Arkadaşlar 15 gün kaldı trafik sigortasıın bitime ama teklif çıkmıyor sitelerde normal mi acaba |
Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (216. sayfa)
-
-
Araç 2013 model Subaru Forester XT
Kasko 8100 TL Ak sigorta (geçen yıl 2800 TL idi)
ZTS 2400 TL Sompo Japan (geçen yıl 650 TL idi)
Yutkuna yutkuna peki yapın dedik napalım.
-
Sıfır araçta tescil olmadan kasko yapılabiliyormu? Böyle mi daha uygun çıkar tescil olduktan sonra mı uygun çıkar?
-
ARAÇ EGEA 2015
3,321.36TL KASKO
2,293.98TL TRAFİK
SİGORTATOWER TAVSİYE EDERİM.TEKLİF ALIN MUTLAKA
-
Yeni kayıt kesilir ruhsat çıkınca plaka zeyilleri yapılır değişmez (trafik poliçesi kesilmeden noter ruhsat çıkarmaz )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni araç aldım. Kasko yapacağım ama karar veremedim. Yeni çıkan AcnTürk diye bir şirket var fiyatları iyi. Kararsız kaldım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Acentesi olarak tavsiye ederim
2013 astra J kasa arac aldım. Bu bilgilere Nerden ulaşıyoruz e devlette görünmüyor ama ben mi yanlış bakıyorum
Trafik Teklif Public Sorgu Ekranı (sbm.org.tr)
Buradan e devlet ile giriş yaparak teklif alabilirsiniz
-
Yeni tescil edilmiş araçlara teklif verilebilmesi için en az bir acenteden sigorta poliçesi düzenlenmelidir diye hata veriyor sistem.
Arkadaşlar herşey gibi sigorta fiyatları da uçmuş... Kasko mun yenileme tarihi gelmiş. Eski kaskom AXA Genişletilmiş idi. Bu sene yenilemeye 5200 TL dedi sigortacı.
Aracım 2015 model Astra J 1.6cdti Sport
Hasarsızlığım en iyi seviyede olmasına ve lüks/pahalı bir araç olmamasına rağmen 5200 gerçekten yüksek bir fiyat geldi.
Sigortam.net net baktım ray sigorta var. AXA ile benzer kapsamda (hatta IMM değeri daha yüksek) 4200 civarı fiyat veriyor.
Sizin tavsiyeniz nedir?
Birde acente ile mi çalışmak lazım yoksa sigortam.net gibi bir aracı ile mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 22 Aralık 2022; 20:41:33 > -
kesinlikle sigortanızı acenteden yaptırın axa sigorta iyidir tavsiye ederim:) bir acente olarak..
fiyatınız çok normal hatta iyi çıkmış diyebilirim.. belki altını verenlerde olacaktır.. bakmak lazım yine..
bu enflasyonda normal rakamlar diyebiliriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMon -- 22 Aralık 2022; 22:26:28 > -
Teşekkürler. Peki ray sigorta nasıldır üzer mi diyorsunuz? hem 1000 tl daha ucuz hem IMM daha yüksek.
Ben bu zam furyasını anlayamıyorum ve art niyet görüyorum. İnsanlar fiyat algısını kaybettikçe çak fiyatı. Hükümeti marketlere yaptığı baskıcı politikalarından dolayı çok eleştririyorum ama bazende hak veriyorum, piyasada çakallar birlik olup çakıyorlar fiyatı. Kasko dediğin şey eskiden beri var olup kapsamı da hemen hemen aynı olan bir şey.
Eskiden hatırlarım kaskoya ödediğim para, araç değerinin 1% den az olurdu dönem dönem yaklaşırdı ama hiç geçmezdi... şimdi aracımın ikinci el değeri 400.000 civarında kasko fiyatı 5200 1,3%, neredeyse 1,5% olacak...
İşin daha komik yanı eskiden aracın kasko pert bedeli hep ikinci el fiyatı ile aynı olur yada biraz daha yüksek olurdu, yani araç perte çıksa bile benzer özellikte temizlikte bir araba alabiliyordun, yani için rahat olurdu. şimdi sarı siteye bakın bahsettiğim model aracı 90.000 KM kazasız, sorunsuz bir aracı 400.000 altında bulamazsınız. Kasko bedeli ne kadar? 357.000 TL... Ayıptır yahu. Birde bu değerden kasko fiyatını değerlendirirsek 1,5% yapıyor zaten.
Hem kasko primini katlayacaksın hiç olmamış oranlara yükselteceksin, hem pert bedelini piyasanın altında tutacaksın oh iyi walla, ciddi bir kazıklama var. Eskiden hiç düşümeden yaptırırdım kaskoyu, ilk defa yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütteyim. Göz göre göre kazıklama çünkü bu.
-
hocam ray sigortada güzeldir yine teminatların içerigine bakmak lazım..
örnegin manevi tazminat, orijinal cam, yetkili servis, tüm servisler, özel servis bunlar çok farkettirir, ikame araç ikame aracın segmenti gün sayısı
bunlar fiyatlamada farketttir bunlarla oynayınca fiyat düşer yükselir..
örnek bir fark 5000 tl ise 1 ay sonra 7000 tl oluyor işçilik ve parçadan dolayı kasko fiyatları aldı başını gitti maalesef..
-
Bilgilendirme için teşekkürler hemen poliçeleri paylaşayım:
Benim mevut AXA poliçesi (Genişletilmiş Max. Kasko Poliçesi):
IMS (IMM) (Bedeni ve Maddi Zarar) 500.000 TL (Yeni poliçede 1 Milyon olacakmış)
Ferdi Kaza 5.000 TL (Bu sene muhtemel 10.000 TL dir)
Hukusal Koruma (Motorlu araca Bağlı) 10.000 TL (Bu sene muhtemel 20.000 TL dir)
Hukusal Koruma (Sürücüye Bağlı) 10.000 TL (Bu sene muhtemel 20.000 TL dir)
Anahtar Kaybı 2.500 TL (Bu sene muhtemel 5.000 TL dir)
Güyya genişeltilmiş Maksimum kasko poliçesi ama verdiği paralar komedi. Bunlar geçen seneki rakamlar bu senede 2 katına çıkmış tahminimce ama yinede komik.. Özel servis + yetkili servis ama anlaşmalılarda mümkün (yarın ankarada opel anklaşmalı yetkili servis yok deseler ne dicez, şimdi internet sitelerinden baktım sadece OPAL var Ankarada, anlaşmayı bozduk deseler yürü özel servise diyebilirler.. Orjinal cam vs. var.
Fiyat 5200 TL
Benimle iletişeme geçen acentede RAY sigorta yok... Sigortam.net ten aldığım Ray sigorta teklifi: 4106 TL (IMM 2 Milyon yapacağım alırken ozaman 4250 Yapıyor)
- İMM (Karşı Tarafa Verilen Hasar) 1.000.000 TL Değiştir
- Cam Hasarı Orijinal Cam (Muafiyetsiz)
- Yol Yardım Var
- Mini Onarım Var
- İkame (Kiralık) Araç Yılda 2 kez 7'şer gün (AXA da 15 gündü sanırım)
- Ferdi Kaza Ölüm/Daimi Sakatlık: 5.000TL
- Hasarsızlık İndirimini Koruma Var
- Manevi Tazminat Yok
- Servis Geçerliliği Tüm Yetkili Servisler ve Özel Servisler (Tüm yazıyor olması daha bir avantaj gibi ama çokta önemli değil)
- Yedek Parça Orijinal Parça
- Çalınma Var
- Çarpma, Çarpılma Var
- Yanma Var
- 3. Kişilerden Kaynaklanan Hasarlar Var
- Anahtarla Çalınma Var
- Doğal Afetler Var
- Sel / Su Baskını Var
- GLKKNHH + Terör Var
- Hasar ikame zeyili Var
- Kemirgen ve hayvanların verdiği zararlar Var
- Sigara ve benzeri madde zararları Var
- Yetkili olmayan kişilerce çekilme Var
- Yurt dışı Yok
- Rayiç Değer Tespiti Var
- Hasar Muafiyeti Muafiyet uygulanmaz
- Deprem Muafiyeti Muafiyet uygulanmaz
- Sel Muafiyeti Muafiyet uygulanmaz
- Diğer Teminatlar
- Hukuksal Koruma Var
- Kıymet Kazanma (Eskime Payı Düşmeme) Var
- Kilit Sistemi 1.500 TL
- Kişisel Eşya Yok
- Yeni Değer Klozu Yok
- Yanlış Akaryakıt Dolumu 1.000 TL
Bir sigortacı olarak sizce hangisi mantıklı? Veya Ray da gördüğünüz önemli bir eksik var mı?
Teşekkürler.
-
Merhaba. Trafik sigortasıne ek sınırsız imm yaptırmıştım. Bu nedenle kasko yaptırırken imm'yi yüksek tutmaya gerek var mı? Zaten sınırsız imm var. O sebepten sordum.
Kasko bizim aracı her türlü yaptırıyor zaten. Ben de sigortada karşıyı sınırsız, kasko'da imm'yi 500 binde bıraktım.
2016 Clio 4 için 11500 çıkardı en düşük 10 yıllık sigortacım, yetkili servis ve ikame aracı çıkartınca 8500'e düştü. Yine pahalı geldi bana.
Başka sigortacıya gittim Ray Sigorta'dan yetkili servis 7x2 ikame araçlı full kasko 6000 TL'ye çıktı, 3 gün önce yaptırdım.
Ray sigorta ucuz çıkıyor diğerlerine göre.
-
zorunlu trafik Turkiye Sigorta (4.kademe) 4550TL Kasko en düşük 16bin en yüksek 45bin fiyat geliyor. Geçen sene aynı aracı yenilemeye 6bin TL trafiğe 2bin civarı ödemiştim.
Araç 2015 VW CC 2.0 TDI
-
Arkadaşlar bilgisi olan varsa yanıtlaması ricasıyla,
8de8 kusurlu olunan bir kazada 7. basamak olan trafik sigortası 6'ya düşüyor diye biliyorum. Bunun dışında bir sonraki yılki trafik sigortasında basamak düşmesi kaynaklı fiyat artışı dışında kazadan dolayı ayrıca bir fiyat artışı söz konusu olur mu?
-
Arkadaşlar merhaba, Aracim için Zorunlu trafik ve Kasko poliçesi yaptirmak istiyorum. Yardimci olabilecek varmidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X