Şimdi Ara

Türk Telekom, İstanbul-Ankara arasında 800 Gbps interneti test etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Telekom, İstanbul-Ankara arasında 800 Gbps interneti test etti
    Türk Telekom ve Nokia yeni nesil 800GE routing teknolojisini test etti. İstanbul ve Ankara’daki transport şebekeleri 800GE arayüzü ile birbirine bağlandı. 800GE arayüzlerini transmisyon altyapısı üzerinden yedekli transfer ederek, iki büyük şehir arasında tek bir arayüz üzerinden 800 Gbps trafik hızına ulaşıldı.

Uzun mesafede canlı trafik taşınarak yapılan ilk test

Bu testle birlikte Türkiye’de ilk kez uzun mesafede ve canlı trafik taşınarak 800 Gbps hıza ulaşıldı. Ayrıca 800GE sayesinde mevcut veri iletim teknolojisinin 2 katı hızlara çıkıldı ve yüzde 44’e varan enerji tasarrufu ölçüldü. 800GE testi için Nokia’nın F5 teknolojili 7750 SR router’ları kullanıldı.

Ayrıca Bkz.Ultra düşük güç tüketen dünyanın ilk biyoişlemcileri için düğmeye basıldı

800GE’nin sağlayacağı avantajlar hakkında konuşan Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, Eriştiğimiz bu hızlar ulaşım, dijital oyun, otomotiv, enerji, gıda ve tarım, akıllı şehir yönetimi, sağlık, üretim gibi daha birçok dikey pazar uygulamasının daha verimli kullanılmasına imkân sağlayacak.” dedi.

• Şimdi, Türkiye’nin %70 i 10-12 mpbs hızlara mahkum bırakılmışken, şov yapar gibi bu tarz devamlılığı olmayan gösterilere ne gerek var.
    Önceliği çok çok düşük hızlar sunan alt yapıyı yenilemeye ve hızlandırmaya versek daha iyi olmaz mı ?
    Türkiye sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’dan ibaret değil. Doğu illerin internet alt yapısı içler acısı durumda. Bırakın bu tiyatro işlerini.
    Anca test eder zaten son kullanıcıya adsl ve 3G ulaşıyor hala 😂 Tiksindiriyor bu Türk Telekom beni. 5 yıldır daireye kadar fiber çektiremedik. Yok çekeriz şu kadar paranızı alırız abes bir rakam, bir de şu kadar kişi tivibu almak zorunda falan filan gibi şeylerle insanları soyuyorlar. Hem para ödeyecem her ay hem de hizmeti getirmeleri için peşlerinde koşup para ödeyecem. Dünyanın neresinde var bu ? Onlar bizim peşimizde koşmaları gerekirken, biz onların peşinde koşuyoruz. Şikayet ediyorsun cimere ve btk’ya hep tek düze cevaplar otomatik
  • Anca test eder zaten son kullanıcıya adsl ve 3G ulaşıyor hala 😂 Tiksindiriyor bu Türk Telekom beni. 5 yıldır daireye kadar fiber çektiremedik. Yok çekeriz şu kadar paranızı alırız abes bir rakam, bir de şu kadar kişi tivibu almak zorunda falan filan gibi şeylerle insanları soyuyorlar. Hem para ödeyecem her ay hem de hizmeti getirmeleri için peşlerinde koşup para ödeyecem. Dünyanın neresinde var bu ? Onlar bizim peşimizde koşmaları gerekirken, biz onların peşinde koşuyoruz. Şikayet ediyorsun cimere ve btk’ya hep tek düze cevaplar otomatik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom 100mbit vdsl ile ancak ucu ucuna ortalama 55mbit civarı alabiliyorum.

Telekom fiber hizmetleri modeme kadar gelmeği müddetçe hiçbir anlam ifade etmiyor.

• Şimdi, Türkiye’nin %70 i 10-12 mpbs hızlara mahkum bırakılmışken, şov yapar gibi bu tarz devamlılığı olmayan gösterilere ne gerek var.
    Önceliği çok çok düşük hızlar sunan alt yapıyı yenilemeye ve hızlandırmaya versek daha iyi olmaz mı ?
    Türkiye sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’dan ibaret değil. Doğu illerin internet alt yapısı içler acısı durumda. Bırakın bu tiyatro işlerini.

• joven kullanıcısına yanıt
    Şehir merkezinde oturanlara 2 sene içinde fiber gelecek planı var 3-5 seneyi bulur yinede.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bize ne? Bize ne düşüyor ? SIFIR ... Bir artış yok!

Sadece yeni yerleşimlerde fiber altyapısı belediyecilerce yapılıyor..

Turk Telekom kendisi altyapı olarak YAYGINLIĞI ve hız kalitesi açısından REZALET! .. Bu rezaletleri yüzünden ülkede yıllar önce 5G yaygın heryerde kapsaması gerekirken yok!

Boş işlerle ALGIYLA kimse yemez toktur ! ...

• Demek bu hattı inşa edebilmek için benim adsl internetimi 1 aydır onaramadılar. 800 gbps internet çok önemli tabi biz maraba kısmı olarak sıramızı bekleyeceğiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 800 gigabit... e kadar

• Türktelekom sayesinde hindistan'ın bir köyü ne kadar internet alıyorsa bizde okadar internet alıyoruz. Bizdeki Operatörler sayesinde 3. Dünya ülkesi sınıfına bile giremiyoruz malesef.

• Hayaller 800 gbps ama gerçekler 12mbps download 1mbps upload

• O sırada benim internet: 100mbps sözleşmeli 15 mbps

Sizin aldığınız nefesi sevsinler

• Şimdi masrafı çıkarmak için %60 zam yapmamız lazım 😁

• aynı cihazla 16.000 haneye 1 gbit internet sağlanabiliyor

• Kota yok muydu?

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Ankara'nın bir çok yerinde 100 Mbps hız verilmiyor. Gigabit hızlar hayâl Türkiye'de.

• Merhaba ben sağımlık inek 🐄 😁

• Muazzam hızlar bunlar. Vdsl altyapısında 80 mbps kullanıyorum memnunum. Binama fiber de geldi. Yakında 1 gbps akarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlaşılmayan bir konu var 800gbit havuzu taşıyacak olan hız.yani sana aktarılacak olan hız değil 2 şehir arası 800 gbit ile haberleşcek. bunun içinde bende varım sende varsın toplamımız 800 e ulaşana kadar sorun yok.

yoksa herkezin kabi onunde telekom router ve switchi var 1gbit.(ankastreden vdsl kullananlara sabır diliyorum.)havuzdan sana da verebilecekleri hızlar belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 28 Mayıs 2024; 14:52:20 >
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt

Türk Telekom kamu şirketi olmadığı için kısa vadeli düşünüyor artık. Alt yapı kurma maliyetleri çok yüksek, yapacağı yatırımın geri dönüşüm süresi uzun olacak niye bu parayı bağlıyayım diyor adam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.