< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Adı üstünde açıklanan hocam. Gerçekte olan değil.
|
Bence birçok kişi hastalığı geçirdiğinin farkında değil. Yoksa bana bulaşmamasinin imkanı yok.
Bazı arkadaşlarin veya kurumlarin zannettiği gibi devletin 10 kat yanlış rakam açıkladığını düşünmüyorum. Böyle bir şey teknik olarak mümkün olsa da pratikte çok zor. Bugün hastaneye gidip covid testi yaptıramayan adam bile yaygara koparıyor ve hemen duyuluyor. Hastanelerde dolup tasmadigina göre öyle sanıldığı gibi 20 kat fazla vaka yok. Evet, belki 2 kat fazladır ama bazılarının abarttigi kadar değil. Bu devirde bu tür şeyler gizlenemez. Test yapılmıyor, bunun etkisi yüksek çünkü birçok kişi hastalığı geçirip geçirmediğini fark etmiyor. Buradaki sorun aslında geçirip geçirmediğini bilmeyen için değil. Bu adamın bulaştırabilecegi kisiler. Eğer bunlar riskli gruptaysa ( çeşitli kalp hastaliklari, astım, 65+ yaşta olma) işte bu insanlar için durum kötü. O yüzden hastalığa yakalandığının farkında olmayanları bu insanlardan korumak lazım. Burada amacım kimseyi savunmak değil, objektif düşünen herkes benimle aynı fikirde olacaktır. Devlet test sayısını arttırmali. Sadece belli semptomlari gösterenler degil. Yavaş yavaş herkese test yapılmalı ama tabii bu maliyetli bir iş. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Temmuz 2020; 17:21:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA0173588 -- 9 Temmuz 2020; 0:53:14 > |