Şimdi Ara

Sizce Kış Lastiği mi? Yoksa Dört Mevsim Lastik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım arabamın lasitkleri sanırım 60 bin km geçmişti. ben değiştirdim ama yinede merak ediyorum
    Ve önümüz kış sizce kış lastiğimi almak mantıklı yoksa 4 mevsim lastik mi tercih
    etmeliydim?

• 4 mevsim diye bir lastik yoktur. lastikçi yalanlarına inanmayın
  • 4 mevsim olayı hikaye. Lastiklerin yazlık kışlık olması hamur yumuşaklığına dayanır. Kışlık lastik yumuşak hamurlu, yazlık lastik sert hamurlu olur. Soğuk havada yumuşak, sıcak havada sert lastik özelliği gösterecek bir hamur en azından şimdilik icat edilmediği için 4 mevsim lastik hikayesi yalandır. Doğru olan kışlık ve yazlık lastik. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde kışlık lastik kullanılmalı.
  • Bizim akdenizde kışlık lastik müslüman mahallesinde salyangoz demektir

Alirim mişlen primacy hp bakarim keyfime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirde hep yazlık lastik
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamanız yanlış olmuş bence çünkü yumuşak hamur yaz lastiği de var. Benim bildiğim şu şekilde, lastiğin maddesi sıcak gördü mü yumuşar soğukta sertleşir. Ancak kış lastiklerinde kullanılan bir madde ile lastiğin sertleşmesi engelleniyor ve hep yumuşak kalması sağlanıyor. Yani demem o ki her yumuşak lastik kış lastiği her sert lastik yaz lastiği demek yanlış bence.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek ben yaz lastiği tercih ediyorum. Kar yağışı ya da don tehlikesi olduğunda arabamı çıkarmayıp toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum. Size de öyle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Hocam açıklamanız yanlış olmuş bence çünkü yumuşak hamur yaz lastiği de var. Benim bildiğim şu şekilde, lastiğin maddesi sıcak gördü mü yumuşar soğukta sertleşir. Ancak kış lastiklerinde kullanılan bir madde ile lastiğin sertleşmesi engelleniyor ve hep yumuşak kalması sağlanıyor. Yani demem o ki her yumuşak lastik kış lastiği her sert lastik yaz lastiği demek yanlış bence.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek ben yaz lastiği tercih ediyorum. Kar yağışı ya da don tehlikesi olduğunda arabamı çıkarmayıp toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum. Size de öyle tavsiye ederim.

Ancak sert hamurlu lastikten kış lastiği olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 mevsim giyebildigim bir ayakkabım yok.
  • Vay be 4 mevsim lastik deyince hep dedem aklıma gelir bende acemilik için şahin vardı o zamanlar hafif karda arkayı atıyordu neyse dedeme dedim ondada a6 vardı dede senin lastikler nasıl dedim 4 mevsim benimkiler aslanım her mevsim gider felan övdü durdu öyle yaklaşık 10 dk lastiği övdü en son niye sordun dedi bende dedim benim araba kayıyor seninki karda iyiyse isteyecektim okula gitmek için dedim 1 tane laf edemedi övdüğüne öveceğine pişman oldu ama verdi mecburen :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de var mı bilmiyorum ancak Avrupa da var.

Ancak tanesi 5 bin avro.

RS6 denk gelmistim namussuz yaz lastiği gibi duruyor ama karda herhangi bir olumsuz yanı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beantragen

Türkiye de var mı bilmiyorum ancak Avrupa da var.

Ancak tanesi 5 bin avro.

RS6 denk gelmistim namussuz yaz lastiği gibi duruyor ama karda herhangi bir olumsuz yanı yok.

Tanesi 5.000 Euro mu ?
    4 tanesi 20 bin eder ve avrupa'da bu paraya gayet güzel bir araba alınır o parayı o lastiğe verenin aklı yok
  • ahmetnavruz kullanıcısına yanıt
    RS6 4.0TFSI Almanya da yaklaşık 110 bin avro.

0-100 3.9 sn olan bir araba için verilir.

Zaten herkesin aldiği bir lastik değil.

• BF goodrich allterrain forever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken36 -- 3 Eylül 2014; 21:15:06 >
  • Four season ve all season diye üretilen lastikler var yani 4 mevsim diye geçer ama çok sert kışa dayanıklı değildirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Four season ve all season diye üretilen lastikler var yani 4 mevsim diye geçer ama çok sert kışa dayanıklı değildirler.

Goodyear ve hankook markalarda gerçek 4 mevsim lastikler var. vector du birisinin model adı. süratli olmayan veya kullanılmayan araçlarda ve çok soğuk ve kar olmayan ama çok sıcak da olmayan yerlerde kullanılabilir.

• 4 mevsim lastiği hikayedir. Ben akdenizde olduğum için kış lastiği hiç almadım. Bu iklim koşulunda da almam. yılın 3 ayı kar yağışı altında değilsem almam. Yaz lastiği kullanın ama kışın karda - buzda kendi aracınızla çıkmayın. Toplu taşıma ve ya taxi kullanın durumunuza göre. Ha zaten karlı havada sizde kış lastiği olsa bile arkanızdaki önünüzdeki takmaz dolayısıyla duramaz ve gelir size vurur. Yani en güvenlisi bence karda ve buzda toplu taşıma kullanmak. Ama karlı ve buzlu gün sayısı fazla olan bir yerdeyseniz yazın yaz lastikleri kışın kış lastikleri kullanmanız gerekir(bu tip yerlerin insanı her kış, kış lastiklerini takmaya alışıktır.) Kış lastikleri yazın çok çabuk bozulur. Yaz lastikleride karda, buzda yola güvenli tutunma sağlamaz.
  • Ya aslında mantıkla olan tabiki kışın kış yazın ise yaz lastiği kullanmak tabiki ama 2 mevsim içinde ayrı ayrı strese girmek istemiyorum aslında dün bir çok yer araştırdım kolayoto diye bir yer buldum fiyatları uygundu. Ama hangi lastik markası almam gerektiğini bilmiyorum. Şuan arabanın üstünde olan lastik yabancı nokian galiba şimdi hangi markayı almalıyım_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selinkabatasli

Ya aslında mantıkla olan tabiki kışın kış yazın ise yaz lastiği kullanmak tabiki ama 2 mevsim içinde ayrı ayrı strese girmek istemiyorum aslında dün bir çok yer araştırdım kolayoto diye bir yer buldum fiyatları uygundu. Ama hangi lastik markası almam gerektiğini bilmiyorum. Şuan arabanın üstünde olan lastik yabancı nokian galiba şimdi hangi markayı almalıyım_?

hocam tak bridgestone yoluna devam et hem ekonomik hem uzun ömürlü. Eğer akdeniz ege gibi sahil şeridinde buzlanma olmayan yerlerde yaşıyorsanız kış lastiğne gerek yok yazlık alıp devam edin. ama kışın gezmeye gittiğiniz zaman iç kesimlerde zorunludur sorun çıkarabilirler. B
  • peki sence bunlardan hangisini tercih etmeliyim?

http://kolayoto.com/bridgestone-ep150-195-65r15-91h.html
    http://kolayoto.com/michelin-energy-saver-grnx-195-65r15-91h.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selinkabatasli -- 4 Eylül 2014; 13:17:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.