Merhabalar. Aylardır internet altyapısı başvurusu ile uğraşıyorum ama bir türlü sonuç alamıyorum. Bina altında türk telekom fiber kablosu var ancak kurulum yapılmamış durumda. Son olarak ise açık kapı üzerinden bir başvuru yaptım. İSKENDERUN TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİM PLANLAMA BİRİMİNE; ************ İskenderun, Hatay ADRESİNDE İKAMET ETMEKTEYİM. BİNAMIZDA TELEKOM ALTYAPISI OLMADIĞINDAN HİZMET ALINAMAMAKTADIR. YENİ ABONELİK BAŞVURULARI VE NAKİL TALEPLERİ YAPILAMAMAKTADIR. ADRESİMİZE TELEKOM ALTYAPISI TALEP ETMEKTEYİZ/ETMEKTEYİM. ALTYAPI TEMİN SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMENİZİ ARZ EDERİM. Şeklindeki başvuraya şöyle bir cevap verdiler; HATAY TÜRK TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜNÜN cevabi yazısı şu şekildedir; Söz konusu adresteki binaya kadar fiberimiz kablo gitmektedir. Bina müteahhitti bina içi fiberi sistem odasına getirmediğinden sistem odasına kablo çekilememektedir. Müşteri bina sistem odası ile Şirketimize ait menhol arasında kazıyı tamamlanması halinde altyapı sağlanabilecektir. Tam olarak ne demek istediklerini çözemedim. Menhole ben mi fiber çekeceğim binada zaten tt menholden çekilmiş fiber var kendileri de diyor bunu (bozuk bir türkçe ile de olsa). Kazma kürek ile ben mi girişeceğim bu işe kafam almıyor forum.. Yardımlarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biglooper -- 2 Kasım 2020; 12:19:57 > |
Türk Telekom Açık Kapı altyapı talebime gelen cevap
-
-
Hocam müteahhit bir şeyden kaçmış yapmamak için yapmış olsa fiber aktif olacakmış ben bunu anladım açıkçası
-
Bina içinde elektrik odasında fiber altyapınız olacak daha sonra o odaya fiberi çekip gpon bağlantısını yapıyorlar. Bina içi fiber tesisatınız yok ise bağlantıyı isteselerde çekemezler.
-
Bu talebe cevap ne kadar sürede geldi?
-
Bunun için ana konuya sahibiz.
Cevapları da bu konuda topluyoruz hocam.
-
Fiberde bina içi tüm tesisatı Türk Telekom ve Superonline çekiyor, müteahhitten bir kuruş bile talep edilmeden. İstanbul'da böyle en azından. Çalıştığım şantiyelerden biliyorum hatta son çalıştığım şantiyede işçilik dahil herşeyi Türk Telekom yapmıştı. İstanbul'da bakır kablo müteahhite ait ancak fiber altyapılar operatöre.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cormenBu talebe cevap ne kadar sürede geldi?
ortalama 2 hafta kadar sürdü
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Bunun için ana konuya sahibiz.
Peki hocam. Bir dahaki gelecek cevaplara oradan devam edeceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EthemAbiBina içinde elektrik odasında fiber altyapınız olacak daha sonra o odaya fiberi çekip gpon bağlantısını yapıyorlar. Bina içi fiber tesisatınız yok ise bağlantıyı isteselerde çekemezler.
Binanın ana giriş merdiveninin altından bodruma sığınağa çekmişler fiber kabloyu. Elektrik odası giriş katta acayip bir saçmalık var ortada. Bu fiber dolap illa ki elektrik odasında mı olmalı, sığınağa bir yere koysalar oradan da evlere dağıtımı yapılabilir. (ki önceki oturduğum binada bu şekilde idi fiber altyapı) Bunlar yapmamak için bahane mi sunuyor bana acaba.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Bunun için ana konuya sahibiz.
Bu konu ana konu üzerinden devam edecektir. Buraya gelen cevaplara dönmeyeceğim..
-
Çok teşekkürler hassasiyetiniz için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X