Şimdi Ara

Şuan araba alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eylül ayı içerisinde 2. el araç almayı planlıyorum. Görüştüğüm bazı kişiler eylül ayında araba alınmaz biraz daha bekle tarzında yorumlarda bulunuyor. Sizin düşünceniz nedir biraz daha beklemek piyasayı ne kadar etkiler, beklemeye değer mi?

• Niye alınmıyormuş? Yasak mı geldi?

Çevrenizde boş insan bulundurmayın. Arabanın ederi bellidir. Kışında alsanız yazında alsanız ederi belli. Siz arabayı beğenin emsalleriyle kıyaslayın teklifinizi yapın. Belli bir süre takip edin ama aracı 1 haftada yapışmayın. İlandan kalkan arabalara bakın mesela fiyatı ne idi kaçtan satıldı vs bilgileri toplayın. Sonra bakınmaya devam sonra favoriye almaya başlayın sonra satıcılara eğer araç dediği gibiyse sizinde işinize geldiyse teklif yapın. Yok mu dedi. Hay hay paşam, başka arabaya bakın.

Yani bayram öncesi diye aralık diye ne biliyim ne kılıf buluyorsa o kılıflara girmeyin her malın ederi belli o oldu bu oldu diye tribe girmesin kimse. (Ekonomi batar o ayrı bi durum :D)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sıralar çok ekstrem bir durum olmadıkça beklemek sadece fiyatları yükseltiyor.
  • Bayram oncesi bayram sonrası eylül aralık muhabbetleri eskidendi.Simdi piyasa fiyatına alabiliyorsan kaçırma.

• 4 ay önce 106'ya golf 1.4 tsi aldım, şimdi sıfırı 118.300, dizelden 119 teklif almıştım şimdi sıfırı 138.400. İkinci eli desen benim araçtan 112-113 altına yok, dizel desen 127'den aşağı zor bulursun.

Peki ben sorayım şimdi son 4 senedir liste fiyatını güncelleyip indirim yapan marka gördünüz mü hiç? Ben görmedim, göstemelik liste fiyatı artırıp esas fiyatına satanları zaten esas almıyorum.

Bugün almazsanız 3 ay sonra 2-3.000 fazlasına alırsınız hocam seçim sizin, onu diyen adamın eline araba parası versek, 1 ay oturtup otomobil piyasasını izletsek ilk gün koşar araba alır, durduğunuz yerde fiyat artıyor, sizin paranız çok da artmıyor. Artan fiyatlar ikinci ele görüldüğü gibi yansıyor, yürüyen tabut şahinler bile ne fiyatta, bekledikçe kaybedersiniz.

Ekleyeyim tabi doların düşüş trendi ve öngörülen büyüme oranında artış yapılması önemli, ancak bunlar kredi notu olarak geri dönmedikçe etkilemez, etkilerse de 3-4 aya fiyatlanır, araçlara yansıması 6-7 aya belki olur, onun ikinci ele yansıması 10 ay olursa olur, satıcıya yükseliş trendi kolay ama düşüş trendi ikinci ele zor yansır, aklınızda bulunsun. Yani araç almazsanız 3-4 aya daha pahalıya almak zorunda kalacağınız kesin, yok ben tüm rüzgarların gideceğim limana eseceği kadar şanslı insanım diyorsanız, her şey yolunda gider piyasa kendini toparlar ve 1 yıl sonra falan sonra biraz düşüş olur. Ayrıca ayın sonunda Türkiye için kritik olan Irak'taki terörist referandumu var piyasa elbet onu da fiyatlayacak, Türkmenleri ve Arapları sürüp bölgeye ne yığdıkları ortada çıkacak sonuç besbelli piyasa onu olumlu fiyatlayacak değil, ay sonunda bir artış olacaktır, haliyle ikinci elde de hızla zam koyarlar ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 8 Eylül 2017; 4:14:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbir zaman indirim olmaz, ama zam herzaman olur

• O muhabbet eskiden di hala mı yapılıyor

Şimdi öyle bişey yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    6 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı sizce ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kışa doğru araç alınır bu aylarda alınmaz muhabbeti çoook eskiden kaldı. Piyasa acayip bir durumda. Elbette bu ayda araba alınır. Fiyatlar her gün daha da artıyor. Gerekli incelemeleri yapıp gerekli önlemleri aldıktan sonra alınır rahat olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de düştüm o tarz yorumların yanılgısına. Geçen sene yazın araç alacaktım, "Şimdi alma kışın fiyatlar düşer" dedi etrafımda çoğu kişi. Ben de onları dinledim maalesef ve 34-35 bin tl ye alabileceğim arabayı 7-8 ay sonra 40 bin tl ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 8 Eylül 2017; 9:35:36 >
  • Sen bekleyene kadar elindeki paranin degeri ayni kaliyor mu onu da sorsaydin alinmaz diyenlere keske.

• sanki yatırım yapacan dolar mı alsam euro mu ne zamn düşer-ne zmn yükselir. SIFIR araç düşünüyosan belki bayilerin yıl sonu indirimleri oluyor ona bakablrsin. Yok 2. el diyosan,
    Varsa cebinde paran ve ihtiyacın varsa araba almanın zamanı mı olur. her gecen gün piyasa yükseliyor.şimdi alma diyenler fiyatlar yükselince farkı verecek mi sana. GİT AL ARABANI kardeşim.
    Ha ihtiyacım yok öle düşerse belki alırım diyosan HİÇ ALMA , masrafa girme.
  • Fiyatlar falan düşmez bu saatten sonra.
  • hay arkadaş
    bayrama kadar araba alayım diye baya ugrastim olmadı (2.el)
    dedim kasım aralık alayım bari biraz düşer
    konuyu görünce kafa duman oldu yine..
    ne yapıcaz yahu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.