Şimdi Ara

Sıfır araç satın aldığımız yer vekalet istemiş bir sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır 2008 aldık parayı nakit olarak havale yoluyla ödedik satın aldığımız yer işlemleri yapmak için vekalet istemiş normal bir olay mı bu yoksa bir sıkıntı mı var bilgim olmadığı için soruyorum

• normal, vekalet süreli ve sınırlı verilebilir.

• sorun olmaz, 15 günlük ya da 3 haftalık verin. ben 1 aylık vermiştim.

• vekalette alınacak aracın şasi numarasını bildirin. yoksa adınız üzerinden hurda araç ticareti bile yaparlar, başka aaraç alır satarlar.

• Bir sorun olmaz, alış vekaleti zaten o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vekalete para harcamayin ruhsat cikarmak icin isteniyor ruhsati siz de cikarabilirsiniz ucreti bayi karsiliyor

• sinoplu kullanıcısına yanıt

bayiye tam olarak ne dememiz gerekiyor? "ruhsat işlemlerini ben yapacağım, ödemesini siz yapın" mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

Örnek olayda;

12 sene evvel sıfır araç alan müşteri ruhsat işlemlerini gerçekleştirmek için bizzat trafik tescil şube müdürlüğüne gidiyor.

Şubede plaka seçtiriyorlar ve plaka seçiminden sonra ruhsatını çıkartıyor.

Gün geliyor müşteri aracını satıp yenilemek istiyor ama yapamıyor;

Zira trafik tescil şube müdürlüğü üzerinde satılamaz/devredilemez şerhi bulunan plakayı seçtirip vermiş.

Vatandaş şimdi bu şerhi kaldırabilmek için kapı kapı dolaşıyor...

Aracimi bana gecici tescil belgesiyle teslim edin ruhsati ben noterden cikartirim demeniz yeterli bayi size ruhsat cikartma parasinin iadesini yapacaktir zaten

• sinoplu kullanıcısına yanıt

araç bayiden plakasız ve sigortasız mı çıkmış olacak?

Sigorta olmadan zaten plaka cikmaz. Bayi ötv odeme belgesi, fatura, sigorta vs. trafige veriyor, arac tescil edilmiş oluyor, plaka basilip takiliyor, bayi size a4 kagida basili gecici tescil belgesi veriyor. 1 ay icinde herhangi bir notere gidip tescil belgenizi yani ruhsati 1100 tl karsiligi aliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyay -- 10 Temmuz 2024; 8:44:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben sıfır araç alırken tescilini kendim yaptırıp plakayı kendim bastırdım. Plakayı bayiye götürdüm araca takıp teslim ettiler. Noter ve plaka ücretini de iade ettiler.

• İki kere sıfır araç alma deneyimim oldu. Her ikisinde de aracı aldığım bayiye vekalet verdim. Onlar benim adıma tescil işlemlerini yapıp, ruhsat ve plakasını çıkardılar. İki işlemde de hiçbir sorun yaşamadım. Kurumsal bir markanın bayisine 10-15günlük araç alımı için vekalet vermekte bir sorun yok bence. Tabii ki karar sizin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.