[vkng] termal macun kullanan arkadaşlar sonuçları paylaşalım.
2-3 derece işlemci sıcaklığı düşüyor.
arctic silver 5 kullandım.1-2 derece ancak farkketti
bilader nasıl sürdün ne soğutucu kullanıyon? ne işlemci, bide?
stars sürdüm hiç bişey fark etmedi
Mutlaka sürülmeli ama o kadar önem vermiyorum marka-modele...
Marka model gerçekten önemli değil, fakat iyi uygulama gerçekten önemli... Termal bantlardan çok daha iyi iletim sağlıyor, fakat uygulaması daha zor, HS yi takarken pastayı dağıtıp dokusunun ve düzlüğünün olabildiğince korunması gerek yoksa oluşan dalgalar araya hava hapsolmasına ve temasın azalmasına neden oluyor... Diş macunundan gayet iyi sonuçlar alındığını hatırlıyorum...
selobant yöntemi aslında en iyisi. amaç sadece pürüzleri almak zaten.
sinkin tabanına 4 bir yanında seloteyp çekin. ortası kalsın. bütün heatsinkin (hatta bandın da) yüzeyine iyice yedirinsonra spatula ile çekin.
kalan krem güzel bir temas+iletim imkanı sağlar.
Uygulamak kolay sonuçta....
Benim P4 1.7 ile fanı arasında hiç bir malzeme yok.Daha önce macun vardı ama sonradan işlemciyi bi güzel parlattım ve direk fanı takıverdim,normal kullanımda farketmiyor ama yüklemede eskiden nasıldı bakmamıştım ama şimdi yüksek.Bu galiba Intel işlemcilerin paketlemelerinden kaynaklanıyor,%100 yüklemede mesela Divx encoding yaparken 52 dereceye çıkıyor,yük kesilince saniyesinde 45-46'ya düşüyor,yüklenince tekrar fırlıyor.Yani benim anladığım ya ısı iletiminde sorun var,ya da heatsinkin malzemesinde.
arctic silver 5 kullanırken yapılması gerekenler.1.öncelikle fanın işlemciye karşılık gelen kısmına bir pirinç tanesi kadar sıkın.2.eldivenle macunu bastırın,[yedirin}sonra kredi kartı veya telefon kartı benzeri düz bir cisimle yayın.aynı işlemleri işlemciye uygulayın.ben 2500+ işlemcimde spirefalconrock fan abit an7nfs ileuyguladığımda 2-3 derece fark etti.ancak fanı çıkarıp box fanda da sonuçları göreyim dediğimde dikkatsizliğimin bedeli 2-3 dereceden fazla oldu!!! işlemci sizlere ömür.siz daha dikkatli olun.saygılarımla
ayrıca 5-6 derecelik düşüşler için 50saatlik kullanım gerektiği de söyleniyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme