru yetersiz diyenlere cevabım arabayı otobanda 170 km hızla cruze kontrele emanet ettik. Ne bir tıkanma ne de bir gitmeme durumu var. Canavar gibi gidiyor ve 6. viteste 200'ü rahat görüyor (hemi de tüpte). Ve bütün bu süratlerde kesinlikle kendini kasmana gerek yok. O kadar rahatsın ki ben şok olmuştum. Araba tamamen yola yapışıyor. Şiddetle tavsiye ederim. İkinci bir husus arabanın iskeleti eski kasa A4'ün aynısı. Hatta olurda denk gelirse tavsiyem exeo'nun motor kaputunu ve bagaj kapağını açın ve iç taraflara dikkatli bir şekilde bakın. Arabanın hemen hemen her yerinde Audi ve VW'nin amblemleri var.

Araba şu an Türkiye'de satılmıyor. Fakat seat bayiinden çalışan bir dostumuzun belirttiğine göre araba kesinlikle Türkiye'ye girecek ve sadece benzinli tsi ve fsi motorları olacak şeklinde bir ifade kullandı. Fakat arabanın ne zaman gireceği daha belirlenmemiş.

Parça konusunda ise hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Motor ve yürüyen aksam yıllardır audi ve vw kullandığı parçaların tamamen aynısı.
    Bunun yanında mondeo da kullanmış biri olarak kesinlikle exeo diyorum. Mondeo kötü bir araç mı kesinlikle değil. O da çok iyi güven veren bir araç. Fakat benim böyle bir tercih etme şansım olsaydı exeo derdim. En büyük sebep ise exeo kullanırken arabanın tamamen hakimi gibi kendimi hissetmemdir.

• Exeo, Mondeo'dan daha kaliteli bir araçtır. Audi A4 kasasına ve malzemelerine sahiptir.

Ülkemizde bir süre 1.6 102hp 8v LPG ile en uyumlu motorla satıldı, ama şuan satışı durduruldu. Çünkü dikkat ederseniz Exeo ve A4'te motor boylamasına yerleştiriliyor ve TSI motor için şuan boylamasına yerleşim mevcut değil. Bu sebeple Avrupa'da 2.0 motorla satılıyor ama ülkemize gelmiyor. 1.6 TDI veya 1.4 TSI ile satılıp satılmayacağını bayiiler de tam bilmiyor. Henüz ne olacağı belli değil, 2.0 TFSI ile gelse zaten kaç tane satacağı belli. O yüzden getirmiyorlar. TSI motor boylamasına yerleştirilebilirse Exeo 1.4 TSI ile gelir. Şuan 2. el olarak 1.6 Style alınır LPG takılır paşa paşa binilir. Aynı motor 1.6 Trendline olarak Passat'ta, Jetta'da, Golf'de, A3'de de mevcut sıkıntısı olan yok.

Bu arabayı alan sağlamlık, stabilite, had safhada konfor için alır. Performans isteyen zaten C sınıfı 140hp üstü araçlara yönelir. Exeo'yu Mondeo'yu naapsın. O yüzden konuyu açan arkadaşa 1.6 Style Exeo'yu şiddetle öneririm. Ömürlük araba....

• hepinizin cevaplarına teşekkürler sizleri seviyorum. ben referansını buldum. tüpü takılmış 32000 tl. 24000 km de beyaz.

iki sorum var 1. style dan neyi eksik.
    2. şeker beyazı dışında beyaz varmı. ben gördüğüm de biraz tozluyduda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhaberci1

hepinizin cevaplarına teşekkürler sizleri seviyorum. ben referansını buldum. tüpü takılmış 32000 tl. 24000 km de beyaz.

refrance tercih etme style donanım tam doludur hız sabitleyici en belirgin artısıdır.Hız sabitleyici gerçekten mükemmel bir özellik.Renk ben siyahı tercih ettim bakımı çok zor ama müthiş hava veriyor.Bu aracın en tutulan rengi beyaz ve sonrada siyahtır
  • quote:

hepinizin cevaplarına teşekkürler sizleri seviyorum. ben referansını buldum. tüpü takılmış 32000 tl. 24000 km de beyaz.

http://www.seat.com.tr/seat/modeller/exeo/reference.aspx?menu=versiyonlar&submenu=reference

Burdan hem Style'a hem Reference versiyonlarının donanımlarına bakabilirsin. Sadece 1 tane beyaz renk var kirli olduğu için öyle görünmüştür. Reference de olabilir ama tabii ki Style olsa daha iyi olur. Benim gördüğüm en önemli eksiklik deri direksiyon, vites topuzu ve 8 yerine 4 hoparlörlü ses sistemi olur. Tercih senin...

• 32500 tlye exeo style siyah alındı. 26400 km de . ilk bakımı 30000 olarak 480 tlye erya da yaptırdım. şimdi gaz taktırmayı düşünüyorum. cevap yazan herkese teşekkürler.
  • quote:

32500 tlye exeo style siyah alındı. 26400 km de . ilk bakımı 30000 olarak 480 tlye erya da yaptırdım. şimdi gaz taktırmayı düşünüyorum. cevap yazan herkese teşekkürler.

Güzel seçim hayırlı olsun,kazasız belasız.
  • quote:

32500 tlye exeo style siyah alındı. 26400 km de . ilk bakımı 30000 olarak 480 tlye erya da yaptırdım. şimdi gaz taktırmayı düşünüyorum. cevap yazan herkese teşekkürler.

Hayırlı olsun o paraya alınabilecek en iyi arabayı almışsınız güle güle kullanın kazasız belasız
  • güle güle kullanın. doğru seçim...
  • quote:

Hayırlı olsun..Allah yoldan çıkartmasın..

Bişey sormak istiyorum.İlk bakımı 30000 olarak yaptırdım demişsiniz.Araç 26400'de bu km.ye gelene kadar yapılmamış mı hiç bakım?
  • evet 30000 km ye kadar hiç bakım yapılmamış. aracın tek hendikapı o . bide 18 inç ince yanak çelik jant var. eğer burdan isteyen olursa temiz yeni orjinal exeo jant lastik takımı olan onunla ücretsiz değişirim. istanbul ataşehirde oturuyorum. sanırım benimkiler daha pahalı ama ben sevmedim. lastikçilere gidiyorum üstüne ben den 700 para istiyorlar. eminim 18 jant isteyenden de 1000 tl para alırlar. şimdi ben 205 55 16 jant olup 18 yaptırmak isteyen birini arıyorum. jant ve lastikler temiz olmak şartı ile . bu konuda fikri olan varsa bana yardımcı olabilirmi?
  • bu araç gaz la gidiyor mu gazla ve benzinle kaç para yakıyor..
  • hayırlı olsun dostum aracın üzerinde sanırım hitler motor var lpgye çok uyumlu bi motordur gazla ve benzinle kullanabilirsin aracı eğer uzun kullanıcaksan satmasını dert etme ama bi passat gibi kısa sürede satılmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.