Şimdi Ara

Tercih için yardım bu sıralamayla ne yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sene boyunca yattım resmen, bu yüzden YGS'de 198 bin, LYS'de de 199 bin geldi (eşit ağırlıkçıyım) yani puan olarak bakarsanız düşürdüm. Ha niye çalışmadın derseniz okul sınavları bana yük olarak geldi, bunun üstüne dershanede de eğitim çok iyi olmayınca ben de YGS'den sonra nerdeyse dershaneye hiç gitmedim, gitmek te istemedi canım, sadece denemelere girdim. Şimdi tabii ki keşke eşek gibi çalışsaydım bu kadar düşünmezdim diyorum. Şimdi, şöyle bir sorun var, ailem beni aslında hiç ama hiç şehir dışına(İstanbul dışı yani) göndermek istemiyor, benimse örgünde tek şansım ya Dokuz Eylül i.ö işletme-iktisat-çeko, ya da Sakarya işletme-iktisat-çeko veya da İstanbul'da %50 burslu özeller (ki bunlar da yıllığı 10 bin liradan başlıyor). Ailem ve onların sözlerini destekleyen bi takım kişiler diyor ki dışarıda okuyacağıma (yani hesapta Marmara veya İstanbul üni giremedikten sonra) açıköğretimden bitirmeliymişim. Çünkü iş bulup çalışmam gerektiğini söylüyorlar ve de bu bölümlerde iş deneyimim olması gerektiğini söylüyorlar. Sizce fikirlerinde ne kadar haklılar ? Bense şöyle düşünmekteyim, eğer üniversiteyi örgün/i.ö bir şekilde okuyamazsam sosyal yaşantım bitecek, evde açıktan okuyarak bitirsem de asosyal kalacağım 4 yıl boyunca ve de böylelikle benim için hayat bitecek. Normalde de asosyal biriydim ama beni lise sosyal yaptı ancak, bir kaç gerçek dost bulabildim ama onlarla da üniversite nedeniyle muhtemelen görüşemeyeceğim. Hayat sadece iş bulup çalışmaktan ibaret mi gerçekten ? Neyse realiteye dönecek olursak babam yakında işsiz kalacak 2-3 ay iş bulamayacak belki de, zaten 10 bin liraya yakın borcumuz var. Evde tek gelir getiren abim kalacak o da 1.5 lira 4 kişiyiz o parayla faturalar mı ödensin kendine mi harcama yapsın evin ihtiyacına mı yetişsin bana para desteği mi çıksın ? Zaten kyk bursuna başvurmayı düşünüyorum ancak o da ayda 300 TL, şehir dışında okusam ne kadar yetecek orası meçhul. Yalnız bu borç durumu en fazla 2 seneye kadar sürer.

Neyse hikayemi okuduktan sonra sizden şunu söylemenizi istiyorum. Gerçekten dedikleri gibi dışarıda bu bölümleri okumaya değmez mi, ya da özel mi yazmalıyım %50 burslu ?

• Güncel
  • Güncel
  • Güncel lütfen yardım edin burada hep hikayeler yazmak zorunda değil !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mezuna kal dersaneden çok para isterlerse evde çalışırsın.Açıköğretim işini baştan salla bir kere.%50 burslular ve şehirdışı aileni sarsar.Kendini 1 yıl adam akıllı sınava hazırla ondan sonra da İstanbulda adam akıllı bir ünide oku derim ben.
  • m217 M kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalmamı istemiyor kimse ben zaten tekrar sınava girmeyi planlıyorum ama
  • Hocam olay biraz kendinde bitiyor.Kararlı olup ben gerçekten bu sınava tekrar giricem ve daha iyi bir yer kazanıcam der ve buna göre çalışırsan eninde sonunda herkes kabul eder.Hayat senin hayatın sağa sola bakma çok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.