Şimdi Ara

Start-Stop gerçekten faydalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
5.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok kardeşim değil . Mühendisin birinin canı sıkılmış işte ARGE parasını nereye harcasak demiş .

Keşke sizin sokaktaki bakkala danışsaydı yapmadan
  • Ben ilerlerim aga gitti milyon dolarlık yatırım, proje

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araçlar sapma olmaksızın aynı güzergahta kullanılır. Bu sorunun cevabını merak ettim 50 km start stop açık ve kapalı kullandım. Araç tdi dsg passattı o Zaman.

Açık şekilde şehir içi 23 km ortalama Hız ile 5.5 litre kapalı şekilde 6.1 litre tüketti. Senelik baktığın zaman 200 lira kazancı var yaklaşık.

Bu arada bulunduğum şehir Tokat. Plansız kavşaklar yüzünden 100 Metre aralıklar ile trafik ışığı var. Hız sınırları dahilinde gittiğinde tüm kırmızı ışıklarda istisnasız durduğun bir şehir ancak En uzun trafik ışığı 70 Saniye. Bekleme süresi daha uzun olsa bu avantaj daha da artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 31 Ağustos 2016; 3:23:42 >

• İzle karar ver, adamlar milyonlarca dolar harcamayı opsiyon listesi bol gözüksün diye yapmıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yok kardeşim değil . Mühendisin birinin canı sıkılmış işte ARGE parasını nereye harcasak demiş .

Keşke sizin sokaktaki bakkala danışsaydı yapmadan

Tamam tamam her şeyi sen biliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Bizim araçlar sapma olmaksızın aynı güzergahta kullanılır. Bu sorunun cevabını merak ettim 50 km start stop açık ve kapalı kullandım. Araç tdi dsg passattı o Zaman.

Açık şekilde şehir içi 23 km ortalama Hız ile 5.5 litre kapalı şekilde 6.1 litre tüketti. Senelik baktığın zaman 200 lira kazancı var yaklaşık.

Bu arada bulunduğum şehir Tokat. Plansız kavşaklar yüzünden 100 Metre aralıklar ile trafik ışığı var. Hız sınırları dahilinde gittiğinde tüm kırmızı ışıklarda istisnasız durduğun bir şehir ancak En uzun trafik ışığı 70 Saniye. Bekleme süresi daha uzun olsa bu avantaj daha da artar.

Hocam bizim burada çok trafik yok araba sürekli kapanıp açılıyor.

Daha çok yakmaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park lambası ne işe yarar?
    13 yıl önce açıldı
    araç stop ediyor yardım!!!!!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

İzle karar ver, adamlar milyonlarca dolar harcamayı opsiyon listesi bol gözüksün diye yapmıyorlar.

Bir sorum daha var.

Dışarısı yüksek sıcaklıkta olunca start stop çalışmıyor. En azından s80de böyle.

Sıcaklık nasıl etkiliyor?

• Yakmaz. Start stop sisteminde motor aslında durmuyor ama duruyor. Anlık olarak piston hareketleri duruyor ve siz Devam ettiğiniz anda tekrar harekete kaldığı yerden devam ediyor.

Kısa mesafede sürekli dur kalk yapıyorsanız start stopu kapatın derim akü için zararı olacaktır.

• ise yarayan birsey olsa da istemem sahsen. benim icin gereksiz birsey. cok rahatsiz edici. ne oyle her durdugunda araci stop et ve tekrar calistir.
  • Start stop aralığının dışında ya da sınırına yakın sıcaklıklarda start stop devreye girmez, vag araçları da aynı şekilde işliyor hatta belli süreden sonra kendisi çalıştırıyor. Eğer ki hava fazla sıcaksa hareket de olmadığı işin motor durduğu zaman yağ ısınmaya başlayacaktır, haliyle fan duyulmasa da çalışır ya da çalışacak raddeye gelmiştir fanın çalışması ve aküyü bitirmemesi için motor çalışmalı soğukta da aynı şekilde yağ soğuma eğilimi gösterir zaten soğuk yağı ısıtmak çok tüketime neden olur haliyle motorun çalışması daha tercih edilir oluyor. Aynı firmalar start stopla yakıt tüketimini düşünüyor ama neredeyse hiç biri BMW gibi yağ ısınmasını kolaylaştırıcı şeyler üzerine yoğunlaşmıyor, tüketimi arttıran etmenlerin başında yeni çalışan motorun ısınması yer alır. BMW bu ısınmayı sağlamak için ızgaraları açılır kapanır şekilde yapmaya başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Yavaş. Saldırmak zorunda değilsin.

• 1-Evet faydalı.
    2-hayır arabaya zararı yok. Çünkü motor dursa da aslında gerekli hareketler hala yapılıyor motorda.
    3- bu hareketleri kazandığı enerji ile yapıyor araba. Mesela arabayı calistirdiktan 1 dakika sonra durdugun ışıkta devreye girmez. Yine aynı şekilde kazandığı enerjiye göre belli bir süre devrede kalır. Mesela 6 dakika sonra klima açık olmasa bile (klima acikkken zaten çalışmaya ihtiyaç duyacak motor) motor çalışmaya başlar. Yani bu su demek "artık çalışmam lazım, daha fazla stop modunda kalacak enerjim yok. Fazlası bana zarar"
    4- 5 saniyelik stop benzin tüketiminde sinir.Yani 6. Saniyede , arabanın start moduna geçerken harcadığı yakıttan fazlasını tasarruf ediyor. 6. Saniye kara geçme noktası.
    5- ben 10 saniye ve üstünde kullanmaya çalışıyorum en az.
    6- 3 yıl 43.000 km dir hiç kapatmadim start stopu . Allaha sukur hic bir sorun olmadi. 100 km de en az (bence kesin daha fazla) 1 litre tasarruf sağladı.bu da 430 lt eder. O da 5 tl desen benzin 2.150 tl.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 31 Ağustos 2016; 10:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Bizim araçlar sapma olmaksızın aynı güzergahta kullanılır. Bu sorunun cevabını merak ettim 50 km start stop açık ve kapalı kullandım. Araç tdi dsg passattı o Zaman.

senede 200 lira için değermi ? bu sistemin bakımı olası arızaları aküsü derken bence değmez.zaten araba eskidikçe sorun çıkarmaya başlıyacaktır .
    köprü trafiğinde kullananlara şaşırıyorum dakkada 10 kere açılıp kapanıyor buna marş motory ne zamana kadar dayanıraküsüde pahalı diyorlar.

• Start stop akü fiyatını yaptığınız kar oranından düşüyorsunuzdur umarım..

• S&S elbette ki faydalı ama firmalar tüketim değerlerini daha düşük göstermek için kullanmıyor da değil hani. Tabi bir de çakma S&S sistemleri var, özel bir şarj motoru yerine direkt aracın ana şarj motorunu kullanan (örneğin Octavia) bilmem kaç bin km. sonrası o şarj motoru iflas edince çıkacak masraf o ana kadar yakıttan yapacağın tasarruftan daha fazla olacaktır.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Ben bu kar oranlarını yıllık 10.000 km'ye göre hesapladım daha uzun ışıklarda ve daha fazla yapılan kilometre de kar daha da artacaktır zaten bu sistem araç çalışırken kendi depoladığı enerjiden çalışıyor arabada klima falan çalıştığı zaman enerjisi yetmediği zaman çalışmıyor Stars toplu Aküler normalden oldukça büyük ve kullananlardan daha ben biten görmedim

Abi ayrıca araba her çalıştırmada yeniden marş yapmıyor sadece o anlık motor çalışmasına ara veriyoruz sadece pistonlar duruyor daha sonra baş bir harekette tekrara harekete geçiyor.

Böyle uzun ışıklarda durduğunda 50 saniye ve üzeri açıkçası şu anki arabamda da bulunsun isterdim.

• Ben hep kapatıyorum.

• Bu konu icin demiyorum. Adam her seyi bilmese de cok sey biliyor.

• bu start stop akü fiyatlarını göz önüne aldığında son kullanıcı için çok karlı değil. Üretici için yakıt tüketimi ve emilsyonu düşürdüğü için güzel bir pazarlama taktiği.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.