Şimdi Ara

TURKCELL DEN 6S PLUS HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorum şu turcell den peşin 6s plus 64 gb almayı düşünüyorum bide hepsiburada seçenegim var hangisini tercih etmeliyim? Birde turkcell de satılanların garantisi apple mı baska bi firma mı acil yardım

Sanırım turkcell de genpa başarı bu firmalar garanti veriyor ben direk apple garantili istiyorum ki ne olur ne olmaz bilmedigim bişey varsa aydınlatın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokberk17 -- 5 Haziran 2016; 1:48:33 >

• Gokberk17 G kullanıcısına yanıt
    Part number'ı TU/A ile biten tüm Apple ürünleri Apple Türkiye garantisindedir. İster teknoloji marketten, ister mahalledeki hacı bakkaldan al, hiç farketmez. SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. Sorun olduğunda ister Apple Store'a git, ister Genpa, KVK vb. anlaşmalı servis merkezlerine, ister APR mağazalarına git. Cihaz kapalı kutu, jelatini açılmamış TU/A ise hiç endişe etme. https://checkcoverage.apple.com adresine cihazın kutusunda yazan seri no'yu gir. Cihaz gerçekten sıfır cihaz ise "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" ve "Cihaz bulunamadı" türü bir uyarı çıkar. Yok garanti bitiş tarihi çıkıyorsa, o cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmiş demektir. Iade et.

Su part number'daki ulke kodlarini ve onemini artik ogrenmek lazim (her Apple cihazinin kutusunda ve ayarlar bolumunde gorunen ME294TU/A, MKQN2ZD/A, MH182LL/A benzeri parca kodlari).

TU/A - Turkiye cikisli cihaz (24 ay Apple Turkiye garantili, ister Turkcell'den ister mahalle bakkalindan, nereden alirsan al)
    LL/A - ABD cikisli cihaz
    ZD/A - Fransa cikisli cihaz
    B/A - Ingiltere cikisli cihaz
    ZP/A ve ZA/A - Singapur, Hong Kong cikisli cihaz
    RU/A - Rusya cikisli cihaz
    X/A - Avustralya cikisli cihaz
    D/A - Almanya cikisli cihaz
    CZ/A - Cek Cumhuriyeti cikisli cihaz
    ....
    ....
    ....
    AB/A - Suudistan, Katar, Urdun, Misir, BAE vs. cikisli cihaz (FACETIME YOK, HARAM HARAM HARAM)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Part number'ı TU/A ile biten tüm Apple ürünleri Apple Türkiye garantisindedir. İster teknoloji marketten, ister mahalledeki hacı bakkaldan al, hiç farketmez. SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. Sorun olduğunda ister Apple Store'a git, ister Genpa, KVK vb. anlaşmalı servis merkezlerine, ister APR mağazalarına git. Cihaz kapalı kutu, jelatini açılmamış TU/A ise hiç endişe etme. https://checkcoverage.apple.com adresine cihazın kutusunda yazan seri no'yu gir. Cihaz gerçekten sıfır cihaz ise "Lütfen cihazınızı etkinleştirin" ve "Cihaz bulunamadı" türü bir uyarı çıkar. Yok garanti bitiş tarihi çıkıyorsa, o cihaz daha önce SIM kart takılıp etkinleştirilmiş demektir. Iade et.

Su part number'daki ulke kodlarini ve onemini artik ogrenmek lazim (her Apple cihazinin kutusunda ve ayarlar bolumunde gorunen ME294TU/A, MKQN2ZD/A, MH182LL/A benzeri parca kodlari).

TU/A - Turkiye cikisli cihaz (24 ay Apple Turkiye garantili, ister Turkcell'den ister mahalle bakkalindan, nereden alirsan al)
    LL/A - ABD cikisli cihaz
    ZD/A - Fransa cikisli cihaz
    B/A - Ingiltere cikisli cihaz
    ZP/A ve ZA/A - Singapur, Hong Kong cikisli cihaz
    RU/A - Rusya cikisli cihaz
    X/A - Avustralya cikisli cihaz
    D/A - Almanya cikisli cihaz
    CZ/A - Cek Cumhuriyeti cikisli cihaz
    ....
    ....
    ....
    AB/A - Suudistan, Katar, Urdun, Misir, BAE vs. cikisli cihaz (FACETIME YOK, HARAM HARAM HARAM)

İphone şeytan icadı onların kafasıyla ama deli gibi satıyorlar, deli gibi alıyorlar. Bu arap kafasını ben hiç anlamadım, hiçte anlamayacağım.

• Arkadaşın dediği gibi TU/A almalısın , ben 2 yıl önce turkcell den 5S aldım apple türkiye garantili ve türkiye çıkışlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    al bende de o kadar hocam
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    hocam bır sey sormak ıstıyorum sizin dediginiz SIM kart taktığın andan itibaren 24 ay garantisi başlar. konusunu daha once de bır kac arkadastan duymustum fakat gectıgımız hafta ıcınde 6s plus aldım. apple destek ıle gorustum. bu durumu sordugumda fatura tarıhınden ıtıbaren baslar demıslerdı bana? acaba bu olay neden kaynaklanıyor olabılır kımılerı sım kart taktıktan sonra dıyor duyuyorum ama apple destek te fatura tarıhınden ıtıbaren baslar dıyor.
  • Moneypenny M kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak garanti suresi tabii ki fatura tarihine gore baslar. Apple'a sorarsan da bu cevabi verir. Ama pratikte onemli olan cihazin etkinlestirme tarihidir. Apple kendi kayitlarinda gorunen tarihi baz alir. Garanti islemlerinde fatura istenmez, seri no ile sistemde gorunen garanti durumu baz alinir. Yani bugun iPhone alip kutusunu acmadan uc ay bekletirsen, garantisi de uc ay sonra ilk etkinlestirdiginde baslar. Pratikte uygulama boyle. Yasal olarak, hukuki bir durum oldugunda tabii ki fatura tarihi baz alinir.
    Ben 24 mayısta iphone 6 almıştım turkcell den, 25 mayısta taktım hattımı ama garanti 24 mayısta başlamış ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aynı sekılde aynı seylerı bende soyledım destege telefonla konusurken ısrarla fatura tarıhı dedı etkınlestırmeyle alakası olmadıgını soylemıslerdı.. neyse allah kaza bela vermesın de :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.