Şimdi Ara

testosteronun cok onemlı oldugu gercegi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben sporda testosteron her sey oldugu dusunuyorum.cunku kendi gozlemim testosteron dusuk bireyler genelde skinny fat oluyor ne yapsın ideal vucut dedigimiz hale gelemiyor ve genelde bu kisiler yuvarlak yuz yuvarlak çeneli oluyor bu hormonun surat yapısından kemik yapısına kas gelıstırmeye davranıslara kadar etkisi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış saptama. Hiçbir ilgisi yok bunlar tamamen kişisel bazda ele alınabilen değişkenlerdir. Bunları kafaniza takmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 28 Kasım 2018; 19:4:43 >
  • Nasıl yani acıklayabilir misiniz

• apollo115 A kullanıcısına yanıt
    Referans aralıkları herkes için aynı sonuçları verir diye bir kaide yok. 100 ila 700 referans aralığını baz alırsak sonucu 200 çıkan birinin tüm hatları Keskin kas gelişimi düzgün omuz çatısı geniş göğüs hacmi geniş cinsel performansi çok iyi olabilir, aynı şekilde serbest testosteron değeri 600 çıkan birinin hatları daha yuvarlak genetiği dolayısı ile kas yapısı daha biçimsiz ayrıca libidosu daha düşük olabilir. Yapabileceğiniz vücudu testosteron değil genetiğiniz belirler. Testonun size tek etkisi protein sentezini artırarak daha hızlı bir tamir süresi sunmasıdır. Kabaca sizde o kasa yoksa Ferrari motoru da taksanız isinize yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 28 Kasım 2018; 23:39:41 >
  • testonun tek faydası protein sentezini arttırarak daha hızlı bir tamir sunması değildir bence çünkü sakallı kıllı arkadaşlarım spor yapmadanda benden daha iyi duruyorlar

bende testonun çok bir şey olduğunu düşünüyorum
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    ÖYle düşünmeniz, öyle olduğunu göstermiyor malesef, sizin inanışınızdan ibaret. Sakal ve kıl testonun cok olmasi demek değildir yukarıda yazdım :) Ben sarışınım ve çene ve alt yanak bölgesinde sakalım kıvırcık ve düzgün olsa da vücut koltuk altı, gögüs, bacaklar kollardaki kıllar sarı ve azdı. Kürlere başlamadan önceki naturel testo değerim 689 idi, 720 üzerinden yani en yüksek seviyelerde. Bu benim daha kıllı olmamı ya da vücudumun daha iyi olmasini sağlamıyordu, vücudun iyi olmasını genetiğim sağlıyordu. Pek bir bilginiz yok bu konularda anladigim kadari ile, bununla ilgili calismalari ya da makaleleri de okumuyorsunuz. Sizin diğer konuda da bilinçsiz steroid kullanımına yöneliminizi fark ettim bu yüzden size cazip geliyor ve övme geregi hissediyorsunuz ancak tamamen yanlış çıkarımlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 1 Aralık 2018; 12:52:24 >
  • Acıkcası ben testosteron etkisi bu kadar az oldugunu dusunmuyorum cok bilgim var denmez ama yabancı kaynaklardan okudugum kendi gozlemım cok daha etkisi oldugu yonunde yuksek testosteron 900 1200 arası diye biliyorum 20li yaslarda 700 ortalama kabul goruyor benim bildigim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cogumuzun bilmedigi kucuk bir sey
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • apollo115 A kullanıcısına yanıt
    Yine yanlış, seviyeler ölçüm yapan Laboratuvara göre değişir. Herkesin sağlıklı testo seviyesi farklıdır. Boşu boşuna kendinizi yormayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 1 Aralık 2018; 19:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo115

Acıkcası ben testosteron etkisi bu kadar az oldugunu dusunmuyorum cok bilgim var denmez ama yabancı kaynaklardan okudugum kendi gozlemım cok daha etkisi oldugu yonunde yuksek testosteron 900 1200 arası diye biliyorum 20li yaslarda 700 ortalama kabul goruyor benim bildigim
    900-1200 dediğiniz hangi ref aralığında göre yukarda frozen dayının değişir diye demek istediği makinenin ölçüm aralığı oluyor kendisine göre mesela 1-10 arası benimki 2
    seninki 3-4 olabilir
    frozen dayınınki 8 gibi

herkezin kendi sağlıklı testo oranı vardır a ben katılmıyorum öyle birşey yoktur az normal çok vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 2 Aralık 2018; 2:54:40 >
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    Sizin katılıp katılmamanız birşeyi değiştirmez, bu bir ''fact'' yani bulgu'dur. Bilmediğiniz konularda fazla çıkarım yapmayın bu işin bencesi olmaz. Bırakın bilmeden bu testo sevdasını
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Bence senin yeterli bilgin yok hormonlarla ilgili.
    Total testo değeri ergenlik çağında maksimum seviyededir.Zamanla düşer özellikle 30 yaşından sonra düzenli olarak düşüşe geçer bu bilimsel gerçekliktir.
    Total testo ile free testo ayrımını bilmiyorsunuz.Onun için testo seviyesine odaklanıp kalmışsın.Kas gelişimi free testo sebebiyle gerçekleşir.Bu da genetiktir.Total testo seviyesi vucudunda üretilen tüm testo seviyesini gösterir.Bu testonun % 80 civarı bağlanır ve kullanım dışı kalır.Geri kalanın çoğunluğu östrojene çevrilir, bir kısmı da dht denilen çok güçlü bir forma döner.%1-2 gibi bir oranda free testo kalır.İşte kas gelişimi ve fit bir vucudu veren bu küçük orandır.Bu genetik olarak fazla olanlar kaslanır yağsız ve fit olurlar.Gelelim cinsellik bölümüne onu da DHT denilen form sağlıyor.Bu testo formu dokulara ilk önce bağlanan ve çok aktif bir formdur.Erkekte libido penis testis boyutları ve kıllanma ses kalınlığı vb. tüm cinsellik bu hormon sayesinde oluyor.Kıllılarda bu hormon formu fazladır...Testo tek başına hiç bir şeyi ifade etmez.Gelelim östrojene : bu da testonun aşırı salgılanıp kontrol dışına çıkmasına engel olur frenler.Ayrıca kilo alımı hacimlenme dokuların büyümesi gibi bir çok özelliği vardır.Kadınlık hormonu diye de bilinse aslında genel bir hormondur iki cinste de bulunur.Bunun erkekte fazla olması yağlanma su tutma ve libido düşüklüğü yapar.Genelde DHT iler zıt çalışırlar.Biri artarken diğeri azalır...
    Konu uzun bu kadarı sana yeter. Umarım araştırıp öyle yazar ve başkalarını eleştirmezsin...

• metinav kullanıcısına yanıt
    Hocam peki serbest testosteronu arttırmak için neler yapabiliriz? Doğal yollarla arttırılabilir mi? Ben sakal sorunu sebebiyle endokrinolojiye gitmiştim ve ve hormon değerlerimi öğrenmek istediğimi söylemiştim. Fakat doktor sadece total testoma baktı. Tahlilde hakkında bilgim olmadığı birçok değer daha vardı fakat serbest testo yoktu aralarında. Neyse üst sınır 8 üzerinden 7.69 çıkmıştı total testom ve doktor normal olduğunu söyledi. Onun dışında hipotiroidim de vardı benim ve kullandığım ilaç dozunun yetersiz gelmeye başlaması sebebiyle tsh fırlamış. Doktor bu değerin normal aralığa indiğinde diğer tüm hormonlarımın da optimum değerlere geleceğini söyledi. Tiroid ilacını kullan 2 ay sonra tekrar gelirsin dedi. Bana biraz başından savmış gibi geldi açıkçası. Artık bir daha gittiğimde serbest testoya bakmasını da rica edeceğim. Ayrıca siz tıpçısınız sanırım, özelden mesaj atsam yardımcı olabilir misiniz acaba?
  • Element uydurmuşsun
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Sakal ve kıl gelişimi için serbest testoya değil DHT denilen testo formuna odaklanmalısın.Testo vucutta bulunan aromataz enzimleriyle dht ye dönüşüyor.Bu dönüşüm bazı erkeklerde diğerlerinden fazla.O nedenle daha kıllı daha erkeksi daha cinsellik düşkünü oluyorlar.Total testodan bağımsız bir değer olduğu için testlerde yüksek çıkan total testonun çok da fazla anlamı yok...Doktorların önemsememesi gayet doğal, çünkü bu bir sorun ve hastalık olarak görülmüyor.Tıpçı değilim vucut geliştirmeyle ilgilenen kendini geliştirmiş biriyim.Tiroid düşüklüğün varsa dışarodan takviye etmek gereklidir, fakat fazla almak da cinsiyet hormonlarını bağlayan shbg denilen proteini arttırıyor, dolayısıyla cinsellik faaliyetlerini negatif yönde etkiliyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.