Şimdi Ara

tek yaşayan için araba gereksiz midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • otobüs 15 liraya dıt dıt her yere atıyordu. ben tabi sürekli sıkışık oturmaktan ayakta gitmekten bunaldım. tam konuma da götürmüyor yağışlı günler de sıkıntı vs. 2013 polo dsg 500bine aldım. sorunlu şanzıman diyorlar foruma hiç bakmadım. yani bi 50-60binlik masraf çıkarırsa ödeyemem.

artıları şehir otobüsü 8 le akşam 9 arası çalışıyor. ben sabahın 7sinde plaja park edip sahil kenarında yürüyebiliyorum. gece 12 de eve dönebiliyorum. hayatımda biri yok ama olursa herhalde kızı evine bırakmak istediğin yere anında gitmek güzel olurdu.

sizce başıma bela mı aldım hele ki asgari ücretle çalışıyorken..

• Araba bir ihtiyaçtır. Ben de tekim arabasız 1 yıl dayandım (tabi şirket taxisini sürekli kullanmama rağmen) tahammül edemedim. Bana uygun bir yaşam değil arabasızlık.
    Geçen gün arkadaş sen çıkarma arabayı ben seni alayım dedi. O an farkettim uzun bir süredir siteden yürüyerek çıkmamışım. Ekmek almaya bile arabayla gitmişim… neyse işte velhasılı. İhtiyacınız varsa alınmalı. Benim hem mental hem fiziksel ihtiyacım vardı. Ardıma ve kredi faizlerine bakmadan. Full krediyle aldım. Kredi bitsin bunu satar bir sonrakini alırım.

Sizin konuya gelirsek. Araba zaten masraf çıkaracak o işin kuralı o kaskosu sigortası bakımı mazotu lastiği. Ben yılda 2 defa bakıma gidiyorum çünkü km doluyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Kasım 2024; 21:48:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araba almışsın zaten neyi soruyorsun. Bin işte. Gereksizse satarsın.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Asgari ücretli çalışıyorum deyip beş yüz bin liraya araba aldım demiş ben biraz ona takıldım. Demek ki eve kira vermiyor olmalı konu sahibi ya da çok fazla gideri yok sanırım. Biriktirip aldıysa helal olsun, yok borç ile aldıysa yine helal olsun diyelim. Aynı zamanda da hayırlı olsun diyelim

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Hocam yanlış anlamayasın. Hareket etmelisin. Bir forumdaş tavsiyesi olarak kabul et, seni eleştirdiğimden değil. Ekmek almaya niye arabayla gidiyorsun mesela? Ya yürü ya da bisiklete bin. Hareketsizlik ilerleyen yaşlarda problemleri beraberinde getirecektir. Saygılarımla

• Tek yaşayan içinde araba gereklidir, iki ve daha fazla kişi yaşıyorsan mecburiyettir tabi imkanın varsa.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Kira ödemiyorsa fazla para harcamıyorsa biriktirip alabilir

Bu kisi engel listemdeydi simdi okudum krediyle almıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Kasım 2024; 15:58:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bekarken araba kullanmak daha keyifli, zaten genelde keyif için kullanıyorsun. Çocuklar olunca keyif için bi otobana çıkıp gazlayayım diyemiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Tesekkurler hocam

• Yürütebiliyorsanız araba temel ihtiyaçlardan birisi, toplu taşımanın artılarından çok eksileri mevcut. Yarın bir gün kız arkadaşınız olursa ve olaylar ciddileeşirse evlilik gibi, iyiki arabayı zamanında almışım dersiniz. Çünkü sevgillin ile konforlu bir alan yaratmış olursunuz kendinize.

Misal sallıyorum istanbulda hafta sonu bir şile-ağva yapabilirsiniz. DSG patlarsada bu konfora sayarsınız.

• O zaman aracınızı satın 440 binlik bir polo alın 60 bine altın alıp kenara atın kafanız rahat olur en azından 😁

başka çözümü yok

artık araba lüks değil gerçekten ihtiyaç

masraf yapar diye korkarsanız kesinlikle trafiğe çıkmamanız lazım

aracın bahsettiğiniz sıkıntısı olmaz da canı kaza yapmak isteyen dengesizin biri gelir çarparsa o da ekstra masraf

bu işe sadece kronik sorun tarafından değil genel bakın

aksi halde çok düşünürsünüz

bu kadar kafaya takacaksanız bir an evvel satın araba ihtiyacı olan başkaları faydalansın

edit: foruma bakarsan değil 2013 model 2024 model bile alamazsı şekil 1-a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarlibahce06 -- 5 Kasım 2024; 8:47:30 >
  • Elinin altında araba olması her zaman avantajdır. Kafan eser çık atla gez işin çıkar ateşle beklemeden bas geç. Toplu taşımada kanser oluyor insan.

• İmkan varsa alacaksın. 2 aydır arabasızım. Arabamı istanbulda bırakıp küçük şehirde üniye geldim ve 2 aydır doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Toplu taşıma çok yetersiz ve arabaya alıştığım için, toplu taşıma da her yere gitmediği ve aktarma vs ile gidileceği için zor geliyor.

• Hergün en az 2 bazen de 3 vasıta değiştirip ise gidiyorum, valla toplu taşımadan bezdim diyebilirim. Benzin de pahalı geliyor, araba yıpranmasın hergün binmeyeyim diyorum ama psikolojim kaldırmıyo bazen. Binbir çeşit insan, koltuk kavgaları, dus almaya tövbe etmiş olanlar, çocukların koltuk kapıp nerdeyse dedesi ninesi yaşındaki lerin ayakta seyahat etmesi, etrafında kimse yokmuşçasına yüksek tonda muhabbet edenler. Korkmasam bi motor alirdim soğuk da olsa sıcak da olsa o koca kutunun içinde olmaktan iyidir diyorum kendime. Yani kendi aracınızın olması en iyisi arıza vs olabilir yaptırır devam edersin yapçak bişey yok.

• Araba bir ihtiyaç ama asgari ücretliler nasıl almayı başarıyor anlayamıyorum. Hadi alıyorlar, nasıl yürütüyorlar? Eskiden gelirim düşükken bir krizle benzine korkunç bir zam geldi mi çok zorlardı beni. Sıfır lastik alamazdım, 2. El lastik alırdım -ki hiç asgari ücretle çalışmadım- . Asgari ücretle nasıl oluyor bu iş?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.