Şimdi Ara

Türk Telekom ekipleri ankastreye bağlı kablomu kesti ve portumu başkasına verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba, başlıkta bir yanlışlık yok. TT altyapısı ile Kablonet VDSL kullanıyorum. Dün öğle saatlerinde komşuma internet bağlamaya gelen TT ekipleri ankastre kutusundan kablomu çıkarıp 1 metre kadar kesmiş. Portumu da komşuya vermişler. Her yere şikayet kaydı oluşturduktan sonra bugün gelip yeni portun üzerine kağıt bırakıp gitmişler.

Bunlar insan değil, başka bir canlı. Tam her şeyin üst üste geldiği dönemimdeyim. Birini öldürmeme ramak kaldı. Evden çalışıyorum. İşlerim zaten sıkıntıdaydı. Bu olaylar iyice sıkıntıya soktu. Telefon datası yetmiyor. Pazartesi günü kablonetin çalıştığı firma gelip kablo çekecekmiş. Haftasonumu da yediler. Arıza vs. bir sorun olsa bu kadar koymaz. Fakat ortada açık bir hırsızlık var. Resmen portumu çalmışlar ve kabloma zarar vermişler. İki gündür her yeri araya araya helak oldum. Kablonet ekibi de VDSL olduğu için pek anlamıyor. Her şeyi kendim koordine ettim. Yanlış arıza kaydı açtılar, on defa arayıp düzelttirdim. Başıma ağrılar girdi, buraya içimi dökmek için geldim. Bu sorunu daha önce de yaşayıp 1 ay internetsiz kaldım. Ortalığı ayağa kaldırmam biraz da bu sebeptendi. Kablonet müşterisini koruyamıyorsa neden VDSL ve ADSL işine giriyor anlamış değilim. Arayıp dalga geçer gibi modeme reset attırıyorlar. Ablacım kabloyu kesmişler, önümde sallanıyor diyorum. "Anlıyorum" diyor, modeminizin ışıkları geldi mi diye tekrarlamaya devam ediyor. Kafayı yedirdiler.

• Her zaman dediğim gibi böyle kutular görünce, en sağlamından bir kilit takacaksın. TT ekipleri gelince, açmaya uğraşsınlar.

• Kerros kullanıcısına yanıt

Kimde duracak anahtar?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Kendisinde dursun ne fark eder? Ben apartman dolabını kitledim. (SOL aboneliğine ait) İhtiyaç olduğunda ve keyfim yerine geldiğinde anahtarını alabilirler. Belki de başka bir gün keyfim yerine gelir, o gün veririm.

Yapabilecekleri tek bir şey var, o da dolaplarını söküp, gitmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 21 Mayıs 2024; 22:8:8 >
  • Kerros kullanıcısına yanıt

Diyelim komşunuzun interneti kesildi, ekip geldi anahtar sordu ama siz evde yoksunuz. Bu durumda ne olacak?

Bu arada size bir bilgi vereyim, Telekom ve Superonline, Kablonet gibi firmaların dolaplarının ya da kutularının master key denilen bir anahtarı olur ve her kutuyu açar. Saha dolaplarında da var bu master key anahtar. Yani siz haricen asma kilit takmadığınız sürece elinizdeki anahtar bir şey ifade etmiyor istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.

İnsanların ütopya hayaline bak.. kilitleyecekmiş falan.. nereye kilitliyor hakikaten.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu forumda seneler içerisinde neler görmedik ki. Binasındaki ankastre kutusunu kendi malı sanıp (mülkiyeti işletmeciye ait olan) Telekom ekibi gelince "kapıyı asla açmam kutuyu elletmem binama giremez" diyenleri mi, yoksa binasının dışındaki ankastre kutusundan komşu binaya internet çekilecek diye "vermek zorunda mıyım kavga ettim bağlattırmadım" diyenleri mi? Yoksa işte kilitlerim ederim diyenleri mi? Yani ben şaşırmıyorum çok olağan karşılıyorum. Bu arkadaşımız da asma kilit assın dolabın dışına anahtarı da cebine koyup memleketine vs tatile gitsin ne diyelim yani demek ki böyle vatandaşlarımız da var ülkemizde bir şey demek düşmez bizlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Mayıs 2024; 17:21:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kutunun önüne mayın döşeyin olmadı.

• Teknik ekibin yaptığı işlemlerin video kaydı alınmalı bence; yaka veya kafa kamerası ile.

Arıza kaydı açıyorsun; ekip geldi gelmedi sorununada çözüm olur. Oldukça fazla şikayet var; ben ekip görmedim, küt 399 TL faturaya küt. 

• Tee yıllar evvel santralden ucu ucuna 24Mbps kullanırken bu benim de başıma gelmişti. Yapan ekibin anasını laciverde boyayınca hem portu geri verdiler hem de o gün bugündür kazık atmıyorlar. Arada selamlaşıyoruz bile.

Yıllar geçtikçe sadece altyapı değişti, önce FTTC sonra FTTH çektirdim, başka bir şey değişmedi. Hatta fiber kurulumlara gelirken ellerinde bulunan modemlerden en az şikayet olanları getirdiler. Yani tüm mesele laciverde boyamakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 22 Mayıs 2024; 18:1:53 >

Merak etmeyin, tek düşünebilenler siz değilsiniz.

Ek olarak mülkiyet konusunu tartışalım, bir mesaj alta da bunu yazmışsınız.

Kutunun mülkiyeti ISS'ye ait olabilir. Ancak kutunun bulunduğu ve takıldığı yer, Kat Mülkiyeti Kanunu gereği ortak alan içerisinde ve tüm maliklere ait bir alan.

Neredeyse bir mütemmim cüz sayılabilir. Daha derin devam edersek.

ISS bu alanda vereceği hizmet için aslında yönetimden izin almaksızın, yalnızca bir kat malikinin yararlanma talebi/istemi üzerine kurulum yapma hakkına sahip de değil. Bu alanın seçimi, kurulumun yapılması için kat malikleri kurulunun kararı da gerekiyor. Ancak ülkemizde "fayda varsa ses çıkmaz" mantığı ile ilerlendiği için, ISS kafasına göre istediği apartmana girip, istediği yere, dilediği kutuyu koyabiliyor. İşte burada da bir tecavüz var.

Öncelikle ISS sevici olmayalım, aldığınız hizmete verdiğiniz karşılık ve alamadığınız hizmetler ortada. Yoksa bu forumda her gün ISS güzellemesi okurduk.

Master key dediğiniz şey elbette var ancak çoğu kutu açık bırakılıyor. Sebebi de master keyin Allah bilir nerede olduğu... Ek olarak master keyin kilit sisteminin de en basit şekliyle bir kola kutusunun açma halkasıyla bile açılabildiği bilinen bir gerçek.

Ben tarafıma ait mülkiyet alanına yetkisiz müdahale yapılmasını kabul etmiyorum. Bu alanda yapılacak bir müdahale varsa, kendi kafalarına göre kurdukları apartman dolabına erişim için pek tabi "yönetici olmam" nedeniyle benden müsaade alacaklar. Bu müsaadeyi ise uygun gördüğüm zaman vereceğim. Öyle elini, kolunu sallayan "ben falanca ISS yetkilisiyim, kutu bizim" kafasıyla giremez.

O kadar alışılmış ki sorgulamadan, sormadan, kimin kim olduğuna dahi bakmadan "fayda varsa, işim görülüyorsa" düşüncesine sığınmak, içeriye giren herkese eyvallah mı deniliyor?

Sonra portuma başka kablo bağlanmış, kutumdan cihaz sökülmüş, benim kablom kesilmiş konularını okumaya da devam edersiniz. Ben kendi apartmanımda böyle uyguluyorum, derdi olan hukuki yollarla, mahkemeyle sorununu çözebilir. Çözebiliyor mu? Hayır. Neden? Çünkü yaptığım uygulama her anlamıyla hukuki nedenlere dayanıyor :)

Kaldı ki her apartmanın kapısı kapalı, bu kapıyı kimse açmasa nasıl açacaklar? Kırıp mı girecek kutu içerde diye? Yoksa siz yedek anahtar mı yaptırıyorsunuz ISS çalışanlarına?

İşin özeti yapılan bir eylemi önce her yönüyle ele alın, aksi halde bana yarıyor kafasıyla görmezden geldiğiniz her şey ileride zararınıza olduğunda burada konu açmamayı tercih edin.

• Teknik ekip olarak gönderdikleri kişinin kim olduğu bile belirsiz. Kaç tane firmadan hizmet aldım, Kablonet çalışanları dışında kendisini insan gibi tanıtan, insan gibi iletişim kurabilen, kimliğini gösteren, hangi amaçla geldiğini anlatan teknik ekip elemanı da görmedim.

Her şey dan, dun. Gelmiştik, aramıştık, ulaşamamıştık :) Geçiniz hocam geçiniz. Boyun eğmeye meraklı bu kadar insan olduğu sürece, semeri vuran da çok oluyor.

Bir arızam olacak anahtar vermeyecek he 😂😂 apartman onun değil sadece ufak dört duvarla kaplı daire kendisinin.

şunuda ekliyim.

Gelen ekipler bu firma bazlı değil ne düzen ne saygı hiç bir şey yok sağlam abonenin kablosuna zarar veriliyor veya bina içlerini kirletiyorlar duvar çizilmiş vs önemli değil parasını vermedi ya aslında bu ekiplere genel bi eğitim verilmesi daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 23 Mayıs 2024; 18:15:38 >

Hocam bir süredir yazdıklarından dolayı şüpheliydim, keza bu mesajın ve arkadaşına attığın tag ile ispat etmiş oldun.

Hangi ISS'nin çalışanısın? :)

İlla ki bir irtibatın var, çünkü bu forumda ISS güzelleyen, insanları BTK gibi hiçbir işe yaramayan bir kurumun şikayet sistemine ısrarla yönlendiren bir kaç üyeden birisin.

Taraflı olduğun için bizi anlayamaman normal.

Gelelim anahtara :))

Anahtar bende hocam, lazım olunca DM atarsınız.

Hukuk tartışacağım tek kişisin zira üye notlarına bu konuyu daha önce eklemiştim. BTK konusunda yaptığın güzellemeye karşı cevabını verirken bu notu iliştirmişim.

Ne yazık ki size göre port sökülmesi, kablonun başka yere takılması, cihazlara zarar verilerek aboneyi mağdur etmek normalleşmiş durumda. Keza Tüketici Hakem Heyetine başvurmasını önerdiğim bir üyeye de, BTK'ya başvur demiştiniz :) BTK'nın ne olduğunu da anlattım, karşı argümanlar falan sunmuştunuz ama uzatma gereği duymamıştım.

Siz kendi apartmanınızda istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz. Bizim apartmanda uygulamalar böyle, 4 numaralı dairedeyim, anahtar lazım olursa kapıyı çalabilirler.

-Moto kurye örneği çok anlamsız olmuş ama cevap verelim madem-

Moto kurye gelip, benim mutfağımdaki malzemeyi araklamıyor ya da apartmana motosiklet falan sokmuyor.

Biz neyi tartışıyoruz? Kendisini yetkili adleden şahısların içeri girip, senin abone olarak hakkın olan kabloları bozmasını, internetini kesmesini tartışıyoruz. Bunu önlemek için uygun bir yöntem öne sürüyoruz.

Ama muhtemelen ISS çalışanı olduğun için bu iş sana ters geliyor, başkasının o kutuda hakimiyet kurmasını kabul edemiyorsun çünkü "master key" sahibisin... Her kuşun eti yenmez hocam, bunu bilerek hareket edin. Haklarını bilen insanlar ters köşe yapabilir bazen.

Ek olarak dava açacak olanlar ben değilim güzel kardeşim, anahtar bende. Eylemi gerçekleştirmişim yani. Etkilenen dava açacak, hukukta bu işler öyle olmuyor.

• AMC kullanıcısına yanıt

Buradan çıkardığın sonuç arıza durumunda anahtarın paylaşılmadığı mı oldu hocam? Nasıl geldin bu noktaya bilemedim.

Gelen personellerin ne yaptığına sen de şahit olmuşsun. Örnek verelim, sıfır temiz su tesisatına matkap atmıştı eleman. Şimdi bu adamlara güvenmeyip apartmana almamak mı hatalı oldu?

Siz de yapın hocam, bir anahtar takın, üzerine de hangi daireye ulaşacağını not edin. Yedeğini de bir yere bırakın. Önce sizi arayıp, dertlerini anlatsınlar. Öyle verirsiniz anahtarı.

ISS personelleri yakında kendilerine Özel Güvenlikler gibi armalı ceket yaptıracak diyorlar :))) Ülke iyice yetkisizlerin ekstrem yetkili oldukları bir hal almaya başladı.

Özel Güvenlik polis gibi davranır, Bekçi kendini komiser zanneder, İSS çalışanı da kendini apartmanın müteahhidi falan zannediyor herhalde :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 23 Mayıs 2024; 20:0:37 >
  • Şuraya bir MASTER KEYLİ kutu fotoğrafı bırakayım da gülüp, eğlenelim :)

Türk Telekom ekipleri ankastreye bağlı kablomu kesti ve portumu başkasına verdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.