Şimdi Ara

Subaru Vivio ile 670 Km Yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acil bir durum sebebiyle en geç yarından sonra İstanbul'dan Muğla'ya gitmem gerekiyor. Arkadaşımın 98 model Subaru Vivio ' su ile bu yolculuğa çıkmayı planlıyorum. Bakımlı ve diri bir araç fakat kafamı kurcalayan bazı şeyler var.
    Araç 0.6 motor 700 kg. Normal bir araçta da 90-100 km yi geçen birisi değilim zaten fakat korktuğum nokta araç hararet yapar mı ? Hararet göstergesi var ve gözüm sürekli orada olacak sanırım. Yokuşlarda çok sorun yaşar mıyım sizce ?

• Bakımlıysa, arızası yoksa sorun yaşamazsınız. Harareti, suyunu kontrol edersiniz molalarda.

4 kişi ve bagajla daihatsu sirion'la uzun yola çıkmıştım. Sorun olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Bakımlıysa, arızası yoksa sorun yaşamazsınız. Harareti, suyunu kontrol edersiniz molalarda.

4 kişi ve bagajla daihatsu sirion'la uzun yola çıkmıştım. Sorun olmadı.
    Sirion 1.3 motor yine iyi sayılır hocam. Vivio 0.6 motor ve beni korkutan da bu zaten. Dikkatli sürsem bile o kadar km ye dayanabilir mi bu araç ?
  • bakımlı ve soğutma sistemi sağlıklı bir araçsa 100km'de bir yarım saat mola verseniz bence sorun olmaz.
  • Hocam araçta bir sorun yoksa, redline'a dayayıp çok sıkıştırmadıktan sonra 6700 km bile yapar o araç.

Burada asıl mesele aracın dayanması değil. Motor çok küçük, hızlanması çok nazlı olur bu arabanın. Sollamalarda falan çok dikkat etmeniz lazım.
  • 5 lik bir dolu bir bidon al sen yanına yine.
    Zaten hararet yapsa şehir içinde çoktan yapardı diye düşünüyorum. eğer bir arızası vardı ise.
    Rampalarda çok sıkıştırmamak lazım.

Motorun küçük olması sizi korkutmasın. Eğer motorda bir problem yoksa, her türlü gider. Sadece biraz yavaş gider. Kritik nokta sıkıştırmamak.

bu konuda genelde çek arabaları mimli. Eski skoda'lar. 97 model felicia ile bir haftada 3000 km yaptık. Hararet yaptı, dinlendire dinlendire gittik.
    Subarunun bu konuda çok da rahat olacağını düşünüyorum.
    Hayırlı yolculuk.
  • unalper_ U kullanıcısına yanıt
    Yazmayı unutmuşum, 1.0 motordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    125cc motorla istanbuldan kalkıp maraşa gitmişliğim de var
  • İmkan varsa araç kirala kafan rahat olur.Dag başında bir yerde kalsan günün rezil olur.
  • İçime su serptiniz eksik olmayın :) Araç sahibi, aracın şehir için 25 kuruş yaktığını söylüyor. Sanırım uzun yolda bu değer biraz daha düşecektir. Benim açımdan bu da büyük bir avantaj olacak açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D78B5F520

İmkan varsa araç kirala kafan rahat olur.Dag başında bir yerde kalsan günün rezil olur.
    Maalesef hocam. Ya Bismillah deyip Vivio ile çıkmayı düşünüyorum
  • su soğutmalı 126 bis ile tekirdağ - istanbul yapmışlığımız var. bir sorun yaşamamıştık.

vivio japon arabası. hayli hayli yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Şubat 2020; 17:11:9 >
  • Kaloriferi açık tut , 90-100 ü geçme. Hayırlı yolculuklar
  • Efsane bir başlık vardı eski bir Şahinle İstanbul - Kayseri arası bir arkadaşın macerası.

En azından yola çıkarsan arada ve/veya dönüşte paylaşımlar yap hocam.

Motorda sorun yoksa ayrıca birşey olmaz . Dikkatli ve hızına uygun şeritte ve şartlarda arabayı da kendini de zorlamadan sağ salim gidip gelirsin inşallah
  • Benim arkadaşlar yıllar önce Fener'in Bursa deplasmanına 126 Bis'le gittiler. Tam mevkii aklımda değil, ama yanlarından çok hızlı geçen yolcu otobüsleri yüzünden araba yan yatacak gibi olup, yoldan çıkmış 126

Siz yine de dikkatli olun
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Selam, araç karbüratörlü müydü , enjeksiyonlularda da hararet sorunu var mıdır ?
  • hocam al otobüs biletini otobüsle git. aynı aracı kullandım attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmiyor. gitsin diye çok basacaksınız canından can çıkacak aracın yaktığı da yanına kalacak. bir de Allah göstermesin yolda kalma durumu olursa da vay halinize. otoyolu köprüsü felan derken en temizi bilet alın
  • 1997 manuel Vivio için hangi yağı önerirsiniz ???

• muratmertkaraman M kullanıcısına yanıt

Kitapcikta yazmasi.lazim.

Tavsiyelerde her 12.500.km 5 /30.yagi geciyor. Alternatif 5 veya 10/40

Sanzuman.yagi.her 50.000 km

• konu sahibinin son mesajları bu konudakiler.. başına bir iş mi geldi acaba..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.