Şimdi Ara

TDI ve dizel yakıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Cordoba 80hp TDI ı yeni satın aldım..Satıcı kişi euro dizel kullan dedi. Ama bayi de aracı teslim eden servis ustası "euro dizele gerek yok, bu motor normal dizeli götürür sadece hep aynı marka al yeter dedi, SHELL hariç." dedi. ne dersiniz bu konuda..TDI biraz sesli ama iyi bir motor gibi geldi bana...

• tdı iyidir
    normal motor olduğu için de illa eurodiesel kullanman gerekmez
    common-rail değil çünkü
    turbo direct....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

tdı iyidir
    normal motor olduğu için de illa eurodiesel kullanman gerekmez
    common-rail değil çünkü
    turbo direct....
    Yeni nesil TDI motorlar (2001 modelden itibaren galiba) pompa-meme denilen teknolojiye sahipler bu motorlarda mekanik yakıt pompası yok, bunun yerine her bir enjektör yakıt basıncını kendisi elektrikli bi pompa gibi oluşturuyor. Yani bu teknolojide de yakıt kalitesi son derece önemli. Aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

Yeni nesil TDI motorlar (2001 modelden itibaren galiba) pompa-meme denilen teknolojiye sahipler bu motorlarda mekanik yakıt pompası yok, bunun yerine her bir enjektör yakıt basıncını kendisi elektrikli bi pompa gibi oluşturuyor. Yani bu teknolojide de yakıt kalitesi son derece önemli. Aklınızda bulunsun.

Alıntıları Göster
    evet common rail değil .. belki o yüzden normal dizel kullanabilir dediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdx

evet common rail değil .. belki o yüzden normal dizel kullanabilir dediler..

Alıntıları Göster
    bir de BP iyidir dediler..Bende en yakın PO vardı ordan aldım.. Ne ile başlar san öyle devam et firma değiştirme dendi varmı böyle şeyler arkadaşlar..
  • quote:

bir de BP iyidir dediler..Bende en yakın PO vardı ordan aldım.. Ne ile başlar san öyle devam et firma değiştirme dendi varmı böyle şeyler arkadaşlar..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bdx

Bunun tek mantikli aciklamasi benzin kalitesi olur. Ama baska benzincideki benzim daha kaliteliyse daha iyi olur diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!

quote:

Bunun tek mantikli aciklamasi benzin kalitesi olur. Ama baska benzincideki benzim daha kaliteliyse daha iyi olur diye dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    bende 2005 caddy var 1.9 TDI. senin motorla aynı teknolojiye sahip. aracı aldığımdan beri çoğunlukla normal dizel alıyorum ve şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. aracım şuan 40.000 e yaklaştı fakat ne sabah çalışmasında ne de peformansında değişme oldu. herşeyıyle ilk aldığım günkü gibi. ayrıca ben çeşit çeşit benzincilerden alıyorum benzinimi yani öyle tek şirkete bağlı değilim. elbette her önüme gelen benzinciden doldurmuyorum yakıtı ama yinede marka olarak farklılık gösteriyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapadokyalı

bende 2005 caddy var 1.9 TDI. senin motorla aynı teknolojiye sahip. aracı aldığımdan beri çoğunlukla normal dizel alıyorum ve şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. aracım şuan 40.000 e yaklaştı fakat ne sabah çalışmasında ne de peformansında değişme oldu. herşeyıyle ilk aldığım günkü gibi. ayrıca ben çeşit çeşit benzincilerden alıyorum benzinimi yani öyle tek şirkete bağlı değilim. elbette her önüme gelen benzinciden doldurmuyorum yakıtı ama yinede marka olarak farklılık gösteriyo.

Alıntıları Göster
    Elbette normal dizel alsan olur. Araca bi zararı olmaz. Ancak euro dizel performansta ve motor sesinde daha güzel sonuçlar veriyor. Araç daha sesiz ve daha performanslı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 1 Ağustos 2006; 12:34:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Elbette normal dizel alsan olur. Araca bi zararı olmaz. Ancak euro dizel performansta ve motor sesinde daha güzel sonuçlar veriyor. Araç daha sesiz ve daha performanslı oluyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: set

eurodizel belki sessiz çalışma yönünden katkı sağlıyordur bilemiyorum, ama performansa bi katkısını göremedim ben. yani genelde normal dizel kullanıyorum dedim ama ara ara eurodizel de kullandım ancak performansa bi katkısı olmadı kesnlikle. oluyosada çok az farkedilmiyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapadokyalı

quote:

Orjinalden alıntı: set

eurodizel belki sessiz çalışma yönünden katkı sağlıyordur bilemiyorum, ama performansa bi katkısını göremedim ben. yani genelde normal dizel kullanıyorum dedim ama ara ara eurodizel de kullandım ancak performansa bi katkısı olmadı kesnlikle. oluyosada çok az farkedilmiyo.

Alıntıları Göster
    2001 den beri tdi kullanıyorum..Önce 2001 polo tdi simdide 2004 ıbıza tdi....hep euro dızel aldım..Sonucta hıcbır zaman pompayla yakıtla turboyla ılgılı bır arıza olmadı....bence eurodızel kullanmanızı tavsıye ederım...

• quote:

Orijinalden alıntı: efe01

2001 den beri tdi kullanıyorum..Önce 2001 polo tdi simdide 2004 ıbıza tdi....hep euro dızel aldım..Sonucta hıcbır zaman pompayla yakıtla turboyla ılgılı bır arıza olmadı....bence eurodızel kullanmanızı tavsıye ederım...

Alıntıları Göster
    hepinizin dediği gibi teknolojiye göre değişir o... ama servis ustasını dinlemende fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çelenlizade

hepinizin dediği gibi teknolojiye göre değişir o... ama servis ustasını dinlemende fayda var

Alıntıları Göster
    eurodizel kullan, riske girme! araban yeni, yazık etme!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

eurodizel kullan, riske girme! araban yeni, yazık etme!

Alıntıları Göster
    ya aslında eurodizel kullanmak daha mantıklı elbette ama normal dizeller de temiz olduğu sürece sorun çıkarmıyor bence. ben 2000 yılından beri vw TDI kullanıyorum. ilk olarak 2000 model 2.5 TDI caravelle ile başladım daha sonra 2001 bora TDI ve 2005 caddy ile devam ediyorum. euro dizel almışlığım vardır ama genelde normal dizel kullandım ve ben de hiçbir sorun yaşamadım. kısacası yakıtın temizliği daha önemli. ama yinede içim rahat etsin derseniz eurodizel kullanın.

• bence euro dizel alıp riske atmamak lazım.
    araban hayırlı uğurlu olsun.bana arabayla ilgili izlenimlerini aktarabilirmisin?kaç liraya ve nereden aldın?gürültü,yakıt,konfor ,performans konusunda bilgi verebilirmisin?

quote:

Arkadaşlar Cordoba 80hp TDI ı yeni satın aldım..Satıcı kişi euro dizel kullan dedi. Ama bayi de aracı teslim eden servis ustası "euro dizele gerek yok, bu motor normal dizeli götürür sadece hep aynı marka al yeter dedi, SHELL hariç." dedi. ne dersiniz bu konuda..TDI biraz sesli ama iyi bir motor gibi geldi bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

bence euro dizel alıp riske atmamak lazım.
    araban hayırlı uğurlu olsun.bana arabayla ilgili izlenimlerini aktarabilirmisin?kaç liraya ve nereden aldın?gürültü,yakıt,konfor ,performans konusunda bilgi verebilirmisin?

quote:

Arkadaşlar Cordoba 80hp TDI ı yeni satın aldım..Satıcı kişi euro dizel kullan dedi. Ama bayi de aracı teslim eden servis ustası "euro dizele gerek yok, bu motor normal dizeli götürür sadece hep aynı marka al yeter dedi, SHELL hariç." dedi. ne dersiniz bu konuda..TDI biraz sesli ama iyi bir motor gibi geldi bana...
    teşekürler..arkadaşlar...araç spor bir sedan gibi... arka dar diyorlar ama bende 2 çocuk var ve rahat ettiler..bagaj çok geniş.. ses normal TDI sesi.. yanlız tork olayı süper.. iç kalite aynen VW... yol tutuş iyi..spor amortisör bunun kuvvetlendiriyor. cruise control u deneyemedim... yakıt tüketimi iyi, biraz fazla herhalde daha çok yeni oldugundandır. Araç güzel bir araç.. özellikle avrupa kalitesi ve tokluğu arayanlar için... umarım Allah utandırmaz görecez iyimi kötümü yaptık.. yok megane yok toyota ford dizel iderken 3 içinde günde seat cordobayı aldım.. fiyat kampanyadaki fiyat :32000 + metalik.. stylence 80 HP dizel...izmitten aldım...

• ya arkadaşlar bir de aklıma takılan birşey var
    bizim bi tanıdık ki bu adam biodiesel yapıyo firmasına
    neyse eurodieseli biodieselle normal mazotun karıştırılmış hali olarak anlatıyor.
    haliyle benimde kafama takıldı.
    nasıl oluyor bu iş.
    bi de benim aracımda(bkz. imzam) biodiesel kullanmam sakıncaLIMI
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimusavir

ya arkadaşlar bir de aklıma takılan birşey var
    bizim bi tanıdık ki bu adam biodiesel yapıyo firmasına
    neyse eurodieseli biodieselle normal mazotun karıştırılmış hali olarak anlatıyor.
    haliyle benimde kafama takıldı.
    nasıl oluyor bu iş.
    bi de benim aracımda(bkz. imzam) biodiesel kullanmam sakıncaLIMI
    Bende cordoba TDI kullanıyom Dizel teknolojisinin en iyisi bu motor dergilerden vs...takip ettiğim kadarıyla ançak enjeksiyon sistemi olduğudan yeninesil üst versiyon dizel yakıt şart hatta en kalitelisi ve temizi yoksa dizel motorlar çok hassas ağır hasar verebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabahastası

Bende cordoba TDI kullanıyom Dizel teknolojisinin en iyisi bu motor dergilerden vs...takip ettiğim kadarıyla ançak enjeksiyon sistemi olduğudan yeninesil üst versiyon dizel yakıt şart hatta en kalitelisi ve temizi yoksa dizel motorlar çok hassas ağır hasar verebilirsin

Alıntıları Göster
    BENCE EURO DİZEL AL DERİM YANİ ÇOK FAZLA Bİ FARK YOK HEM YAKACAĞI NE Kİ MOTOR EURODİZEL İLE DAHA İYİ ÇALIŞIYOR MESELA EURO DİZEL KALİTELİ OLDUĞU İÇİN DAHA GÜZEL YANIYOR DAHA PERFORMANSLI OLUYOR YANİ ÇOK FARK ETMİO AMA EN AZINDAN ENJEKTÖRLER TEMİZ KALIYO UZUN ZAMAN FAYDASI OLUR

• quote:

Orijinalden alıntı: arabahastası

Alıntıları Göster
    miraz sen eurodiesel mi kullanıyosun yoksa

ya düz dizel alıp katkı koysak ?? gerçi aynı paraya gelir

• quote:

teşekürler..arkadaşlar...araç spor bir sedan gibi... arka dar diyorlar ama bende 2 çocuk var ve rahat ettiler..bagaj çok geniş.. ses normal TDI sesi.. yanlız tork olayı süper.. iç kalite aynen VW... yol tutuş iyi..spor amortisör bunun kuvvetlendiriyor. cruise control u deneyemedim... yakıt tüketimi iyi, biraz fazla herhalde daha çok yeni oldugundandır. Araç güzel bir araç.. özellikle avrupa kalitesi ve tokluğu arayanlar için... umarım Allah utandırmaz görecez iyimi kötümü yaptık.. yok megane yok toyota ford dizel iderken 3 içinde günde seat cordobayı aldım.. fiyat kampanyadaki fiyat :32000 + metalik.. stylence 80 HP dizel...izmitten aldım...

Alıntıları Göster
    cevabın için teşekkürler.ayrıca dijital klimanın performansı iyi mi?klima açıkken motorun çekişinde fazlaca bir azalma oluyormu?arabanın içine çok ses alıyor mu?ses yalıtımı yaptırmaya gerek var mı?arabanın bazı yerlerinden rahatsız edici sesler geliyor mu?eğer arabaya uzun yıllar bineceksen boya koruma yaptırmanı öneririm.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 1 Ağustos 2006; 19:10:48 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.