arkadaşlar selamlar; 2008-2012 arasında üyeliğim yoktu yorum okurdum buna rağmen takip ederdim,cidden güzel yorumlar dönerdi,hatta o dönem bi kaç arkadaşları gördüm youtube olaylarına vs girmişler yolları bahtları açık olsun, Son dönemde gördüğüm a şahsı bir kaç tane konu arkadan açıp,forumu trollemesinden,olur olmadık kabadayı ağızıyla söylemleri,cidden kaliteyi yerden yere vururken yönetim neden bu kişilere gerekli uyarıları yada yaptırımları yapmıyor ve bu olayı cidden anlamıyorum. Tabiki farklı görüşler illaki olur ancak saygı çerçevesinde yapılan yorumları cidden özlüyorum.Ama bu tarz olaylardan sonra ne yorum yazasım nede takip edesim geliyor. Sizler neler düşünüyosunuz ? |
sıkılmadınız mı ?
-
-
trolleri suresiz banlamak lazim.gercek uyeleri forumdan sogutuyolar bu sekilde.ne adamlar vardi 2007 2011 arasi cogu sogutuldu, küstürüldü.eski guzel gunleri yok forumun.bu biraz da yoneticilerin yuzunden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bazı insanlarda aşırı tutuculuk var. Örnek vermek gerekirse siyasi konuda birisi şeriat geldi diyor. Milleti de gaza gelip tahrik oluyor ve tartışma başlıyor. Bana kalırsa siyasi konular tamamen yasaklanması gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz ki siyasi olmayan konulara bak. Öyle olmuyor çünkü çoğunluk hep bir konuya odaklanıyor. İnsan ister istemez gençlerin dertlerini okuyor.
isimleri cisimleri belli söylediğimizde pek aksiyon alınmıyor
-
Evet siyasi konular yasaklanmalı.Böylelikle aşırı tutuculardan kurtuluruz.Tutucu olmayan şeriat gelecek olsa da haberimiz olmaz,canımızı boş yere sıkmamış oluruz..yasaklar güzeldir ,her şeye toptan çözümdür. .İlerici ve orijinal fikriniz için teşekkürler.
-
Zamaninda yazdik adminlere , yazilar için text filtreleri getirin, 0 araç basligi altinda döviz,dolar,maaş vs… yazan varda yayimlamayin , ücretsiz de yapariz dedik bunu istemediler :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sırf siyaset değil, o kısım zaten sıktı da.. Tipleme engellemekten gına geldi. Çoğu zaman bi konuya tıklıyorum, bakıyorum konuyu açan zaten engelli. Adı üzerinde
Kaldı ki muhalif sayılabilecek bir kişi olarak, bir sürü engellediğim sözde muhalif tipleme de var. Yandaş trollük yapan da... Zaten bilinenler klasik.
Ancak örneğin sokak hayvanı konusunda, bilmemne konusunda, otomobil konusunda da saçmalayan bir sürü oksijen israfı var, onları da engellemekten sıkıldım.
Fakat bunlar bitmiyor, bıkmıyor. Meydan bunlara kalıyor ben ona sinir olmaya başladım. Kalite git gide düşüyor. 10-15 sene önce açılmış konuya bakıyorum, mesela hoparlör sorulmuş, basit denilebilecek bir konuda bile teknik bilgiler yağmış, şunun şusu daha iyi, şöyle olursa böyle olur, şu tavsiye edilir, böyle kullanıcıysanız şöyle yapmalısınız tarzı mesajlar. Şimdi bakıyorsun, PC ses sistemi ne alayım, Logi mi alayım, Razer mı alayım, daha pahalı sistemlere mi yöneleyim diye soran adama teknik bilgiler falan gelirken birisi çıkıp saçma sapan laf edip Dark 2+1 al diyebiliyor.
Her yerde, her konuda neredeyse "O çöp", "bu bilmemne", "onu alan enayidir", "buna para verilmez", gibi tek cümle, salak saçma yorumlar. Biri muhteşem der, diğeri gömer, ne yapacağını bilemiyorsun. Neye göre kime göre kötü, çöp, nasıl? Hiç bir bilgi yok. Teknik açıklama yok. Göm gitsin.
Yahu PC oyun forumunda bile salak saçma tartışmalara girdiğimiz oluyor, anlamsız anlamsız.
Sokak hayvanı konusunda ayrı saçmalıklar.
Forumlarda elbette ki her yerde olduğu veya olması gerektiği gibi, fikir, düşünce özgürlüğü var veya olmalı. Ancak belirli sınırlar dahilinde. Millet olarak onu da bilmediğimiz için bizde olmuyor. Saygı yok, hemen hakarete giriyor iş. Beceremiyorlar. Beceremiyoruz millet olarak.
Böyle olunca aklı başında, mis gibi yazan insanlar da "eeeaaah sizinle mi uğraşacağım lan" diye basıyor gidiyor, yazmıyor. Meydan da bunlara kalıyor.
-
Arkadaşlar boşuna yorulmayın yönetimin umrunda değiliz, şurup denilen elemanın 100 kusur konusunu şikayet ettim,2 gün vermişler.
Eskiler otomobil sohbet isimli Facebook grubunda,face kullanmayan bile kendi nicklerini açıp giriyor 4 bin küsur üye oldu
İnatla buraya takılırım diyen varsa çekecek yapacak birşey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Mayıs 2024; 15:50:12 >
Forum troller sayesinde ayakta duruyor büyük ihtimalle zaten eski kaliteli üyeler gitti artık girmiyorlar şuan bakıyorum işi gücü laf sokmak emoji atmak olan trol den geçilmiyor bazen bende üyeliğimi silmeyi düşünüyorum
3/5 tane gerizekalı var. Yönetimin umurunda değil ya da aynı kafadalar
Kalite düşüklüğünden nasibini alan bir konu da Adını hatırlayamadığınız filmleri buraya sorunuz konusu.
Soru soranların mesaj sayısına bakıyorum. 1 veya 2 tane. İşi düşünce gelip soru soruyor. İşi düşmezse uğramıyor. Hatta bir kaç tanesinin aradığı filmi buldum. Cevap yazdım. O film olup olmadığı konusunda hiç biri geri dönüş yapmadı. Yapmıyor.
Ben de artık şöyle yapmayı düşünüyorum. Bu filmi biliyorum ama cevaplamayacağım. Aramaya devam edin şeklinde yazmayı planlıyorum. Çünkü çok kızdım.
Filmleri şıp diye bulan kişiler de sanırım bu sebeple girmez oldu. Ben de artık hangi film olduğunu bilsem bile cevap yazmak içimden gelmiyor.
Eski katılanların yaşı kemale erdi sanırım. Artık girmiyorlar.
-
Bazı online oyunlarda HWID ban diye bir şey var forum için de mümkün mü acaba?
-
Aynen öyle..
Bir de bu saçmalıkları silmek-engel olmak vesaire yerine çanak tutup bizlerin mesajlarını silmiyorlar mı, o zaman kuduruyorum işte.
Özellikle bazı forumlarda bana gıcık olan 1-2 moderatör var, saçma bahanelerle mesajımı siliyorlar işlerine gelmezse, mesela bu da gidebilir, o vatandaş burada mı bilmiyorum ama..
-
Seviyeli tartışma olmaması, nesiller arası yaş farkı, kendini yetiştirme ve okuma alışkanlıkları ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Okuma alışkanlıkları ile ne alakası olduğunun detayını alt paragraflar da açıklayacağım. Bir insanın kurduğu cümleden okuyucu olup olmadığı anlaşılabiliyor.
DonanımHaber de, küçük bir kıvılcım ile başlayan çirkefleşme büyüyerek kartopu oluyor. Çok basit bir konu hayat memat meselesi haline geliyor. Taraflar bırakın çözüm üretmeyi birbirlerine sallamaya başlıyorlar. Hakaretler havada uçuşuyor.
Tahminimce 30 yaş altı olan bu kişiler, bazı siyasi konuları malesef aşırı ciddiye alıyor. Reklam olmasını diye ismi vermek istemediğim, dünyanın bütün ülkelerini gezen bir gezgin, hiç bir ülkede bizdeki kadar siyaset yapıldığını bir yazısında ifade etmişti.
Günümüzdeki gençler bilgisayarların yavaş çalıştığı ve akıllı telefonların henüz hayatımızda olmadığı dönemleri görmedikleri için hızlı sonuç odaklı iletişim sağlıyorlar. Bu tarz hızlı sonuç bekleyen kullanıcılar, bir paragraf ile anlatılması gereken konuyu iki kelimelik cümleler ile ifade ediyor.
Bizim gençlerimizin yanlış olanları yanlış olarak devam ettirmeleri gerekiyor. Aileden gelen aşırısı siyasal tutuculuk, aşırı dindarlık, aşırı fanatik futbol tutkunluğu gibi konuları devam ettirmemeleri gerekiyor.
15 yıl önce forum kalitesi tabiki daha farklıydı. Çünkü teknoloji bu kadar gelişmemiş ve hayat bu kadar hızlı akmıyordu. Cep telefonu bağımlılığı daha az olduğu için daha çok okuyan insanlar daha akılcı yazıyor ve buda davranışlarına yansıyordu.
Cahil insanların genellikle yaptığı bir şey vardır. Bir mantıksız söz söyleyip giderler ve son sözü söylediklerini ve haklı olduklarını düşünürler. Bazılarında ise diyaloğa girerken diğer odadan sesleri gelir de sen bağırarak tartışmak istemediğin için cevap vermezsin. Anlatmak istediğim bu. Konuyu açan kişi herhangi bir insanın yorumunu merak etseydi, zaten herhangi bir insana o soruyu sorabilir di. Kullanıcıların birbirleri ile atışması artık sokak röportajlarına benzemeye başladı. Mesela karşındaki muhatap olduğunu kişiye yardımcı olmak için bir şey yazıyorsun. Hemen böyle çirkefleşme başlıyor. İster forum kalitesi bu mevzuya benzemeye başladı. Düşen forum kalitesi birkaç platform da daha var.
O zamanki DH forum üyeleri ise genellikle hiçbir şey yazmıyor. Hiç biri vaktini tartışma ile öldürmek istemiyor. Ayrıca diğer platformlara geçtiklerini de pek sanmıyorum. Belli bir yaştan sonra ağlama duvarı misali bir forum gerçekten hiç çekilmiyor.
Sadece okuyor ve siteden çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsimsiz1989 -- 8 Mayıs 2024; 21:28:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
IP ban atabilir forum. Ama ülkemizde Herkese rastgele bir IP verildğinden dolayı modem resetleyip tekrar gelir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SW4RTHY -- 8 Mayıs 2024; 17:5:42 > -
2017 yılında Shadowgeist in arkasından bizzat buranın moderatörü bunları yazdı:
Bugün onun ve arkadaşlarının kurduğu grupta DH nin en gedikli üyeleri varken, huzurumuzu bozdu dediğiniz forumda şurup turbo moueson falan takılıyor .
Aradığınız huzuru buldunuz mu acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Mayıs 2024; 17:41:22 >
-
arkadaşlar konuya yorum yazan arkadaşlarıma tek tek teşekkürlerimi sunarım demekki tek ben değilmişim böyle düşünen :)
@en1gma ben bu tır operatörümü deriz,şurup mu deriz bilemedim cidden sıktı artık,bende basıyorum gördüğüm konulara şikayeti o kadar şikayet ettim sonu 2 gün olması üzücü.adam çete diye hitapta bulunmasına rağmen alınan ceza 2 gün biraz komik geliyor
bu konuya lütfen sayın @gun @powerstorm @kocaballi forum kurucusu ve yönetici arkadaşların incelemesini rica ediyorum.Otomotiv geneli için diyorum zaten isimler belli gereği neyse yapmaları ricası ile kalite düşüyor bilgilerinize
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 8 Mayıs 2024; 18:36:46 > -
Turbonun birçok hesabı perma yedi, moueson kaç kere perma yiyip döndü. Admin sayısı eksikliği var, ya da otorite ağırlığı eksikliği
-
moueson belki en çok şikayet etmiş üyelerden birisi benimdir ben yıldım iş güç derdine düştüm foruma da nadiren giriyorum
aradan zamanda geçti hadi o zamanlar çocuktur dedim bu bakıyorum hiç büyümemiş aynı mindset devam.
acayip bir vaka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Mayıs 2024; 20:9:27 > -
Burada admin eksiği yok,otorite yok
İsteseler bunların kökünü kazırlar 5 dakikada
Yapmıyorlar,bilerek ve isteyerek.
trolleri suresiz banlamak lazim.gercek uyeleri forumdan sogutuyolar bu sekilde.ne adamlar vardi 2007 2011 arasi cogu sogutuldu, küstürüldü.eski guzel gunleri yok forumun.bu biraz da yoneticilerin yuzunden.
|
Forum troller sayesinde ayakta duruyor büyük ihtimalle zaten eski kaliteli üyeler gitti artık girmiyorlar şuan bakıyorum işi gücü laf sokmak emoji atmak olan trol den geçilmiyor bazen bende üyeliğimi silmeyi düşünüyorum
|
2017 yılında Shadowgeist in arkasından bizzat buranın moderatörü bunları yazdı: Bugün onun ve arkadaşlarının kurduğu grupta DH nin en gedikli üyeleri varken, huzurumuzu bozdu dediğiniz forumda şurup turbo moueson falan takılıyor . Aradığınız huzuru buldunuz mu acaba? |
3/5 tane gerizekalı var. Yönetimin umurunda değil ya da aynı kafadalar
|
Kalite düşüklüğünden nasibini alan bir konu da Adını hatırlayamadığınız filmleri buraya sorunuz konusu. Soru soranların mesaj sayısına bakıyorum. 1 veya 2 tane. İşi düşünce gelip soru soruyor. İşi düşmezse uğramıyor. Hatta bir kaç tanesinin aradığı filmi buldum. Cevap yazdım. O film olup olmadığı konusunda hiç biri geri dönüş yapmadı. Yapmıyor. Ben de artık şöyle yapmayı düşünüyorum. Bu filmi biliyorum ama cevaplamayacağım. Aramaya devam edin şeklinde yazmayı planlıyorum. Çünkü çok kızdım. Filmleri şıp diye bulan kişiler de sanırım bu sebeple girmez oldu. Ben de artık hangi film olduğunu bilsem bile cevap yazmak içimden gelmiyor. Eski katılanların yaşı kemale erdi sanırım. Artık girmiyorlar. |
Forumla alakası yok ya ülke böyle oldu. Her yer bunlarla dolu. Burası da ülkenin yansıması doğal olarak. |
Seviyeli tartışma olmaması, nesiller arası yaş farkı, kendini yetiştirme ve okuma alışkanlıkları ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Okuma alışkanlıkları ile ne alakası olduğunun detayını alt paragraflar da açıklayacağım. Bir insanın kurduğu cümleden okuyucu olup olmadığı anlaşılabiliyor.
DonanımHaber de, küçük bir kıvılcım ile başlayan çirkefleşme büyüyerek kartopu oluyor. Çok basit bir konu hayat memat meselesi haline geliyor. Taraflar bırakın çözüm üretmeyi birbirlerine sallamaya başlıyorlar. Hakaretler havada uçuşuyor. Tahminimce 30 yaş altı olan bu kişiler, bazı siyasi konuları malesef aşırı ciddiye alıyor. Reklam olmasını diye ismi vermek istemediğim, dünyanın bütün ülkelerini gezen bir gezgin, hiç bir ülkede bizdeki kadar siyaset yapıldığını bir yazısında ifade etmişti. Günümüzdeki gençler bilgisayarların yavaş çalıştığı ve akıllı telefonların henüz hayatımızda olmadığı dönemleri görmedikleri için hızlı sonuç odaklı iletişim sağlıyorlar. Bu tarz hızlı sonuç bekleyen kullanıcılar, bir paragraf ile anlatılması gereken konuyu iki kelimelik cümleler ile ifade ediyor. Bizim gençlerimizin yanlış olanları yanlış olarak devam ettirmeleri gerekiyor. Aileden gelen aşırısı siyasal tutuculuk, aşırı dindarlık, aşırı fanatik futbol tutkunluğu gibi konuları devam ettirmemeleri gerekiyor. 15 yıl önce forum kalitesi tabiki daha farklıydı. Çünkü teknoloji bu kadar gelişmemiş ve hayat bu kadar hızlı akmıyordu. Cep telefonu bağımlılığı daha az olduğu için daha çok okuyan insanlar daha akılcı yazıyor ve buda davranışlarına yansıyordu. Cahil insanların genellikle yaptığı bir şey vardır. Bir mantıksız söz söyleyip giderler ve son sözü söylediklerini ve haklı olduklarını düşünürler. Bazılarında ise diyaloğa girerken diğer odadan sesleri gelir de sen bağırarak tartışmak istemediğin için cevap vermezsin. Anlatmak istediğim bu. Konuyu açan kişi herhangi bir insanın yorumunu merak etseydi, zaten herhangi bir insana o soruyu sorabilir di. Kullanıcıların birbirleri ile atışması artık sokak röportajlarına benzemeye başladı. Mesela karşındaki muhatap olduğunu kişiye yardımcı olmak için bir şey yazıyorsun. Hemen böyle çirkefleşme başlıyor. İster forum kalitesi bu mevzuya benzemeye başladı. Düşen forum kalitesi birkaç platform da daha var. O zamanki DH forum üyeleri ise genellikle hiçbir şey yazmıyor. Hiç biri vaktini tartışma ile öldürmek istemiyor. Ayrıca diğer platformlara geçtiklerini de pek sanmıyorum. Belli bir yaştan sonra ağlama duvarı misali bir forum gerçekten hiç çekilmiyor. Sadece okuyor ve siteden çıkıyor. |
moueson belki en çok şikayet etmiş üyelerden birisi benimdir ben yıldım iş güç derdine düştüm foruma da nadiren giriyorum aradan zamanda geçti hadi o zamanlar çocuktur dedim bu bakıyorum hiç büyümemiş aynı mindset devam.
acayip bir vaka. |
Burada admin eksiği yok,otorite yok İsteseler bunların kökünü kazırlar 5 dakikada Yapmıyorlar,bilerek ve isteyerek. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X