Şimdi Ara

Tavuk ve yumurtaya alternatif Protein kaynaklarınız neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,Tavuk yemekten ciddi anlamda sıkıldım.Günde 80 gram protein zor alıyorum protein tozu kullanmama karşı ki 40 gramı oradan gelior zaten(400 gram sütle kullanıyorum antrenman sonrası)
    Önerebileceğiniz yapması pratik ya da konserve biçiminde protein besinleri var mıdır ?

• Tavuk, et, ciğer, balık, ton balığı, kaşar peyniri bunları dönüşümlü olarak tüketebilirsiniz. Süt tüketimini abartmanıza gerek yok, protein tozlarını su ile kullanabilirsiniz. Ekisk kalan kısım 100gr ise protein tozunu 100gr kullanabilirsiniz günde 3'e bölerek. Bir çok alternatif mevcut
  • Bakkagiller ve tam tahılları birleştirip tam protein alabilirsin.

Bulgur ve nohut

Pirinç ile kuru fasulye gibi

Birinde eksik olan aminoasit diğerinde olduğu için tam protein alınmış olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mebasta kullanıcısına yanıt
    Baklagil proteinleri vücut geliştirme kategorisinde whey ya da hayvansal proteinler kadar etkili değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozensoul

Baklagil proteinleri vücut geliştirme kategorisinde whey ya da hayvansal proteinler kadar etkili değildir.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 16 Mart 2020; 12:30:4 >
    Hayvansal ve whey proteinleri olmadan body building yapilmaz. Bosuna yazmissiniz hicbir pro body builder sadece yazdiklariniz ile beslenmez :) Baklagil proteini alinmasi tabiki iyidir ancak birincil yani yazdiklarim ile birlikte. Siz o ici bos vegan bilgileri arkadas ortaminda falan yazin ancak burada yanlis bilgilendirme yapmayin. Kas kutlesi icin ikincil proteinler baklagiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 28 Ekim 2018; 12:19:10 >
  • quote:

Hayvansal ve whey proteinleri olmadan body building yapilmaz. Bosuna yazmissiniz hicbir pro body builder sadece yazdiklariniz ile beslenmez :) Baklagil proteini alinmasi tabiki iyidir ancak birincil yani yazdiklarim ile birlikte. Siz o ici bos vegan bilgileri arkadas ortaminda falan yazin ancak burada yanlis bilgilendirme yapmayin. Kas kutlesi icin ikincil proteinler baklagiller
    Hayvansal protein olmadan her türlü spor yapılabilir ki zaten yapan bir sürü insan var. Profesyonel vücut geliştirmeciler öyle beslenmiyorsa bu, başta protein olmak üzere tüm vitamin ve minerallerin ana kaynağının toprak olduğu gerçeğini değiştirmez.

Biraz uzun olabilir ama kısaca özetlemek istiyorum

Ben et, tavuk, yumurta yenmesin demek istedim yanlış anlaşılmasın.

Hayvansal ürünler kalori bakımından avantajlıdır. 20 gram kaliteli bitkisel protein almak için 300 kalori civarı almak gerekirken, aynı miktar hayvansal ürünlerde eğer yağ oranı düşükse 100-120 kalori civarındadır.

Burada bitkisel proteinlerin avantajı bizi kalp damar, yüksek tansiyon, diyabet ve buraya yazmadığım bir sürü hastalıktan koruyan lif/vitamin ve antioksidanlar içermesidir.

Dezavantajı: çok fazla lif alımı olacağı için rahatsızlık hissine ve aşırı lif alımına bağlı gelecek yıllarda bağırsak kanserine sebep olmasıdır.

——-

Hayvansal proteinlerin avantajı: 9 aminoasidin tamamını içerdikleri herhangi bir diğer besinle karıştırma zorunluluğu olmaması ve kalori olarak bitkisele göre daha düşük olmasıdır.

Dezavantajı: Doymuş yağ, trans yağ, kolesterol içermesi ve oksidatif, alerjen, toksik ve asidik olmasıdır. başta kalp damar hastalıkları olmak üzere; tansiyon, diyabet ve daha bir sürü hastalıklara davetiye çıkarmasıdır. Fazla tüketince uzun vaade de tıpkı her şey gibi zararlıdırlar. Vücudumuz için olmazsa olmaz olan kolesterolün bile yüksek olması bizim için nasıl riskli olduğu bilinen bir gerçek.

“Her şeyin fazlası zararlıdır” mantığına göre ikisini de dengeli tüketmek gerekir. Dediğim gibi sadece bitkisel proteinlerle işi halletmek aşırı lif alımından dolayı sindirim rahatsızlıklarına ve bağırsak kanserine yol açabilir. Sadece hayvansala yönelmekte kalp damar hastalıkları riskini arttırabilir.

Tek bir besin grubuna yönelmek pek sağlıkı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 28 Ekim 2018; 14:16:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mercimek ve Yer Fıstığı yiyorum ben. Okulun yemekhanesinde yediklerim ve annemin nadiren yaptığı etli yemekler dışında et yemiyorum. 200GR Fıstıkta bildiğim kadarıyla 51GR Protein var. Kilosunu pazardan 15 TL'ye alıyorum gayet ucuza geliyor. Şuan 4. ayın başındayım ve kollarım 29'dan 34'e, omuzlarım 109'dan 117'ye çıktı. Boy 185, kilo da 71 yani zayıfım. Açıkçası gelecek yaza kadar kollar 37CM'yi görsün istiyorum ancak olur mu bilmiyorum, tabi Clean olması önemli. Yoksa salona yeni gelip de kolu benimkinden büyük olan çok adam var. Tabi genetik avantajı da kabul etmek gerek, benimle birlikte başlayıp 37CM kolu olan adamda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokumum

Mercimek ve Yer Fıstığı yiyorum ben. Okulun yemekhanesinde yediklerim ve annemin nadiren yaptığı etli yemekler dışında et yemiyorum. 200GR Fıstıkta bildiğim kadarıyla 51GR Protein var. Kilosunu pazardan 15 TL'ye alıyorum gayet ucuza geliyor. Şuan 4. ayın başındayım ve kollarım 29'dan 34'e, omuzlarım 109'dan 117'ye çıktı. Boy 185, kilo da 71 yani zayıfım. Açıkçası gelecek yaza kadar kollar 37CM'yi görsün istiyorum ancak olur mu bilmiyorum, tabi Clean olması önemli. Yoksa salona yeni gelip de kolu benimkinden büyük olan çok adam var. Tabi genetik avantajı da kabul etmek gerek, benimle birlikte başlayıp 37CM kolu olan adamda var.
    Vegan veya vejeteryan değilsen hayvansal da ekleyebilirsin. Bu arada mercimeğin yanında ay çekirdeği yemek daha mantıklı. Çünkü mercimekte eksik olan 2 aminoasit, ay çekirdeğinde bolca var. Tuzsuz ve kavrulmamış ay çekirdeği bulabilirsen mercimekle beraber o yenmeli. Bakkal ve markette öyle çekirdek bulmak imkansıza yakın. Pazar da belli bulunabilir. Yer fıstığının aminoasit profiliyle ilgili fazla bilgim yok ama çeşitlilik açısından bence o da yenebilir. Ama günde 200 gram çok fazla gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mebasta

Vegan veya vejeteryan değilsen hayvansal da ekleyebilirsin. Bu arada mercimeğin yanında ay çekirdeği yemek daha mantıklı. Çünkü mercimekte eksik olan 2 aminoasit, ay çekirdeğinde bolca var. Tuzsuz ve kavrulmamış ay çekirdeği bulabilirsen mercimekle beraber o yenmeli. Bakkal ve markette öyle çekirdek bulmak imkansıza yakın. Pazar da belli bulunabilir. Yer fıstığının aminoasit profiliyle ilgili fazla bilgim yok ama çeşitlilik açısından bence o da yenebilir. Ama günde 200 gram çok fazla gibi.

Alıntıları Göster
    Et yememe sebebim vegan olmam değil, parasal olarak başka seçeneğim yok . Ayrıca çekirdeği bulmaya çalışacağım. Yer Fıstığı konusunda da çok haklısın, zaten kilo problemi olanlara hiç önermem. 200GR Yer Fıstığında 1100 Kalori var. Ben küçük bir kaseye koyup yiyorum, kendine eziyet etmeninde anlamı yok. Peki kol ölçülerim sence 6 ayda kaç cm gelişir, yani Minimum tahminini merak ediyorum.

hocam bakliyat ve tahillarin aminoasit profiline nasil bakabiliriz?internette bulamadim.hangisinde hangi aminoasit onu ogrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5462BC1B1 -- 28 Ekim 2018; 15:48:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5462BC1B1

hocam bakliyat ve tahillarin aminoasit profiline nasil bakabiliriz?internette bulamadim.hangisinde hangi aminoasit onu ogrenmek istiyorum.
    Bir sürü kaynak bulunabilir ama iki dakikalık Google araması ile bunu buldum

https://nutrition.org/protein-complementation/

• quote:

Tavuk, et, ciğer, balık, ton balığı, kaşar peyniri bunları dönüşümlü olarak tüketebilirsiniz. Süt tüketimini abartmanıza gerek yok, protein tozlarını su ile kullanabilirsiniz. Ekisk kalan kısım 100gr ise protein tozunu 100gr kullanabilirsiniz günde 3'e bölerek. Bir çok alternatif mevcut
    Teşekkür ederim cevap için.Bugün ton balığı aldım genelde etle aram yok özellikle kırmızı etle nedense ağır geliyor ama yedim bakalım.Ton balıklarında light türevi mi kullanılmalı sizce.Bir de Muz hakkında ne düşünüyorwsunuz herkes muz yiyin diyor .Kilo alma durumum yok genelde kilo alma zamanında mı yeniliyor
  • Lokumum kullanıcısına yanıt
    Mebasta kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların dediği gibi kalorisi çok yüksek yer fıstığının ondan pek tüketemiyorum hocam ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 28 Ekim 2018; 23:36:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mebasta

Bakkagiller ve tam tahılları birleştirip tam protein alabilirsin.

Bulgur ve nohut

Pirinç ile kuru fasulye gibi

Birinde eksik olan aminoasit diğerinde olduğu için tam protein alınmış olur
    Genelde kendim yemek yapmam gerekiyor hocam ona da zamanım kalırsa.Pirinç tüketiyorum arada ama sürekli onu yapmak zor oluyor bundan dolayı hazır konservelere kayıyorum ne yazıkki.Teşekkür ederim cevabınız için.
  • Hindi ve lor peyniri öneriyorum ben. Lor peynirini sade tüketmek istemiyorsanız lor peynirli omlet yapabilirsiniz. İnternette birçok farklı tarif var, onlara bakarak beslenme planınıza katabilirsiniz.
  • Secxdx kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz kadar çabalayın et ve tavuk yemeden istediğiniz verimi alamazsınız. Bu vegan diyetleriyle vücut yapıyorum diyenler boş iş, para alıyorlar çünkü bu bir akım ve öyle gibi gösterip sosyal medyada fonlanıyor satış artırmak için. Arka planda yine et tavuk yiyor bu elemanlar millet de inanıyor işte..Bu kadar müsabaka izledim, yüzlerce pro arkadasim var, kendim ifbb klasik fizik düzeyineyim tam olarak ancak bir tane bile vegan beslenen kişi görmedim hayatım boyunca. Yaşım 33 bu arada.Muz da yiyin meyve de sebze de, tek bir besinle zaten beslenilmez ancak ana besin kaynakları yukarıda yazdıklarımdır. Gerçekten kas kütlesi ve hacim istiyorsanız, makarna pilav bulgur ya da lavaş içinde et ürünü olacak + kalan kısım whey ile alınacak. Her öğünde %25 sebze koyup zenginleştirmeniz yararınıza. Hele ki doping alıyorsanız zorunlu diyebilirim. Kendimden örnek verirsem 180 boyum ve 98 kiloyum bu kas kütlesini korumak için her gün yarım kilo et yiyorum minimum 3-5 e bölünmüş şekilde, sebze ve meyve her türlüsünü tüketiyorum. Haftada bir iki kere tatlı da yiyorum abartmamak koşulu ile her gün fıstık ezmesi de yiyorum, genelde tam buğday ekmeği tüketmeye özen gösteriyorum. Ben yarışmalara katılmadığım için mikro girmiyorum pek, mikro girdiğinizde yani yarışmaya hazırlandığınızda yağ ve karbonhidrat düzeylerine dikkat etmeniz gerekir ancak müsabık olmayacaksanız bunlara kafa yormayın. Haftada 2-3 gün istediğinizi yiyin, antrenmanlarınız sert olsun 1.5 saat kaslarınızı yıkıma uğratın, ne yeseniz yararı olur. İsteseniz de çok kilo alamazsiniz temponuz yüksekse zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 29 Ekim 2018; 0:57:49 >

• frozensoul kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiye için hocam.
  • Eksik aminoasit varsa fil gergedan orangutan nasıl kas yapıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.