Şimdi Ara

Tekne Römork İçin C-SUV Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. 5mt 750 kg teknemi(motor ve eşyalar dahil 900kg) römorkla çekmek için C segment Suv araştırıyorum. Mevcut aracım Egea 1.3 multijet ile asfalt ve düz yolda sorunsuz çekiyorum fakat araziye veya kumsala gidemiyorum. Hem arazi, hem kumsal hem de şehir içinde kullanılabilecek, konforlu ve sağlam bir araç arıyorum. Kafamda dört model var,

1.Hyundai Tucson 1.6CRDI

2.Honda CRV 1.6 İ-DETC

3.Kia Sportage 1.6 CRDİ veya 2.0 CRDI

4.Volvo XC60 2.0 D

Bütçem 1250000 TL. Tork değeri yüksek, motor ve şanzıman arızası az olan, uzun yıllar kullanabileceğim konfor, prestij, arazi...hepsi bir arada C-suv için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada karavan çekmek için SUV modellerin kıyaslandığı/incelendiği bir çok forum, blog ve videolar var. Ancak tekne römork ikilisi için neredeyse hiç yok diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunların arasında sadece 2.0 spontage olur ama ben yerinizde olsam pickup alır geçerim,

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Günlük ev iş arası da kullanacağım için pickup park vs. sebebiyle biraz sorun çıkartıyor, o sebepten hiç düşünmüyorum. Kia Sportage 1.6'mı 2.0'mı önerirsiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • er35han kullanıcısına yanıt

2.0 elbette

• hocam burada onemli olan sanziman. cift kavramali bir sanzimanla bu ise girismeyin. tam otomatik olmali. ayrica mumkunse dizel olmali. bunu saglayanlar honda crv ve volvo xc60. tucson ve sportage ile bu ise girismeyin sayet sanziman cift kavrama.

• RAV4 u tavsiye etmişsiniz
    Sorunsuz mekanik 4x4 uzun garanti süreleri

Bu yazdıklarınız Volvo dışında çikolata bu işler için
    Onun da bu rakama temizini bulmak,bu koşullarla yürütmek zor iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Ekim 2024; 9:0:50 >
  • Arkadaş 2017 falan alacak sanırım kia 2.0'lar tam otomatik diye hatırlıyorum.

https://www.epey.com/araba/2017-kia-sportage-2-0-crdi-185-hp-otomatik-gt-line-prestige-4x4.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil Suv'ların birçoğunda dizel motora alternatif hybrid ve elektrikli modeller sunuluyor. Bunlar da bütçemin çok üzerinde. Hem tam otomatik hem de yüksek tork değerine sahip bir araç bakınca da bu bütçeyle fazla bir seçenek kalmıyor anlaşılan.

benzinli de alabilirsiniz ama yakit yukselir o yuzden dolayi. tam otomatik olmasi sart cunku cift kavramada baski balata isinma sorunlari oluyor

• Çift kavrama olmayan hepsi olur. Çift kavrama ile arkanda 900 kilo gezdirirsen muhtemelen zırt pırt şanzıman ısındı ikazı alacaksın. Eski kasa 2010-2015 arası CRDI Santa Fe ler olabilir hem fiyat uygun hem sağlam hem konforlu makinalar.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Eklediğiniz araç 4.Nesil Sportage sanırım, bütçemin epey üzerinde kalıyor. 3.nesil kasalarda 2.0 motor ve otomatik şanzıman olarak sunulmuş ama motor ve şanzıman ömrü hakkında hiç bilgim yok.

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    "Bütçem dahilinde olan" benzinli SUV lardaki en büyük eksik tork değerinin düşük olması ve dediğiniz gibi yakıtı içmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er35han -- 31 Ekim 2024; 9:45:31 >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Bu modeli de araştıracağım 👍

Tork konvektörlü klasik sanziman ama hocam bence siz pick up ya da hyundai starıa 4x4'ü falan uymasa da bir değerlendirin. O kadar yaşlı araçlarla karavan tekne işlerine girmek üzebilir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Ekim 2024; 11:1:32 >
  • Haklısınız, pickuplar tam bu işe uygun araçlar fakat, şehir içi günlük kullanımda 530cm ortalama uzunluğu, yakıt sarfiyatı, büyük motorun yıllık vergisi ve kamyonet grubuna dahil olduğu için her yıl yapılacak vize işlemleri beni bu araçlardan soğutuyor. Suv bu sebeplerden benim için en mantıklı seçenek. Yaklaşık 15 gün zamanım var, bu sürede en iyi seçeneği bulacağım inşallah  .

Elbette hocam sizin yaşamınız koşulları bilmeme imkan yok en iyi kararı siz verirsiniz, o zaman tek tavsiyem en az yorulmuş olan tork konvektörlü olacak elbette umarım istediğinizi bulursunuz.

• Size 4x4 arac lazim 900 kg yi her arac normal sartlarda ceker zaten biraz tuhaf bir secenek olarak fiat panda 4x4 degerlendirebilirsiniz sonucta surekli tekne ile gezmeyeceksiniz

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Bundan 6-7 sene önce bir arkadaşımda Fiat 500-X 1.6 M.jet 4X2 çekişe sahip araç vardı. Aşağı yukarı aynı ağırlıktaki tekneyi peşine takıp, 3 yolcuyla beraber 15 günde bir Çeşme tarafından denize indiriyordu. 6 ay kadar bende bu ekiple balığa çıktım, hiçbir sorun olduğunu hatırlamıyorum. Ben de yaklaşık ayda bir veya iki defa tekneyi alıp denize doğru yol alacağım. Yoğun bir kullanım olmayacak. Belki arada kumsaldan veya toprak alandan denize tekne indirmem gerekebilir.

pickupla park problemi mi var? dun park yeri yoktu alcak bir duvarın ustune park ettim. :D

boyle durumlar için 3-4 ay , ayda 1-2 kere kullanım için araç kiralayın geçin, almak zorunda oldugunuz değil de almaktan binmekten keyif alacağınız araca binin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 1 Kasım 2024; 10:20:13 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    "almak zorunda oldugunuz değil de almaktan binmekten keyif alacağınız araca binin" güzel yorum 👍. Yaş 50, gönül sedan Mercedes Audi konforu istiyor ama ihtiyaçlar Suv/Pickup doğrultusunda. Bütçe de ortada, ne yardan ne serden geçmeden en doğruyu bulacağız inşallah ⛵😎.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.