Şimdi Ara

Sigara Bırakma Ve Elektronik Sigara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
4.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi (içenler bilir) sigara lanet bir şey yaklaşık 1975-76 dan bu yana içiyorum 3-5 kez bıraktım fakat tekrar başladım hani şu grip olupta ağız tadı kaçar ya işte o zamanlarda bırakmıştım, en son (temmuz 2010) tıp fakültesine gittim sigara bıraktırma polikliniğine ve bana bir ilaç verdiler (CHAMPIX 1mg) onunla bıraktım sözde 6 ay kadar içmedim ama tekrar başladım o günden bu yana yine lanet şeyi içiyorum, az önce (yurt dışında) oğlumla görüşürken kayınpederi belçikadan elektronik sigara almışlar (günde 2 paket içiyorlar ve onsuz yaşayamam diyenler 2 gündür tek bir sigara içmemişler. bana da oğlum önerdi, gerçi duyuyordum bu tip şeyleri ancak görüp bilmediğim için para tuzağıdır aldatmacadır diyerek heves etmiyordum.

önerileriniz tavsiyeleriniz nedir bu konuda

• Merhabalar,

Bir çok terim var hocam e-sigarada. Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Önemli olan sizin damak tadınızı bulana kadar normal sigaraya geri dönüş yapmamanız. Yani " likit " dediğimiz sıvıyı kendi ağız tadınızda bulmanız. Türkiye'de bu olaylar yasak olduğundan normal sigarayı aratmayan, ülkemizde bulunması kolay olan( yerli yapımı ), pahalı olmayan " EFKAR " markasının likitleri normal sigarayı aratmaz. Başlangıç için hayat, tiryaki, 216, barbaros modellerini deneyebilirsiniz. Nikotin oranı 12-16 ya da 18 olanlardan başlayıp zamanla düşürebilirsiniz. Ben direkt düşük nikotinden ( 9 ) başladım ve sigarayı ilk zamanlar gerçekten arattı fakat e-sigaraya başladığımdan bu yana tek dal normal sigara içmedim. Yeni başlayan biri için anlaşılır anlatmışımdır umarım.
    İyi Buharlar şimdiden :)
  • Merhaba, 7 - 8 aydır esigara içiyorum. Ve tek sigara icmedim bu sürede. Inanin aylik 20 30 lira sigara masrafim oluyor. Yardim isterseniz bu konuda tecrubem oldukca var yardım ederim. Izmirdeyseniz ipuçlarıni vs de gosteririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbette yardım istiyorum , nereden alınır ne alınır marka nedir, neler almalıyım gibi bilmem gerekn her şeyi öğrenmek istiyorum
  • Bilgisayar toplamak gibi konuyu düşünerek başlayın hocam önce diyeceklerime. Kalem şeklinde olan cihazlar var ( Joyetech ego one serisi vb.), bu cihazları hazır bilgisayar olarak düşünün. Nasıl günümüz hazır bilgisayarları çok performanslı değil fakat kasa toplamadan gram anlamayan insanların almak zorunda olduğunu düşündüğü cihaz ise bu kalem şeklinde olan aletler de aynı düşünülebilir. Ego one , ijust 2 gibi bir cihazla başlangıc yapabilirsiniz. İçine likit dediğimiz, içtiğimiz şeye tat veren sıvıyı doldurur başlarsınız.

Bir de modlar var. Bunları da toplama bilgisayar gibi düşünün. Cihazın kutu kısmı ve tank kısmı olarak şimdilik 2 ye ayırabiliriz. Burada kutu kısmı olan yer sizin ince ayarlar yapmanızı sağlıyor (W vb.).Bunu da bilgisayar kasasının dışı gibi düşünün. Bir alıp uzun süreler değiştirmeden kullanacağınız kısım burası. Tank kısmı olan üst kısım ise zurnanın zort dediği yer. Burada bir çok seçenek mevcut. Sigara içimine göre mi istediğiniz, nargile gibi buhar versin mi istediğiniz, büyük olsun 5ml doldurayım uzun süre likit koymayayım dediğinize göre bir kaç tane tanka ihtiyacınız olacak.

Benim nacizhane fikrim Evic vtc mini 75W box uzun süreler size yeterli gelir. Bu vtc mininin başlangıc paketleri oluyor starter kit adı altında. Üstünde tank da oluyor. Böyle bir cihaz alıp, tel sarmayı, pamuk koymayı öğrenip, ağız tadınıza göre likit ve içiminize göre bir kaç tane daha ileride tank almanız olur.

• Merhaba arkadaşlar sigara bırakmak istiyorsanız öncelikle beyinde bitirmelisiniz ve etrafınızda bir süre içici kişiler olmamalı bırakmaya devam içen ve pişmanlık duyanlardan değil içmeyip yüzü gülenlerden olmanız dileğimle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mysa

Bilgisayar toplamak gibi konuyu düşünerek başlayın hocam önce diyeceklerime. Kalem şeklinde olan cihazlar var ( Joyetech ego one serisi vb.), bu cihazları hazır bilgisayar olarak düşünün. Nasıl günümüz hazır bilgisayarları çok performanslı değil fakat kasa toplamadan gram anlamayan insanların almak zorunda olduğunu düşündüğü cihaz ise bu kalem şeklinde olan aletler de aynı düşünülebilir. Ego one , ijust 2 gibi bir cihazla başlangıc yapabilirsiniz. İçine likit dediğimiz, içtiğimiz şeye tat veren sıvıyı doldurur başlarsınız.

Bir de modlar var. Bunları da toplama bilgisayar gibi düşünün. Cihazın kutu kısmı ve tank kısmı olarak şimdilik 2 ye ayırabiliriz. Burada kutu kısmı olan yer sizin ince ayarlar yapmanızı sağlıyor (W vb.).Bunu da bilgisayar kasasının dışı gibi düşünün. Bir alıp uzun süreler değiştirmeden kullanacağınız kısım burası. Tank kısmı olan üst kısım ise zurnanın zort dediği yer. Burada bir çok seçenek mevcut. Sigara içimine göre mi istediğiniz, nargile gibi buhar versin mi istediğiniz, büyük olsun 5ml doldurayım uzun süre likit koymayayım dediğinize göre bir kaç tane tanka ihtiyacınız olacak.

Benim nacizhane fikrim Evic vtc mini 75W box uzun süreler size yeterli gelir. Bu vtc mininin başlangıc paketleri oluyor starter kit adı altında. Üstünde tank da oluyor. Böyle bir cihaz alıp, tel sarmayı, pamuk koymayı öğrenip, ağız tadınıza göre likit ve içiminize göre bir kaç tane daha ileride tank almanız olur.

Evic vtc mini 75W box aldık diyelim yanında başka neler almalıyız, en az 6 aylık süre için toplam malzeme siparişi vermek istiyorum.
    nerden alırım link verebilirmisiniz. tüm ürünler için ve her üründen ne kadar almalıyım.

http://www.gearbest.com/temperature-control-mods/pp_239873.html

buradan (gearbest yada aliexpres) tüm ürünlerin linklerini koyarmısınız. kaçar adet alacağımıda yazın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 19 Şubat 2016; 0:46:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    müzik ve sigara
    4 ay önce açıldı
    SİGARA BIRAKMA KONUSUDUR
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte onun için ne tarz içim istiyorsunuz? Tel saracak vaktiniz, sabrınız var mı ? vb. sorular da doğuyor hocam.
    Link vermek yasak olabilir diye özel mesajla bir link yolladım. Güvenilir arkadaşlar var, oradan tedarik edebilirsiniz.

Vtc mini 75W verdiğim linkte 175 TL gibi bir rakama bulunabilir.
    Üstüne de atomizer dediğimiz başlangıç için iyi bir tank alabilirsiniz. ( Kangertech subtank mini başlangıç için ideal olabilir )

Ayrıca dediğim forumu incelerseniz yeterince bilgi var. Oradan da bir şeyler öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mysa

İşte onun için ne tarz içim istiyorsunuz? Tel saracak vaktiniz, sabrınız var mı ? vb. sorular da doğuyor hocam.
    Link vermek yasak olabilir diye özel mesajla bir link yolladım. Güvenilir arkadaşlar var, oradan tedarik edebilirsiniz.

Vtc mini 75W verdiğim linkte 175 TL gibi bir rakama bulunabilir.
    Üstüne de atomizer dediğimiz başlangıç için iyi bir tank alabilirsiniz. ( Kangertech subtank mini başlangıç için ideal olabilir )

Ayrıca dediğim forumu incelerseniz yeterince bilgi var. Oradan da bir şeyler öğrenebilirsiniz.

gönderdiğiniz linke baktım ancak pahalı geldi fiyatı benim yukarıda verdiğim linkte 32-35$ civarı burada iki katı fiyata satılıyor neredeyse.

tel sarmak mı,, o da neyin nesi bu iş karışmaya başladı valla:) basit bir şey olsun öyle uğraşamam yaf :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 19 Şubat 2016; 1:23:01 >

• sigaradan elektroniğe geçeli yaklaşık 3 hafta oldu. 3 haftadır içtiğim normal sigara en fazla 10dur. ilk 3 gün hiç içmedim. sonra meraktan bir tane yaktım. tadı tuhaf geldi. sonra gene iş yerinde yemekten sonra yakasım geldi ama canım çektiği için değil merak ettiğim için. bitiremedim bu sefer. tatsız tuzsuz yemek yer gibi bişi oldu. esigaradaki o tatlılığa alışınca damak onu arıyor artık. diğer içtiğim sigaralar ise tel ve pamuk sarımı yaparken tamamen alışkanlıktan dolayı yaktığım sigaralar. yoksa canımın istediğinden falan değil. şuan hâlâ daha arayış içerisindeyim. acaba hangi likit benim için en iyisidir diye araştırıp duruyorum. ilk başlarda illa sigara tadı olsun diye birçok yorum okuyup karar verip aldığım likitler oldu ama nafile. hiç birinde ben sigara tadı alamadım ama nedense sigara içme hissi yok oldu. o tatlı meyveli kurabiyeli kahveli tadları arar oldu ağzım. bunlar da gün içinde belli bir süreden sonra baydığı için hâlâ daha sigara tadına en yakınını aramaktayım. galiba bulana kadar baya bi likit denemiş olucam. hiç sorun değil. her türlü hem manevi hem maddi olarak kârdayım. o yüzden dert etmiyorum
    merak ettiğin birşey var ise yeni başlamış biri olarak seve seve yardımcı olurum. başlamadan önce yaklaşık 2 ay araştırdım heryeri herşeyi. en sonunda karar verip aldım
    not: şuan kullandığım cihar evic vtc mini + taifun gt atomizer. yakın bir zamanda troy 1x atomizer almayı düşünüyorum. çünkü likitlerdeki o milletin aldığı tadları bi türlü alamadım. clone taifun aldığım için herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 21 Şubat 2016; 19:13:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

sigaradan elektroniğe geçeli yaklaşık 3 hafta oldu. 3 haftadır içtiğim normal sigara en fazla 10dur. ilk 3 gün hiç içmedim. sonra meraktan bir tane yaktım. tadı tuhaf geldi. sonra gene iş yerinde yemekten sonra yakasım geldi ama canım çektiği için değil merak ettiğim için. bitiremedim bu sefer. tatsız tuzsuz yemek yer gibi bişi oldu. esigaradaki o tatlılığa alışınca damak onu arıyor artık. diğer içtiğim sigaralar ise tel ve pamuk sarımı yaparken tamamen alışkanlıktan dolayı yaktığım sigaralar. yoksa canımın istediğinden falan değil. şuan hâlâ daha arayış içerisindeyim. acaba hangi likit benim için en iyisidir diye araştırıp duruyorum. ilk başlarda illa sigara tadı olsun diye birçok yorum okuyup karar verip aldığım likitler oldu ama nafile. hiç birinde ben sigara tadı alamadım ama nedense sigara içme hissi yok oldu. o tatlı meyveli kurabiyeli kahveli tadları arar oldu ağzım. bunlar da gün içinde belli bir süreden sonra baydığı için hâlâ daha sigara tadına en yakınını aramaktayım. galiba bulana kadar baya bi likit denemiş olucam. hiç sorun değil. her türlü hem manevi hem maddi olarak kârdayım. o yüzden dert etmiyorum
    merak ettiğin birşey var ise yeni başlamış biri olarak seve seve yardımcı olurum. başlamadan önce yaklaşık 2 ay araştırdım heryeri herşeyi. en sonunda karar verip aldım
    not: şuan kullandığım cihar evic vtc mini + taifun gt atomizer. yakın bir zamanda troy 1x atomizer almayı düşünüyorum. çünkü likitlerdeki o milletin aldığı tadları bi türlü alamadım. clone taifun aldığım için herhalde

buraya konu açmıştım, ve son sayfadaki mesajımda da hangi ürünleri aldığım paylaştım.
    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/279747-sigara-b%C4%B1rakma-ve-elektronik-sigara/

tel ve pamuk sarımı bu nedir ? gerekli mi aldığım ürünü Eleaf iJust 2 gearbest.com da.

likit olarak da, yine yukarıda linkini verdiğim yerde var linki onu aldım şimdilik, TR den likit nereden alabilirim en çok tutulan satılan beğenilen likit nedir.?

başka ne tür önerileriniz olur, benin ürünler 20 güne gelir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 21 Şubat 2016; 19:42:43 >

• likit olarak özelden yazarım reklam olmasın şimdi burda ama aldığınız kit için pek fazla bilgim yok. bildiğim kadarıyla bvc tip coil var bunda. sarımı zor gibi. hazırları satılıyor olması lazım. ve ciğer çekimine daha uygun bir atomizer gibi görünüyor. sigara içimi için atomizeri değiştirmeniz gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Merhaba, 7 - 8 aydır esigara içiyorum. Ve tek sigara icmedim bu sürede. Inanin aylik 20 30 lira sigara masrafim oluyor. Yardim isterseniz bu konuda tecrubem oldukca var yardım ederim. Izmirdeyseniz ipuçlarıni vs de gosteririm.

Bu konu da ben de konu sahibinin izni ile sizden bilgi alabilirim. İzmir de yaşıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    özelden önerilerinizi beklerim

• şimdilik bununla (Eleaf ijust2) başladım 12 gündür kullanıyorum ve bir tek ateşli dahi kullanmadım benim hoşuma gitti 12 günde nefesim açılmaya başladı üzerimde ellerimde kokan leş gibi sigara kokusu kayboldu.
    gerçekten bu aletleri icat edenlerden Allah razı olsun.
    yeni bir sipariş daha verdim CUBIS Orijinal Joyetech EVIC VTC Mini - ALTIN umarım artık ateşliye dönmem.
    buharistandan da bir kaç aroma ve nbase aldım likidleri kendim yapacağım. tel sarımı için tel de aldım. sarım dahi yaptım hemde ijus2 nin orijinal coillerine dikey olarak. henüze RBA coil almadım. ama ilk fırsatta onunda siparişini vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 10 Nisan 2016; 11:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

şimdilik bununla (Eleaf ijust2) başladım 12 gündür kullanıyorum ve bir tek ateşli dahi kullanmadım benim hoşuma gitti 12 günde nefesim açılmaya başladı üzerimde ellerimde kokan leş gibi sigara kokusu kayboldu.
    gerçekten bu aletleri icat edenlerden Allah razı olsun.
    yeni bir sipariş daha verdim CUBIS Orijinal Joyetech EVIC VTC Mini - ALTIN umarım artık ateşliye dönmem.
    buharistandan da bir kaç aroma ve nbase aldım likidleri kendim yapacağım. tel sarımı için tel de aldım. sarım dahi yaptım hemde ijus2 nin orijinal coillerine dikey olarak. henüze RBA coil almadım. ama ilk fırsatta onunda siparişini vereceğim.

eğer ciğer çekimi yapmıyorsan bence başka bir atomizer alsan daha çok hoşuna gider. özellikle troy 1x. aromayı çok güzel hissettiriyor. sarımı falan daha kolay. tek dezavantajı tanklı olmaması. damlatmalı sistem. ama emin ol buna değer.

• makinaları çiftledik.

Bu mesaja eklenen görseller:

• beyinde bitirin diyenler şunu bir tarif edin nasıl bitiyor beyinde 40 yıl nikotin zehiri dolaşan beyinde nasıl bitecek çok merak ediyorum.

• Arkadaşlar elimde bir adet yurtdışından alınma ihtiyaç fazlası vaporesso gemini tank var. Jelatini açılmamış şekilde duruyor. 160 tl ye satıyorum. İlgilenen olursa pm den mesaj atabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.