Merhabalar, sıfır araç alacağım ötv muafiyeti ile yerli üretim şartı geldiği için en iyi iki araç arasında kaldım Chr mutlaka en dolusunu tercih ediyorum tabi stok problemleri var ancak türkiyede rüşvet ile çözülüyor problemler maalesef şuan mart başına bir adet araç ayırttım kendime Chr da benim nazarımdaki avantajlar 10 yıl garanti direksiyon ısıtma head up display jbl ses sistemi vs Chr eksileri ise araç çok hantal test sürüşündede denedim ivmelenme kötü, megane kıyasla daha fazla yakıt dar iç hacim ve aşırı yok sesi Megane avantajları yine en dolu paket cam tavan vs, dizel olmasından dolayı az yakıt, geniş iç hacim büyük bagaj, 300.000 TL daha ucuz vs Megane eksileri 3 yıl garanti ücretini ödeyerek maks 5 yıla çıkıyor ama aracı 10 yıl satamayacağımızıda göz önünde bulunduruyoruz, 25.000 de bindiğim megane da aşırı trim sesleri, adaptif hız sabitleyici opsiyonel ama dizelde yok Alacağımız arabayı 10 sene satamayacağız bu yüzden yaptığımız seçim önemli 10 yıl garanti teknolojik özellikler sayesinde chr ağır basıyor tabiki ama fiyat ve dizel olması ile ilgili de megane kafa karıştıryor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Toyota Chr / Megane kararsızlığı
-
-
Chr hibrit degil mi? Yakiti nasil fazla oluyor?
Arabayi sehirici yogun kullanacaksaniz her turlu megane dan az yakar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 13 Şubat 2025; 11:12:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kullanıcı yorumlarını okudum hocam genelde 6-7 arası benzin tüketimi var hybrid ancak sadece şehir içinde düşük hızlarda EV moduna giriyor araç ama gaza biraz yüklenince benzine geçiyor 1.8 atmosferikdede 6-7 arası normal
Aracı hep şehir içi kullanacağız yılda 1-2 sefer uzun yol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mur4tklc -- 13 Şubat 2025; 11:18:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevsime gore değişir o 5-6 yazin 4-5 olacaktir.
Ben chr yi alirdim yada corolla sedan belki daha mantikli olur ici daha genis
Corolla sevmiyorum açıkçası onun yerine megane alırdım zaten teknolojik olmasından dolayı chr tercih edeceğim gibi duruyor yakıt benim için o kadar önemli değil aylık 1000 km civarında yapıyorum yakıt farkı ve araç fiyat farkı 10 seneye bakınca yarı yarıya farkediyor yani megane 10 sene sonra chr ın fiyat yakıt bakım olarak toplamında yarı fiyatına geliyor
Ben satarken ızun dönem ortalaması 4.1lt idi ankara. Bölünmüş yollarda 4.5lt, otobanda 5lt civarı yakıyordu.
Sadece düşük hızlarda ev mod devreye girmez, koşullar uygunsa 120 ile giderken bile ev mod devrede olabilir. Şehir içi ana yollarda yine 70-80 ile giderken ev mod devreye girer.
Sistem doldur boşalt şeklinde devirdaim olarak çalışır. Ev modda kesintisiz gideceğiniz max km 2-3km. Sadece benzinde de yine 2-3km gidersiniz. Bi benzin devreye girer bi elektrik. Dur kalka girerseniz 10-15dk ev modda kalabilirsiniz
4.1 mükemmel bir ortalama hocam diğer yorumlar beni yanılttı galiba aracı kaç bin km kadar kullandınız sizin şikayetleriniz neydi araçta
45bin km kullandım eski kasasını. Benim bi şikayetim yoktu, yalıtım biraz zayıftı. Yeni kasasında belki iyileştirmişlerdir. Piyasadaki çoğu c suv'dan daha kalitelidir. Konfor yol tutuş dengesi, rafinelik, güvenlik donanımları bakımından tatmin edicidir. Ben değişiklik olsun diye sattım. 2020 yılında polo fiyatına almıştım :)
Chr daha önce alma fırsatım oldu içine ve arkasına inip binmem bir olmuştu çok dar bir araç uzun yıl kullanmak gibi bir durum var ben hybrid corolla tercih ederdim ama chr boyutları sorun değil diyorsanız tabiki alınır yerli olarak da başka mantıklı araç pek yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
chr teknolojisi daha yeni megane artık turşu oldu kaç yıldır aynı kasa
-
Chr alınır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2024 CHR sahibiyim. Ben kendi deneyimlerimi yazayım. Siz düşünün yine.
Aracı Ağustos 2024'de aldım. Şuan 10.000 km'de. 2 defa Antalya bir kere Ankara uzun yol yaptım.
Hız sınırlarına uyarsanız şehirlerarası 5.5 litreyi geçmiyor. Yine şehirlerarası yolda şerit takip ve adaptif inanılmaz iyi çalışıyor. İlk defa bu özelliklere sahip aracım oldu uzun yol gerçekten çok yormadan gidiliyor.
Şehir içi kullanımda elektrik motor baya iş görüyor. 0-60 arası hızlanmalarda hem benzinli hem elektrik devreye girince araç atik ama 60 ve üzeri hızlarda muhtemelen megane daha seridir. Şehir içi ortalamalar 4 - 4.5 litreler arası. Çarpışma önleme bir kaç kez devreye girdi, iş yapıyor.
Yalıtımı istenilen düzeyde değil. şehirlerarası 140 ve üzeri uzun süre giderseniz rahatsız edebilir ben 120 - 130 adaptifi açıp keyfime bakıyorum cezalar baya arttı :)
Arka koltuk biraz dar hissettiriyor. Cam tavan önceki nesile göre daha ferah yapmış ama ön koltuklar iri diye yine çok rahat hissedilmiyor.
Bagaj bir tık küçük, bizde çocuk yok hanımla bana yetiyor.
Elimde yine CHR Passion parası olsa yine CHR Passion alırdım. Tesla hariç. ÖTV'den dolayı siz Tesla alamıyorsunuz.
-
Yorumlar gayet yardımcı olsu şuan yeni öğrendiğim bir engel var karşımda en dolu paket şuan 2.246.000 TL üst limit ise 2.5 milyon araçlar martta gelecek muhtemelen zamlı gelecek chr limitte kalırsa alacağım
Toyotanın ürettiği hiçbir arabanın tipine tahammülüm yok
Toyota nerde megane nerde 10 yıl kullanılacak bu araba tabiki japon olsun.
-
10 yıl garanti olayını biraz araştırın. İlk servis randevusu ücretsiz diyorlar fakat 1.000 km de bakim yok sadece gözle kontrol var. Yağ degisimi bilr yok. 10 sene boyunca yetkili servise ödenecek parayı bir düşünün bence.
Chr almayın demiyorum ama 10 sene garanti olayı farklı aktarılıyor. Aklınızdaki şekilde Bir garanti değil.
Her bakima gittiginizde bir sene daha garanti veriyorlar. Gayet mantikli
Chr daha güncel daha donanımlı fakat aradaki 300.000 TL az miktar değil. Tercihinizi megane haricinde corolla ile de değerlendirebilirsiniz. Corollanın üst paketleride gayet dolu donanım olarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X