Şimdi Ara

Sigorta experini kime şikayet edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başımdan ufak bir kaza geçti, tamponun sag tarafı kirildi kaput ucu çizildi azicik gercekten kaputta hasar yok. Kaskodan dosya acildi. Kaportaci tamponu ve farları takması ve kaputta az birsey rutus boyasi yapmasi gerekirken, gitmiş kaputta boya dalgalanması olur diye boydan boya macun çekmiş yetmemiş sag çamurluk ustu kaza ile alakası yokken daha öönce ki sahibinden kalan ezigi macun cekip boyuyacak. Bana resim attı tamirci cildirdim benim kaputun ucu rutus boyası ile hallolucakken dalga dalga boya olucak diye macun atıp boya atacak simdi.

Ben bu işe onay veren experi nasil sikayet edebilirim? Resmen tamirci ve experin oyununa geldim.

Çıldircam kaputun ucu çizildi diye macun atmış herif boya dalgalanmasi olur diye. Cidden yaptirimi yok mu? Kime sikayet edebilirim ben?

• "Kaportaci tamponu ve farları takması ve kaputta az birsey rutus boyasi yapmasi gerekirken" kime göre neye göre derler adama. Usta ve eksper en uygun hangi şekilde tamir olacaksa ona göre karar verir.

• Ustanın asıl boyacısı başka işe bakıyordur lokal değil komple parça boya daha mantıklıdır o şekilde boyanır.
    • Usta boyarken risk almak istemiyordur araç metalik boyadır, parçayı komple boyar.
    • Parça stokta vardır tamir etmek yerine yenisini değiştirmek daha az zaman alacaktır yeni parçayı takarlar

vs vs. Birçok durum olabilir. Siz baştan o zaman ben şu şu şekilde tamir olmasını istiyorum diye belirtecektiniz. Şirkette buna göre ret veya onay verirdi. Araç sizin olabilir ama sadece sizin istediğinize göre de sigorta firması iş yapmaz.

• Önceden söylediniz mi?
  • Allah baska dert vermesin.
  • Siz belirtmediğiniz sürece usta çamurluk eskiden mi olmuş yeni mi olmuş bilemez müneccim bir tanıdığı yoksa. Benimde eskiden başıma geldi. Hiç alakası olmamasına rağmen sol kapıya vurdular, usta sol arka sütundaki göçüğü de yapmış. Allah razı olsun dedim ne diyim. Bu kadar takılacak bir durum yok bence.
  • "Kaportaci tamponu ve farları takması ve kaputta az birsey rutus boyasi yapmasi gerekirken" kime göre neye göre derler adama. Usta ve eksper en uygun hangi şekilde tamir olacaksa ona göre karar verir.

• Ustanın asıl boyacısı başka işe bakıyordur lokal değil komple parça boya daha mantıklıdır o şekilde boyanır.
    • Usta boyarken risk almak istemiyordur araç metalik boyadır, parçayı komple boyar.
    • Parça stokta vardır tamir etmek yerine yenisini değiştirmek daha az zaman alacaktır yeni parçayı takarlar

vs vs. Birçok durum olabilir. Siz baştan o zaman ben şu şu şekilde tamir olmasını istiyorum diye belirtecektiniz. Şirkette buna göre ret veya onay verirdi. Araç sizin olabilir ama sadece sizin istediğinize göre de sigorta firması iş yapmaz.

• Ben anlatamadim galiba, sag çamurluk azicik ezik boya kalkmasi vs yok çizik bile yoktu. Boyasız göcük düzeltmesi ile çok rahat çözülürdü. Asil itiraz ettigim kaputun ucu çizilmesine karşı tüm kaput macunlanıp boyandı. O çizik orda kalsa uzaktan belli bile olmuyordu.

• Tüm kaput macunlanip boyandigina gore cidden harita gibiydi ve deger kaybetmesin diye araci oyle kullaniyordunuz

Ben sorunsuz parcaya macun ve boya yapani gormedim

• Aracın fotoğrafı varsa daha doğru yorum yapılabilir. Bu şekilde kimse hasarı tahmin edemez.

• - Boşta boyasız göçük ustası yoktur veya çok para istenmiştir sebep bu da olabilir. Kısacası çok olasılık var, arkadaşların dediği gibi belirtmeniz gerekir. Tek bir şekilde tamir yöntemi sigorta şirketleri yapmaz. Normal sizin gidip paranız ile ustaya hasar onarımı yaptırtmanızdan farklıdır biraz.
  • konu varsayımlar ve farzedişlerle dolu. kazalı halini macunlu halini ve yapılmış halini at, gerek varsa beraber sövelim.

• .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postence -- 13 Ekim 2021; 16:59:27 >
  • postence kullanıcısına yanıt
    Kaputu komple boyamak isteyebilir anlarim da hasarsiz kaputa neden komple macun cekiliyor onu anlamadim ben?

Macun diye boyamadan once attigi astardan bahsediyor olmayasin? Hangi manyak durup dururken şu kaputa komple macun basip boya makinesinde okunmamasini saglar ki.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Anlatmaya calistigim ve kizdigim nokta tam olarak da bu. Kaputa komple macun atildi firin boyaya girdi araç. Kaputun tamponla birlestigi noktada az birsey cizik vardi kesinlikle rutus boyasi ile cozulurdu ama kaportaci benden onay almadan komple macun cekip boyadi.

Itirazim buna

Aga senin sağlam orjinal kaputu araklayıp dogrultma yapilmis macunlu baska bir kaput takmis olmasinlar
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Hadi kaportaci para peşinde exper hangi gerekçe ile buna onay verdi resmen hem tramer hemde kasko primimi yükseltti.

Kesinlikle sigortaya sikayet edicem experi herkes isini dogru duzgun yapsin. Bana gore resmen ahlaksizlik bu yapilan.

Trameri kaskoyu geç arabayi satarken expertizde adam boya makinesini kaputta nereye koysa info verecek makine. Komple macunlu kaput değerini ciddi düşürür arabanin satarken.

Oysa ki fotodan gordugum kadari ile avuc ici kadar lokal bir boya ile halledilirdi o kaput. Araba zaten opak beyaz experde cikmazdi bile o rütüş.
  • Bence dümen döndürmüşler. senın orjinal kaputu alıp yerine hasarlı komple macunlu kaput takmışlar.

Ekpseri çalıştığı şirkete şikayet edip durumuda tüketici hakem heyetine şikayet et haklısın yapılan saçmalık benim bildiğim eksper masrafdan kaçar yalan yere servise para kazandırma çabasına girmez
  • Demekki oluyormuş,demekki ön yargılı yaklaşmamak lazımmış dimi
  • Eğer baştan düzgün usta bulmazsanız ve detaylı görüşmezseniz tek tırnağı kırık far değişir, ufacık çiziği olan parça boyanır, hafif ezildiyse değişir.

Yakın zamanda sadece tamponun zarar gördüğü, kaput ve çamurluğun hafif çizildiği bir kaza yaptık. Yetkili serviste kaporta parçaları lokal boyandı, verniklendi, muhtemelen tek tırnağı kırık far ve sapasağlam duran sis yenilendi, sanayide 3000e hallolacak işe 12000 tramer girildi. Aracın daha önceden 7 parça dolu onarımı olması ve değer kaybı çekincesi kalmaması sebebi ile sorun etmedik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.