|
Bildirim
%99 yaparsan eski fiyatlara döner. Dolar ile satamazsın Steam.
|
sanırım 1 tane bile oyun almadım steam dolara geçtikten sonra :) xbox, epic ve ps sıralamasıyla kontrol ediyorum oyun almak istediğimde.. bunlardan hiçbirinde yoksa ve oyun gerçekten vazgeçilemeyecek kadar iyiyse belki alırım bir gün..
|
3-5-10 dolar başta okurken göze ufak geliyor, sonra onu 33 ile çarpınca yok ya kasın diyor insan. Adamların umurunda değiliz, bildiğin Steam Türkiye %70-80 bitti.
|
tlden çıktıktan sonra indirimlere bile bakmaz oldum 550 adet oyun var steamde |
Dolarla alacağıma torrent ile çekerim 360 tane oyun var hepsini parayla aldım steamden fakat dolara geçtiğinden beri 1 kere bile oyun almadım almamda seve seve geçicek yerel fiyatlandırmaya geçmediği sürece tr'de satış yapamaz.
|
Microsoft store'da şu an goty versiyonu 71 lira oradan alabilirsiniz. |
Aslında olay çok basit. Bakın torrenti yıllarca baskıyla yasaklamaya çalıştılar. Baskıyla bir şey elde etmek imkansız. Sonra çok ucuza, yerel fiyatlandırma ile tüm dünyaya film ve dizileri yasal olarak sundular. Torrent kendi kendine bitti. 10+ TB arşivi olan benim şu anda LOTR Extented dışında bilgisayarımda olan herhangi bir film ya da dizi yok. İhtiyaç yok. Onlarca orijinal bluray, orijinal DVD film var elimde. Artık ihtiyaç yok.
Oyunları da çok makul bir yerel fiyatlandırma ile sunsalar sürümden kazanacaklar. Gerçekten uygun diyorum. 5 TL olsa oyunlar sizce korsana gider misiniz? 500 TL olunca 1000 kopya satıp 500 bin kazanıyorsun. 5 TL olursa 100 bin kopya satıp 500 bin kazanacaksın. Hem de gönüllü korsan işini bitireceksin. Donanım değil ki bu çok satmak için çok üretmek gereksin. Kopya alt tarafı. Amaç korsanın önüne geçmek mi? Bence değil. 50 lira da olsa verip alıyorum, hatta EU4 sağolsun paso DLC çıkarıyor ve her DLC yeni bir oyun fiyatı. Alıyoruz tamam. Ama ben gibi kaç kişi alır? Eskiden orijinal oyun almazdım hiç. Şurada son 5 6 senede alım gücümüz yükseldiği için alıyorum. |
TLden çıkmasıyla tek bir oyun almadım/alamadım... resmen öldü Steam... nekadsr indirim yaparsa yapsın ×30 olduğu için alınmıyor
|
Aynen, dolara geçtiğinden beri zerre tadı tuzu kalmadı. Eminim Türkiye satışları da dibe vurmuştur.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Microsoft store'da şu an goty versiyonu 71 lira oradan alabilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 16 Nisan 2024; 17:41:36 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Orası öyle. Steam, Türkiye için epey şey yaptı ama işin sonunda onlar ekonomist ve hayır kurumu değiller. O yüzden işin içinden çıkamadıkları için Dolara geçtiler. |
tlden çıktıktan sonra indirimlere bile bakmaz oldum 550 adet oyun var steamde |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dolar üzerinden alacağım tek oyun gta 6 olacak tüm paramı ona saklıyorum |