Şimdi Ara

Tem de Lastiğe Çarptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malesef saat 00.00 dolaylarında sapanca gişelerinden biraz sonra, otoyolun karanlık bölümünde sol şeritten 140 ile giderken önüme aniden lastik çıktı ve o hızla çarptım. Lastik bayağı bütün lastik gibi duruyordu. Trafiğin çok yoğun olması ve gecenin karanlığından dolayı lastik bulunamadı. Plaka da düşmüş kaybolmuş.

Polis geldi tutanak tuttu, alkol testi yaptı. Ardından çekici ile yetkili servise çektirdim.

Sanayide ustalarla uğraşmak istemiyorum. Zaten tanıdık usta da yok. Kaskodan yetkili servise yaptırmayı düşünüyorum fakat çok hasar kaydı çıkacak gibi.

Tampon gitmiş. Aracın elektrik sistemi beyni falan hasar almış olabilir. Açık camı düğmeden kapamaya çalıştım kapanmadı. Göstergedeki bütün ışıklar yanmaya başladı.

Radyatör de gidik alt tarafına bakamadım fakat alt takımdan yürüyenden hasar alan yerler olabilir. Servise çekince üstünkörü baktım yağ kaçağı yoktu. Karter hasar aldımı bilmiyorum.

Gelen polis, kaza tek taraflı olduğu için değer kaybı alamazsın dedi. Fakat yolda yabancı cisim, lastik vb. olması karayolları nın sorumluluğunda değil mi ? Bu zararı karayolları tazmin edebilir mi ? Yaklaşık olarak ne kadar masraf, hasar kaydı çıkar ?

İşim dolayısıyla devamlı kullandığım güzergah. Sık sık denk geliyordum zaten. Bu kaplama lastik terörüne devletin bir el atması lazım artık.

Hayırlı forumlar.

Tem de Lastiğe Çarptım

Tem de Lastiğe Çarptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 30 Mayıs 2024; 12:8:51 >

• Geçmiş olsun. Takla atmadığınıza şükredin. Karayollarından hasarınızı tazmin edebilmeniz zayıf bir ihtimal. Karayolları da az önce orada lastik yoktu diyecektir. Her metreyi sürekli kontrol edemeyiz diyecektir.

Çayırova'da Hamamcıoğlu var. İstanbul tarafına giderken yolun solunda. O binanın önünde yolda küçük bir çukura bir kamyonun tekeri takıldı. Kopan teker az ileride aynı çukura takılıp aracı zarar gördüğü için duran ailenin küçük kızına hızla çarptı. Kız maalesef hayatını kaybetti.

Bir kaç saat sonra da Karayolları acele ile gelip o çukuru asfalt ile doldurdu.

Bolu'da,otobanda arkadaş gece vakti köpeğe vurdu. Köpek öldü. Araba bayağı hasar aldı. Otobanın iki tarafında tel örgüler olmasına rağmen köpek bir yolunu bulup otobana girmiş.

Biraz araştırma yapıldı. Böyle olaylardan dolayı karayollarına dava açıp tazminat alan birine rastlamadık.

@Emekkk

Tem de Lastiğe Çarptım

Tesekkür ederim hocam, yaklaşık olarak böyle bir şeydi. Hem gecenin karanlığından hem de asfalt ve lastiğin renginin yakın olmasından dolayı son anda fark edebildim. Fark etmemle beraber zaten olan oldu.

Suv olsaydı kurtarırmıydı bilemiyorum fakat belki radyatör vs. daha az hasar alabilirdi.

@fractal design

Teşekkür ederim. Bayağıdır taktırmayı düşnüyordum fakat hep erteliyordum. İşte böyle durumlarda lazım oluyor. Keşke taktırsaydım.

@BF.Skinner

Aynı dediğiniz gibi oldu. Görmemle çarpmam arasında anca 1 saniye falan vardır. Ortaya denk geldiği için çarptığım gibi arabanın altına girdi biraz zıplattı. tekerleğe denk gelseydi Allah korusun daha kötü sonuçlar olabilirdi.

@Şair-i Maderzat

Teşekkürler hocam.

Lastik yüzünden havaya uçan bile var sen ucuz atlamışsın.

KTLA 5youtube
    Dash-cam footage from a Tesla captured the moment a vehicle ran over a tire on a Southern California freeway that had just come off a nearby pickup truck, launching the car into a midair spin. This report aired on KTLA 5 News at 10, Mar. 26, 2023. Details: https://ktla.com/news/local-news/loose-tire-launches-car-into-midair-spin-on-118-freeway-in-chatsworth-video/ Get Los Angeles breaking news, entertainment, weather, traffic and sports from L.A.'s Very Own, KTLA 5 News. Keeping Southern Californians informed since 1947. Online: https://ktla.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=EOosn78WsMg
    Ucuz atlatmissin. Takla bile atabilirdin. Lastik acayip bir sey. Zararıninkim karsilar bilmem.

Aynisi gece otobanda benim de basima gelmişti. Asfalt simsiyah yeni yapilmis. Hicbir sey görünmüyordu sonra farin aydinlatma mesafesine girdi bir anda. Gormem ile birlikte bir manevrayla kurtardim. Allahtan araba da savrulmadi.
  • Ucuz atlatmissin. Takla bile atabilirdin. Lastik acayip bir sey. Zararıninkim karsilar bilmem.

Aynisi gece otobanda benim de basima gelmişti. Asfalt simsiyah yeni yapilmis. Hicbir sey görünmüyordu sonra farin aydinlatma mesafesine girdi bir anda. Gormem ile birlikte bir manevrayla kurtardim. Allahtan araba da savrulmadi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun, takla atmadan kurtulduğunuza sevinin hocam.
    Yakın zamanda 2. El araç aldım.
    Aracın ön - arka tamponu yolda lastik üzerinden geçtiği için değişmiş. Sizin gibi lastiğin üstünden geçerken ön arka tamponu yarıp geçmiş lastik. Adam arabayı sürerek servise götürmüş, öyle söyledi.

Değer kaybı vs alacağınızı zannetmiyorum. Emsal karar varsa eğer avukat tutarak şansınızı deneyebilirsiniz.

• Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Çok daha kötü sonuçlanabilirdi.

Araç kameranız olsaydı karayollarını suçlamak için elinizde sağlam kanıt olurdu.

• geçmiş olsun suv bir araç olsaydı kurtarırmıydı acaba nasıl bir lastik idi

• @Emekkk

Tem de Lastiğe Çarptım

Tesekkür ederim hocam, yaklaşık olarak böyle bir şeydi. Hem gecenin karanlığından hem de asfalt ve lastiğin renginin yakın olmasından dolayı son anda fark edebildim. Fark etmemle beraber zaten olan oldu.

Suv olsaydı kurtarırmıydı bilemiyorum fakat belki radyatör vs. daha az hasar alabilirdi.

@fractal design

Teşekkür ederim. Bayağıdır taktırmayı düşnüyordum fakat hep erteliyordum. İşte böyle durumlarda lazım oluyor. Keşke taktırsaydım.

@BF.Skinner

Aynı dediğiniz gibi oldu. Görmemle çarpmam arasında anca 1 saniye falan vardır. Ortaya denk geldiği için çarptığım gibi arabanın altına girdi biraz zıplattı. tekerleğe denk gelseydi Allah korusun daha kötü sonuçlar olabilirdi.

@Şair-i Maderzat

Teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 30 Mayıs 2024; 13:46:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lastik yüzünden havaya uçan bile var sen ucuz atlamışsın.

KTLA 5youtube
    Dash-cam footage from a Tesla captured the moment a vehicle ran over a tire on a Southern California freeway that had just come off a nearby pickup truck, launching the car into a midair spin. This report aired on KTLA 5 News at 10, Mar. 26, 2023. Details: https://ktla.com/news/local-news/loose-tire-launches-car-into-midair-spin-on-118-freeway-in-chatsworth-video/ Get Los Angeles breaking news, entertainment, weather, traffic and sports from L.A.'s Very Own, KTLA 5 News. Keeping Southern Californians informed since 1947. Online: https://ktla.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=EOosn78WsMg
  • Aynı güzergahta 4 yıl önce solladığım tırın arka tekerinden kurşun gibi fırlayan mıcır ön camımı çatlatmıştı.

Kamyon terörü bitmez bu diyarda...

• Emekkk kullanıcısına yanıt

Konu sahibine geçmiş olsun diyorum, gece karanlığında daha kötü sonuçları olabilirdi.

SUV bir araç olsa yine kurtarması zordu. SUV dediğimiz araçlarda (Hakiki arazi araçlarını saymazsak) yerden yükseklikleri genelde 17-20 cm civarı. Ki ortalama bir otomobil lastiği bile artık 200-205 taban genişliğine sahip. Bir de bindiğiniz araç yolcu ve eşya yüküyle yere kağıt üstünde görünenden daha fazla yakın olacağından şehir SUV ları burada farklı bir sonuç sağlamazdı sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Mayıs 2024; 11:12:36 >
  • Geçmiş olsun. Takla atmadığınıza şükredin. Karayollarından hasarınızı tazmin edebilmeniz zayıf bir ihtimal. Karayolları da az önce orada lastik yoktu diyecektir. Her metreyi sürekli kontrol edemeyiz diyecektir.

Çayırova'da Hamamcıoğlu var. İstanbul tarafına giderken yolun solunda. O binanın önünde yolda küçük bir çukura bir kamyonun tekeri takıldı. Kopan teker az ileride aynı çukura takılıp aracı zarar gördüğü için duran ailenin küçük kızına hızla çarptı. Kız maalesef hayatını kaybetti.

Bir kaç saat sonra da Karayolları acele ile gelip o çukuru asfalt ile doldurdu.

Bolu'da,otobanda arkadaş gece vakti köpeğe vurdu. Köpek öldü. Araba bayağı hasar aldı. Otobanın iki tarafında tel örgüler olmasına rağmen köpek bir yolunu bulup otobana girmiş.

Biraz araştırma yapıldı. Böyle olaylardan dolayı karayollarına dava açıp tazminat alan birine rastlamadık.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Şerefsiz lastik. Galiba ölmediler der gibi geri gelip tekrar aynı arabaya vuruyor. 

• topaz42 kullanıcısına yanıt

YT da, Rusya'da araç kamerası ile kaydedilen kazaları izlerim fırsat buldukça, o videolarda çok sık görüyorum kopan lastiklerin sebep olduğu kazaları ve lastiklerin sanki aklı varda kasten bir araca ya da yayaya çarpmaya çalışır gibi davranıyorlar.

Kanal bağlantısı aşağıda, bu videoları izlemek kaza olabilecek durumları sezinlemek ve ona göre sürmek konusunda insanı teşvik ediyor.

(2) John Connor 2nd CH - YouTube

• Bu kaplama lastiklerin düşütüğünü farkedip yolda bırakan hangi kamyon ya da tır şoförü ise Allah onu bildiği gibi yapsın.

• Çok geçmiş olsun daha beteri olabilirdi Allah korumuş

• Her gün ama her gün abartmıyorum yol kenarında parçalanmış kamyon lastiği görüyorum.

Kaplama lastikler can ve mal kaybına neden oluyor.
    Bu denetlenmeli ve yasaklanmalı.

• Karayolları ile görüştünüz mü mevzuyla ilgili? Geçmiş olsun.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Henüz görüşmedim, şuan tamir sürecini başlatmaya uğraşıyorum. Malesef muhtemelen bayramda araçsız kalacağız. Avukata danışmayı düşünüyorum. Fakat elimde lastiğe ait bir delil yok. Ya orta refüje biyere gitti ya da yolun sağındaki ormanlık alana. Zifiri karanlıkta bulmak mükün değildi malesef. Zaten çarptıktan sonra o hızla bayağı bir mesafe gitmişimdir durana kadar.

Yaklaşık 200 - 300 metre arkamdan gelen mercedes marka araç benim çarptığım lastiğe çarpmış, tamponun sol alt kısmı ufak hasar almış. O sürücü de polise tutanak tutturdu. Belki ortak ifade vererek hukuki işlem başlatılabilir. Avukata sormak lazım.

1-2 araç daha durdu fakat herhalde onlarda hasar olmadığı için basıp gittiler. Kabak benim başıma patladı gibi oldu. Şükürler olsun ki ucuz atlattım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 30 Mayıs 2024; 17:34:26 >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

Burada Jantta kopmuş sadece lastik olsa bu kadar dayanklılık gösteremezdi.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    o son vuruş kişiseldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.