Şimdi Ara

Tıp Okumanın Ölü Yatırım Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an Türkiye'de yaklaşık 200k doktor var. S ve A tier (yani tıp bandındaki) mühendisliklerin kontenjanı her sene azalırken tıp artıyor. 10 sene sonra hemen hemen 400k doktor olacak. Her sene 20k ataya ataya doktorların maaşının yarısını oluşturan döner sermaye, nöbet vb şeyler her sene eriyor. Akıllı doktorlar maaşları erimesin diye maaş tek kalemden yatsın diye tepki gösteriyorlar. Devlet bu ekonomik sıkışıklıkta uzman doktorlara maaş yetiştiremeyeceği için her sene tus kontenjanı azalıyor.

Bugün pratisyen olurum 100k alırım diyenler mezun olunca max 70 (savunma sanayi giriş maaşı) alırsa şaşırmasın. Okuduğunuz okulun da önemi yok. Devletin gözünde tıp her yerde tıp. İlk 5k yapıp c level olmak varken 3 kuruş maaşa hasta yakınından şiddet görmek saçmalık. Tıpta maaşlar zaten mühendislik gibi de yükselmiyor. Devlet ne verirse o. Aklı olan myp ile S ve A tier mühendisliklere geçer hem yurt dışına çıkabilir hem de daha iyi koşullarda daha iyi maaşla çalışabilir.

• Mühendislikte tıptaki paralar yok ki. Ya Amerika'da Google gibi yerlerde mühendislik vs Türkiye devlette doktorluğu kıyaslayıp tıpta para yok diyorsunuz, ya da mühendislik alanında girişim yapanları yani aslında girişimci olanları maaşlı doktorlarla kıyaslayıp mühendislikte para çok diyorsunuz. Özel hastane açan doktorlar ne kazanıyor bir de onu konuşun mesela...

• ankara zıpzıp ben bunları yazınca bana tıp reklamı yapıyosun

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Konuyu açan ben değilim kullanıcı adının altında daha önce açılan eski konulara bakıp kimin açtığını görebilirsin

Ama konu sahibi haksız,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve 100k da kazanmıyorlar söylediğiniz rakam eski maaslae, geçen senenin maaslarini yazmis 3 enflasyon zammı geçti kendisi hesaplanabilir maaslari

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

her şey dahil 200k mı

Şu an pretler ne kadar alıyor ki

• Slash702 S kullanıcısına yanıt
    Kazanma sırası olarak asgari sonra 85k sonra uzmanlıkla başlayanlar 120 130k falan bunun üstüne ekstra zam geldiyse sadece 1 kez gelmiştir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KÖTÜ TIP FAKÜLTESİNDE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışına uğraşmak gerek

• evet herkes mühendisliğe geçsin tıbbı bana bırakın ben sadece bir ameliyattan 500k alıp en kral yerlerde tatil yaparken sizlere fotoğraf atacağım siz de bakıp bakıp ağlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 14 Eylül 2024; 14:54:53 >
  • Bizim hastane doğuda ve 130 alırsınız dediler ve uzmanın 120 alacağını düşünmüyorum daha fazladir 10-11nobetle öyle 16-17nobetle değil biraz daha yoğun olur dediler batıya gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Eylül 2024; 19:46:23 >
    Ablam doktor valla sorayım bu tusu kazandı ama tustan önce 120 130k falan diyodu kendisi de ANKARATIPLI :D

Ankaratıplı sen bu dhy ile atandın değil mi? Artık direkt maaş bordrosu atarsınTıp Okumanın Ölü Yatırım Olması 

• Doktor sayısı arttıkça tayin çıkması da zorlaşır. Batıya gelmek imkansızlaşır 10-15 yıl sonra. Annem babam 29 yıllık öğretmen kendi memleketlerine tayin istiyorlar ama açılan yerler ya köy okulu ya da güvenlik açısından sıkıntılı yerlerde oluyor. Torpille yürüyor zaten tayin işi öğretmenlikte. Tıp da ilerde benzer bir sonuçla karşılaşabilir ama şu an okuyanların sorunu olmayacaktır.

• Mühendislikte tıptaki paralar yok ki. Ya Amerika'da Google gibi yerlerde mühendislik vs Türkiye devlette doktorluğu kıyaslayıp tıpta para yok diyorsunuz, ya da mühendislik alanında girişim yapanları yani aslında girişimci olanları maaşlı doktorlarla kıyaslayıp mühendislikte para çok diyorsunuz. Özel hastane açan doktorlar ne kazanıyor bir de onu konuşun mesela...

• weexeq W kullanıcısına yanıt

Batıdan çok merkezlere tayin meselesi sorun olmaya başladı bence ama önceden de merkezlere atama azdı yine

• Şimdi şöyle de bir şey var pratisyen hekim maaşıyla savunma sanayi giriş maaşını karşılaştırmışsın.

Tıp bitiren adamın o maaşı alması garanti.
    Ama her mühendislik bitiren savunmaya sanayine giremeyecek ki? Yanlış mı düşünüyorum?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.