Şimdi Ara

SONY HX95B 19''LCD den iyisi ne olabilir ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi süredir araştırıyorum. 19'' LCD ekranın görüş zorluğumu rahatlatacağını düşündüm. Araştırırken de forumlarda soran arkadaşların amaçlarına yönelik yazılar buldum genelde..

Bu ekran için görüşlerinizi büyük bir memnuniyetle bekliyorum.

SONY HX95B
    # LCD tepki süresi,,: 12 ms
    # Aydınlık,,: 450 cd/m2
    # Kontrast (Maks.): 1000:1
    # İzleme açısı (Y:D): 170°:170°
    # ECO mode: Akıllı
    # Ses çıkışı: 2 x 3W / SRS WOW
    # SXGA (1280x1024) ekran çözünürlüğüne ve dahili hoparlörlere sahip 19 inçX-Black LCD düz panel monitör. Evde kullanım için ideal yüksekperformanslı ekran.

ve 500euro+kdv..Görüntüsü haricindeki özelliklerini iyi buluyorum.
    Aslını sorarsanız bu kadar vermeyi düşünmüyordum ama gelin görün ki özellik farklarıyla fiyat farkları orantısızdı. yani 50 lira fazla verip içim rahat alıyım istedim. Siz de olsanız benim gibimi düşünürdünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 27 Eylül 2005, 5:57:57 >

• evet ben de oyle dusunuyorum ...
    fakat olayın sony boyutunu diilde, philips boyutunu düşünüyorum ... ve sanada onu tavsiye ediyorum ...

görüntüsü ii diil demişsin ... eger bahsettigin goruntu kalitesi ise, bu monitoru almanın bi anlamı yok ...
    fakar goruntu kalitesi diil de, tasarım olarak begenmiyosan yine bu monitoru almamalısın ...çünki bu monitorun en güçlü tarafı bence tasarımı ...

bu monitre rakip çok... meselea hyundai L90D+.... Nec 1970GX .... Philips 190B6, 190x6, 190x5 ve 190P6 .... bulabilirsen,en iyi olarak kabul ettigimiz viewsonic v191s, ve bunların cogu baya bi daha uygun fiyatla satılıyo ...

fiyat/perf olarak pek tutulmayan bi monitor...
  • PHILIPS ın 190P serisini incelem derim..

Yani çıktı.. Duyulduktan sonra P serisinin LCD piyasasında rakipsiz olacağı kanaatindeyim
  • philps yada sony ikiside iyidir
  • ViewSonic VP930b şu an için en iyi 19" lcd
  • fiyatı 550$ olan bu özellikleri veren başka ekran gören var mı.. Ben Türkiyede bulamadım.
  • Ayrıca yazdığınız ekranlarada baktım şimdi.. 50$ fiyat farkı var sadece, ama ayırdedilir birde özellik farkı ve bence bide sony farkı var. Mesela viewsonici Türkiyede satan kimse görünmüyor
    Sunu da ekleyim görüntüsü iyi değil derken estetik görüntüyü kastediyordum, Görüntü kalitesini değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bulamadım derken viewsonicin adı geçen modelini kastediyorum tabi..
    Önümüzdeki haftaya almayı düşünüyorum.. Buradan yorumlarımı okuyabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 27 Eylül 2005, 14:29:12 >
  • NEC 19" LCD MultiSync LCD1970GX
    Bu modeli bir araştır bence.
  • Estetik görüntü hoş ama fiyatı 600 küsür$ özellikleride iyi ama merak ettiğm neden önerdikleriniz bundan daha iyi olabilir. Asıl merak ettiğim konu bu.. Farkı belirterek model yazarsanız makbule geçer..

Ben işlevselliğe önem veriyorum.. Mekanizma tasarımları yapıyorum ekranı rahat saat yönünde döndürüp yada tersine döndürüp yan değil dik olarakta çalışma rahatlığı sunmasını bekliyordum. Ama ya kablolar rahat vermiyordu, yada konsoldan ayrılmıyordu falan.. Demek istediğim piyasadakiler özel amaçları ve istekleri zaten karşılamaz asla.. Ama alırken cazip geleni seçersin sonrası şans mutlu olursun yada mutlu olmanın yollarını arasın. Ben çok memnun olmuycam belki ama mükemmeli aramıyorum zaten, işimi yapacak parama değecek bi oyuncak arıyorum.. Bu nedenle içimin rahat olması öncelik.

Yazdığınız modeller bana bunun kadar doyurucu görünmüyor. Sebebi neden daha iyi olabileceğini somut belirtmeyişiniz. Neden herkes sonyye düşmen gibi davranıyor. Philipsde iyi tabi viewsonici bende çok düşündüm ama bu özellik ve ardındaki prestiji basite alamadım..

• hs95p olabilir
    bende var çok memnunum
  • quote:

Orjinalden alıntı: danishmend

Estetik görüntü hoş ama fiyatı 600 küsür$ özellikleride iyi ama merak ettiğm neden önerdikleriniz bundan daha iyi olabilir. Asıl merak ettiğim konu bu.. Farkı belirterek model yazarsanız makbule geçer..

Ben işlevselliğe önem veriyorum.. Mekanizma tasarımları yapıyorum ekranı rahat saat yönünde döndürüp yada tersine döndürüp yan değil dik olarakta çalışma rahatlığı sunmasını bekliyordum. Ama ya kablolar rahat vermiyordu, yada konsoldan ayrılmıyordu falan.. Demek istediğim piyasadakiler özel amaçları ve istekleri zaten karşılamaz asla.. Ama alırken cazip geleni seçersin sonrası şans mutlu olursun yada mutlu olmanın yollarını arasın. Ben çok memnun olmuycam belki ama mükemmeli aramıyorum zaten, işimi yapacak parama değecek bi oyuncak arıyorum.. Bu nedenle içimin rahat olması öncelik.

Yazdığınız modeller bana bunun kadar doyurucu görünmüyor. Sebebi neden daha iyi olabileceğini somut belirtmeyişiniz. Neden herkes sonyye düşmen gibi davranıyor. Philipsde iyi tabi viewsonici bende çok düşündüm ama bu özellik ve ardındaki prestiji basite alamadım..

sondan başliyim ...

sony e düşman gibi davrandıgımız yok ... sorun sony nin basit bir marka olmaması .... ve sonyden beklenditlerin yüksek olması ... sony en tepedeki markalardan biri...

sony hx95 i alırken verdigin 600$+ kadar paraya gercekten degicek bir kaç özellik yada fark beklio insan ...
    ama bişey bulamadıg gibi, bir cok zaman X marka bi ekranın yansımadıgından ve daha uygun fiyatlı oldugundan bahsediyor..

fakat ne varki philips ve özellikle viewsonic gibi markalar .. (nec, iiyama, ... vb gibi... ) prestij konusunda Sony den hiç ama hiç aşşagı markalar diillerdir...

bu arada ergonomi çok çok önemliyse LG nin 1780Q gibi bi modeli vardı ... bunun 19 versiyonuda olmalı ... gördügüm en şık ve en ergonomik ekran ...

• Bende sana LG L1980Q modelini önericem ben bunu cebit fuarında gördüm daha sonra 17'' inceledim bence harika bi cihaz dizayn mükemmel tepkime süresi 8ms dvi çıkışı var vs..vs..vs.. yani diğerlerinden bence artısı var eksisi yok. Haa şu bi gerçek mükemmel kusursuz bi cihaz yok mükemmele yakın var benim mükemmellik anlayış çizgime en yakın cihaz bu birde viewsonic VP930 modeli var ama o piyasaya henüz çıkmadı bu ikisi arasında gidip gidip geliyorum ama LG biraz daha ağır basıyor özellikle duvara asma olayı mükemmel duvarda tablo gibi duruyor oda önümüzdeki hafta gelecekmiş şimdilik bekliyorum sanada benim acizane tavsiyelerim bunlardır kolay gelsin.
  • sony bu modelinde kaç bitlik panel kullanmış , hs95p alırsan 16,77 milyon renk yani 24 bitlik panel var sakın 16,2 milyon olanı alma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.