Bildirim
Seat Leon Fr 1.4 Tsi 140 Hp Lpg takılır mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Sıralı sistem takılmaz. Direkt enjeksiyon motorlarda sıvı kitler kullanılıyor hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Direk enjeksiyon oldugu icin sirali sistem ise yaramiyor diye biliyorum. -
Takılıyor fakat çok tasarruflu değil...quote:
Orijinalden alıntı: ogzdrk
Direk enjeksiyon oldugu icin sirali sistem ise yaramiyor diye biliyorum. -
Ne kadar km yapıyorsunuz? Bence hiç gerek yok böyle bir işleme normal kullanımlarda aracın çok uçuk bir yakıt sarfiyatı yok zaten.
Ama TSİ ler gaza çok çok narin basınca, 140hp motoru 60hp gibi kullanınca çok az yakıyor diye biliyorum. Siz nasıl kullanıyorsunuz?
LPG ile verim alamaz, yapacağınız karı masrafları verirsiniz. Uğraştığınıza, kafa yordugunuza değmez.
Zaten yeterince az yakıyor . arabanın orjinalligini bozmaya değmez.
BRC servisine sormuştum tsi motorlara tüp takılıyor, ama tasarruf oranı düşüyormuş. atmosferik motorlu araçlarda tasarruf 1/2 ise tsi da 1/3 oluyormuş. o yüzden pek revaçta değil.quote:
Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic
Zaten yeterince az yakıyor . arabanın orjinalligini bozmaya değmez. -
Takılıyor diye biliyorum.
Yusuf Koparan tsi lpg arayin bulacaksınız.hatta bir passat tsi atiker takmış videosu youtube da vardı.
Benim kayınço vw grubu ve BMW motor ustası. Saçma sapan kitler takılıp geliyor işin içinden çıkamıyoruz diyor. Artık lpgli tsiye bakmayacağız diyor.
Şu lpg gerçeğini unutmadan yapılsaydı keşke bazı argeler. Lpg dostu bir insan olarak taktırmayın kesinlikle diyorum. Sıvı sistem de takmayın başkasını da.
Sıralı sistem olmayacağı aşikar .brc ile bir görüşün takmadıkları motor yok
Her motora lpg takılır. Sıralı sistem %35 tasarruf sağlıyorsa ki o da zor, sıvı sistem de %25 sağlar. Aralığında çok büyük ekonomi farkı yok. VAr diyen abartıyor. Sorun sıvı sistemlerin ilk uygulama maliyetlerinin daha yükske olması. Uzun yıllar kullanılmayacaksa fr gibi performansa yönelik araca lpg takmanın mantığını göremiyorum. Gidin ekonomi amaçlı üretilmiş, daha ekonomik bir araç alın lpg'siz binin daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: hoksi
Sıralı sistem olmayacağı aşikar .brc ile bir görüşün takmadıkları motor yok -
Birebir kullanıcısının tecrübelerini okuyun derim:quote:
Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
Her motora lpg takılır. Sıralı sistem %35 tasarruf sağlıyorsa ki o da zor, sıvı sistem de %25 sağlar. Aralığında çok büyük ekonomi farkı yok. VAr diyen abartıyor. Sorun sıvı sistemlerin ilk uygulama maliyetlerinin daha yükske olması. Uzun yıllar kullanılmayacaksa fr gibi performansa yönelik araca lpg takmanın mantığını göremiyorum. Gidin ekonomi amaçlı üretilmiş, daha ekonomik bir araç alın lpg'siz binin daha iyi.
Alıntıları Göster
http://skodaturkey.com/showthread.php?t=33701&highlight=lpdi
-
Yazık edersiniz araca. Ekonomi yapmak istiyorsanız zaten dizellerle yarışıyor ekonomi yapmak isteyince. Performans istediğinizde onu da veriyor gayet güzel. Orijinal hali gayet iyi zaten LPG ile harcamayın aracı.quote:
Orijinalden alıntı: enoktakenokta
Birebir kullanıcısının tecrübelerini okuyun derim:
http://skodaturkey.com/showthread.php?t=33701&highlight=lpdi
Alıntıları Göster
-
Yani arkadaslar hem ekonomi olacak hem performans niye dizel almiyorsun diyenler olacak normal leonlar fr kadar guzel degil malum benzin fiyatlari ortada buda cekince olusturuyor bende kimi 100 km de 7 ltyi gecmez diyor kimide 9.5 litrenin altina dusmuyo diyor
quote:
Orijinalden alıntı: gokhantastan
Yani arkadaslar hem ekonomi olacak hem performans niye dizel almiyorsun diyenler olacak normal leonlar fr kadar guzel degil malum benzin fiyatlari ortada buda cekince olusturuyor bende kimi 100 km de 7 ltyi gecmez diyor kimide 9.5 litrenin altina dusmuyo diyor
Temmuz ayında 3. yılını dolduracak seat leon 1.4 TSI 140 lık yeni kasa FR aracım var. Evim Ankara'nın rakımı yüksek diyebileceğim, oldukça yokuş çıkılan yerinde. Sıkışık trafiğe neredeyse 2 haftada bir girerim ama ortalama hızım yine de çok yüksek değil. Yakıt aralığı ağır kış koşulları ve kış lastikleriyle 8 gördü, bunun dışında hep 7-7.5 aralığında seyretti ki ben aracı spor ve normal(50/50) oranında kullanırım. Ekstra özenir ve devir aralıklarına iyice dikkat ederek kullanırsanız bu değer birebir fabrika değerine bile düşer. Dip gaz, agresif kullanımda inanılmaz uçuk olmasa da yakan ama dengeli kullanıldığında cep yormayan bir motor. Özellikle sabit hızlarda ve stabil kullanımda ciddi olarak düşük yakıyor. Jantlarım fabrikasyon 18, bunu da belirteyim.
-
Peki hocam uzun yolda nasil yakit verileri bide sizin leon 3 kasa fr degil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Mordeaur
quote:
Orijinalden alıntı: gokhantastan
Temmuz ayında 3. yılını dolduracak seat leon 1.4 TSI 140 lık yeni kasa FR aracım var. Evim Ankara'nın rakımı yüksek diyebileceğim, oldukça yokuş çıkılan yerinde. Sıkışık trafiğe neredeyse 2 haftada bir girerim ama ortalama hızım yine de çok yüksek değil. Yakıt aralığı ağır kış koşulları ve kış lastikleriyle 8 gördü, bunun dışında hep 7-7.5 aralığında seyretti ki ben aracı spor ve normal(50/50) oranında kullanırım. Ekstra özenir ve devir aralıklarına iyice dikkat ederek kullanırsanız bu değer birebir fabrika değerine bile düşer. Dip gaz, agresif kullanımda inanılmaz uçuk olmasa da yakan ama dengeli kullanıldığında cep yormayan bir motor. Özellikle sabit hızlarda ve stabil kullanımda ciddi olarak düşük yakıyor. Jantlarım fabrikasyon 18, bunu da belirteyim.
Peki hocam uzun yolda nasil yakit verileri bide sizin leon 3 kasa fr degil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selam hocam. Benim konuyu biliyorsunuz. Orada konuşmuştuk. Tüketimler gördünüz. Uzun yol verim 4.7 idi. 100 sabit gitmiştim. 120 sabit giderseniz de 5.5 lt'yi bulmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benimki mk3, en son kasa evet. En son 350 km, 110-120 arası km hızlarında tek mola ile bir yol yaptım. Tek kişi(74 kg), standart dolulukta valiz(10-15kg diyelim) ve full depo ile klima kullanımı dahil ortalamam yolculuk sonunda 5.2 idi. Daha önce 3 kişi kilo ortalaması 70 ve 3 valiz aynı mesafede klima kullanımı ile tüketimim 6.5 litre oldu.
Benzer içerikler
- galericiler nasıl kredi çıkartıyor
- mavi duman atma
- tip 2 diyabet ehliyet yenileme
- multidrive s şanzıman nedir
- opel insignia nasıl bir araba
- byd song l
- chery 5
- honda elektrikli
- mg 2024 fiyat listesi
- yeni sportage 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X