Şimdi Ara

Türk Telekom Yurt Dışı Hatları Doldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turk.internet'te bir yazı gördüm geçen hafta, forumda göremeyince paylaşayım dedim.

http://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=16385

TT'nin yurt dışı hatları neredeyse tam doluluğa ulaşmış bu nedenle yurt dışı sitelere ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Doany, kapasiteyi en kısada sürede arttıracaklarını söylemiş. 34 Gpbs civarında olan hatlar bugün 36 olmuş ama ne olmuş yine yetmemiş ki pingler berbat, 1 mbit ile download hızı 60 KB'yi geçmiyor.

Ayda 49 milyonu almayı biliyorsunuz ama değil mi ? Bilsem ki sonuç çıkacak şu her aylık tam verim alamadığımı noterle ispatlayıp söke söke parayı mahkemede alırdım, ama TR'de uzun hem de çok uzun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FCK® -- 25 Eylül 2006; 17:13:52 >

• son dediğin güzel fikir aslında
  • Gördüğünüz gibi telekom gerektiği zaman yatırımını yapıyor. Telekom yatırım yapmıyor bizi sömürüyor diyenlere kapak olsun bu.
  • bu konuda dava açmak isteyenler imzaladıkları sözleşmeye bakarsa iyi olur orda bu hızı tam olarak sağlamak zorunda olmadığı hatalardan teknik arızalardan falan telekomun sorumlu olmayacağını yazıyor bizde bunun altına imza atıyoruz defalarca konuşuldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: squalla

Gördüğünüz gibi telekom gerektiği zaman yatırımını yapıyor. Telekom yatırım yapmıyor bizi sömürüyor diyenlere kapak olsun bu.

telekom yatırım yapmıyor ve bizi sömürüyor diyordum

ve hala da diyorum

gerektiği zaman yapılmış yatırım nerde ben göremedim sen gördüysen bana da söyle. haftalardır bağlantı berbat durumda yeterince mağdur olduk ve hala yapılmış birşey yok. bu yüzden yurtdışı çıkışları bugün bile artırılsa geç kalınmış olacak ki sadece lafta bu, kimbilir ne zaman yapacaklar. bu durumda telekomun yaptığı yatırım falan yok, zamanında yaptığı olamaz zaten sadece zorunluluktan yaparlar. başkalarına kapak koymadan önce de iyi düşün sana kapak olmasın sonra

• FrEaK35 haklısın ama geç olsun güç olmasın. Telekom 6 yıl içinde 3 milyar dolar yatırım yapıcağını açıklamıştı. 6 yıl sonra şimdi ki hız dialup zamanı gibi kalmış olucak.
  • 6 yıl sonra elalem nerde olacak acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6 yıla kim öle kim kala bende diyom pingler niye böle
  • squalla nın artık türk telekom calısanı olduğuna eminim
    2 ay once rezalet tarifeleri savunuyordu hatta limitsiz tarife olmasın diyordu
    aynı kafada devam ediyor
  • 6 yıla kadar dünya boşalacak herkes başka gezegenlerde yaşayacak,ama biz turkler hala limitli adsl ile yanlız başımıza ugraşıp durcazz......
  • yurt dışı hatlarının tam dolu oldugu besbelli 1 mb baglantıyla yurt dısı sitesinde test yaptırdıgım zaman 520kb tı gecmior
  • Güzel kardeşim squella;

Sana bir örnek vereyim. Dün gece Ankara'da aşırı yağmur yağdı. Logarlar tıkalı olduğu için caddeleri su bastı insanlar oruçlarını arabalarının içinde açmak zorunda kaldı çoğu kişinin evini su bastı. Daha sonra belediye çalışanları gelip logar kapaklarını açtılar. Su gitti herkes evine gidebildi.

Adsl abonelerini su, internet çıkışımızı logar kapağı gibi düşün. Şimdi telekom sistem kitlendikten sonra müdahale etmiş çıkışı bir parça arttırmış suyun birazını daha tahliye etmiş olmuyor mu? Fakat nasıl Ankara belediyesi göstermelik çözümlerle günü kurtarıyorsa Telekom'da sistemi güçlendirmek altyapıyı geliştirmek yerine sağdan soldan çalı çırpıyla destekliyor...

O yüzden ne Ankara Belediyesi ne de Türk Telekom için layıkıyla çalışıyor diyemezsin. Ha tabi sen renklerine gönül verdiğin bu şirketin ülkemizde bulabileceği en büyük savunucularındansın. Bunun nedeni biz burda sürünürken senin aylık 30 milyona 2048 bağlantıyla internetin yarısını bilgisayarına indirmen mi yoksa gerçekten söylediklerine inanman mı bilmiyorum. Yanlış anlama seni kınamıyorum. Bence muhalif bir sesin olması bu foruma renk katıyor.

Mahkeme olayına gelince; Ülkemiz kanunlarını tüketiciyie korumayan geleneksel kanunlardan görmeyin lütfen. Ama öyle bir sözleşme imzalıyorsunuz ki Türk Telekom 6 ay boyunca 1 kb/saniye hız verse bir şey diyemezseniz. Fakat şunu söyleyebilirim bir grup insan hukuki yollara başvurmanın daha doğrusu başvurusunun başarıya ulaşmasının yolunu aramaktadır ve bu arkadaşlarımız hukuk konusunda eğitim almış ya da almakta olan hem hukuki konulara hem Tüketici Hukukuna hem de bilişim alanına hakim olan insanlardır

• Zwandar sen de haklısın. Telekomun eksikleri vardır ancak hiç bir şey yapmıyor demek yanlıştır. Dediğim gibi 6 yıl sonra Türk telekom daha iyi bir hizmet verebilir bence.
  • Fakat 6 yılda uzun süre bir de o paranın tamamı telefon yatırımlarına gitmeyecek ki eskimiş binaların yenilenmesi arabaların değişimi gibi gibi... Elbet bir gün Telekom'da standartları yakalar ama dünya artık dvd filmleri parasını ödeyip internet üzerinden izliyor. İtunes'da ki servislere baktığımda içim gitmiyor değil. Aylık ihtiyacı 12-13 gb olan benim 7.5 gb tamam artık bu kadarı yeter deyip modemi kapatıyorum :( Ben en çok limit aşım ücretinden şikayetçiyim şahsen gb başına ortalama 10 milyon uçuk bir ücret

Şahsen ben bir program yüklediğimde ya da bir siteye üye olurken internete bağlantı şeklimi sorduğu zaman broadband -genişbant demiyorum demeye utanıyorum. Çünkü bizim yaşadığımız varlık içinde yokluk gibi bir durum.

Ha bir de kimse bana telekom illegal paylaşımı engellemek için kota koyuyor demesin lütfen... Zamanında kotadan bahsederken ayda 3 film indirebilirsiniz diye sitesine yazan telekomdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zwandar -- 25 Eylül 2006; 20:30:21 >

• Valla şu anda max hızım 30k lara düştü
  • Yurtdışı kapasitesi çok yetersiz 2 milyondan fazla ADSL abonesi için. Kapasiteyi arttırsınlar. Bizim burada internet hızları çok kötü 1 haftadır. Kısa vadede en azından elimizdeki hızları tam olarak sağlayabilsinler. Çok sıkılıyorum artık
  • telekomun 6 yılı bilmiyourum ama 16 yıl sonra daha iyi hizmet vereceğini bende tahmin ediyorum..

şimdi bunu düşünerek mutlumu olmayım ????
    quote:

Zwandar sen de haklısın. Telekomun eksikleri vardır ancak hiç bir şey yapmıyor demek yanlıştır. Dediğim gibi 6 yıl sonra Türk telekom daha iyi bir hizmet verebilir bence.
  • quote:

Zwandar sen de haklısın. Telekomun eksikleri vardır ancak hiç bir şey yapmıyor demek yanlıştır. Dediğim gibi 6 yıl sonra Türk telekom daha iyi bir hizmet verebilir bence.

Sen hangi çağda kaldın hala telekomu savunuyorsun bize. Eksileri artılarından fazlaysa düşünecek olan telekomdur biz değil. Her zaman söylüyorum önce imajınızı düzeltin(Yerlerde sürünüyor) bizi düşünmediğiniz sürece iyi niyet beklemeyin.
    Felseeniz önce hizmet sonra para olmalı. ama siz paraları almasını biliyorsunuz hizmete gelince
  • Böyle hizmet olmaz olsun, bu ne ya böyle

Türk Telekom Yurt Dışı Hatları Doldu

• quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY
    Felseeniz önce hizmet sonra para olmalı. ama siz paraları almasını biliyorsunuz hizmete gelince

Devlet kurumların görevi kar değil hizmettir. Ancak devlet kurumu olduğu zamanda bile amacı kar elde etmek olan bir kurumun satıldıktan sonra kar yerine hizmeti tercih etmesi beklenemez.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.