Şimdi Ara

Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Son zamanlarda başıma bela olan takılma sorunu hakkında ne yapabilirim ? Özellikler: Intel Q9450 , ASUS Rampage Formula X48, 1GB GTX275, 6 GB DDR2 1600 Mhz ve Windows 7 Ultimate 64 bit. Şimdi sorun şu: Ben bütün oyunları full ayarlarda oynuyorum. Hiçbirinde de sıkıntı olmuyor. Battlefield 3'ü full ayarlarda oynuyorum. (AA hariç). Ama Assassin's Creed serisindeki oyunlarda hep takılarak oynuyor. Mesela geçen NFS Most Wanted'ı kurdum. Onda da tekledi. Arabayı süremiyorsun. Bu sorunun çözümü hakkında fikri olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Çok sinir bozuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserse -- 29 Haziran 2012; 21:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Orijinalden alıntı: seserse

Merhabalar. Son zamanlarda başıma bela olan takılma sorunu hakkında ne yapabilirim ? Özellikler: Intel Q9450 , ASUS Rampage Formula X48, 1GB GTX275, 6 GB DDR2 1600 Mhz ve Windows 7 Ultimate 64 bit. Şimdi sorun şu: Ben bütün oyunları full ayarlarda oynuyorum. Hiçbirinde de sıkıntı olmuyor. Battlefield 3'ü full ayarlarda oynuyorum. (AA hariç). Ama Assassin's Creed serisindeki oyunlarda hep takılarak oynuyor. Mesela geçen NFS Most Wanted'ı kurdum. Onda da tekledi. Arabayı süremiyorsun. Bu sorunun çözümü hakkında fikri olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Çok sinir bozuyor.

Bu linke bakın anlatım var konuyu uplarsanız sevinirim..

http://forum.donanimhaber.com/m_62600997/tm.htm

Battlefield 3 ekran kartı yetersiz olabilir yüksek çözünürlükte oynamayın.. NFS Mos Wanted gerçekten ilginç..

Sorunu yanlış anladınız galiba. Battlefield 3'ü full ayarlarda kasmadan oynuyorum fakat AC serisini hep takılarak oynuyor. Bir de NFS Most Wanted'da öyle oluyor.

• Sorun yazılımsaldır.

Arka planda çalışan CPU harcayan programları kapatın öyle oynayın

Birde antivirüs programının oyun modu varsa açık olsun..
  • quote:

Sorun yazılımsaldır.

Valla onları da denedim. Nasıl bir şeyse artık... CPU'nun %5 ya da %10 arası değişiyor oyuna girmeden önce. Antivirüs programını aldım Game Mode a. Ama sonuç yine aynı...
  • quote:

quote:

Sorun yazılımsaldır.

Valla onları da denedim. Nasıl bir şeyse artık... CPU'nun %5 ya da %10 arası değişiyor oyuna girmeden önce. Antivirüs programını aldım Game Mode a. Ama sonuç yine aynı...

CPU kullanımı %0 - 1 Arası değiştirecek şekilde programları kapatın..

Bendede aynı sorun varda CPU kullanmayan program buna neden olmuştu
  • quote:

quote:

quote:

Sorun yazılımsaldır.

CPU kullanımı %0 - 1 Arası değiştirecek şekilde programları kapatın..

Bendede aynı sorun varda CPU kullanmayan program buna neden olmuştu

Şimdi denedim. Aynı şey devam ediyor. Adamı çıldırtan şey o kadar grafik isteyen oyunda sıkıntı yok ama normal grafikli oyunlarda sıkıntı yapması. En son hiçbir şey çare olmassa PC yi yeniden kurup sadece oyunu kurup deneyeceğim.

• Evet mantıklı geliyor.

Antivirüs programını kaldırın deneyin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Blur Takılma Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımsal bir sorun gibi geliyor bana da. Ama hani başka çözüm yolu varsa boşu boşuna yeniden kurmaya gerek yok. Biraz daha bekleyeceğim...
  • quote:

Yazılımsal bir sorun gibi geliyor bana da. Ama hani başka çözüm yolu varsa boşu boşuna yeniden kurmaya gerek yok. Biraz daha bekleyeceğim...

Son kurduğunuz programları kaldırın antivirüste dahil olmak üzere denemekte fayda var..

NFS Most Wanted Win 7 uyumluluk modunda çalıştırıpta deneyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 29 Haziran 2012; 22:49:53 >
  • Arkadaşlar bugün bilgisayara format atıp yeniden kuracaktım. Aklıma Nvidia'nın driverları geldi. Gitti 275.33 sürümü indirdim. Çünkü bu takılma sorunu yanlış hatırlamıyorsam bir driver güncellemesinden sonra olmuştu. 301.42'yi bir güzel silip 275.33'ü kurduktan sonra hiç takılmadan oynatmaya başladı. Herksete işe yarar mı bilmiyorum ama ben de işe yaradı. Tek sıkıntı Battlefield 3 285.62 ya da üstü sürüm istiyor. 285.62'yi denemedim daha. Neyse önerim arkadaşlara ne olur ne olmaz denesinler.
  • Konuyu dirilteyim belki başkasının başına gelir. Bazı oyunlar/uygulamalar işlemci ağırlıklı bazı oyunlar da tam tersi GPU ağırlıklı çalışır. Söz ettiğiniz takılma yapmayan oyunlar GPU ağırlıklı uygulamalar olduğu için takılma yaşamazsınız. İşlemciniz güçlü lakin grafik hesaplamada yetersiz kalabiliyor. O sorunu da intel i5 lerde çözdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMIGAMania -- 22 Ekim 2012; 0:33:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.