Şimdi Ara

Turkcell'in Lifecell Bip Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibari ile dün Lifecell tarifesine geçmiştim. Geçtiğime geçeceğimede pişman oldum. Bir çuval dolusu internet verdi Turkcell ama gel gelelim her yöne 100 dk ve 100 sms var sadece. Ama Bip üzerinden her yöne 1000 dk var. İşin asıl kötü tarafı Bip ile ne zaman görüşme yapmak istediysem hiçbirinden de verim alamadım. Sağlıklı bir telefon görüşmesi yapamıyorum. İşyerinde bu sebepten türlü sıkıntılara girdim. Bip kullanmadan arayım desem sadece 100 dk var aylık oda bana yetmez. Durumu Turkcell'e bildirdim ama sonuç ne olacak bilemiyorum. Ben hayatımda böyle saçmalık görmedim.

• samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Aynı sıkıntı devam ediyor uğraşmana değmez başka operatöre bak:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarife değiştir. Kontratı iptal et.
    1 aylık indirimi bindirim olarak ödersin.
    Bip den 16 gb internet alma muhabbetine sağı solu aradım.
    Rezalet.
  • Yarın sabah bende lifecell super tarifesine numara taşıma yolu ile geçiyorum. Faturasız hattımdan Bip üzerinden arama yaptım gerçekten rezalet. Ayda ortalama 300-350 dk kullanıyorum. En kötü ihtimalle 100 dk bitince 12 TL’ye 250 dk alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jovi -- 11 Ekim 2017; 20:30:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fth F kullanıcısına yanıt
    Neden ödeyim ki? Tüketici haklarına falan şikayet edemezmiyim? Sonuçta burada Bipten her yöne 1000 dk var tarifede. Ama görüşme sağlayamıyoruz.
  • İnternet üzerinden hiç bir zaman kaliteli sesli görüşme yapılamaz. Hangi uygulama hangi servis olursa olsun durum böyledir. Tarifeyi sadece uygulamalarda geçerli internet paketleri için satılıyor. Böyle saçmalığa kim para verir ki diyordum. Size denk geldim kutluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus YLcnk

İnternet üzerinden hiç bir zaman kaliteli sesli görüşme yapılamaz. Hangi uygulama hangi servis olursa olsun durum böyledir. Tarifeyi sadece uygulamalarda geçerli internet paketleri için satılıyor. Böyle saçmalığa kim para verir ki diyordum. Size denk geldim kutluyorum.

Skype'da sesli görüşme oldukça sağlıklı oluyor benim denediklerim arasında. Ama bu Bip denen zımbırtıda sesim karşıya iyi gidiyor tamam o konuda sorun yok ama karşıdan bana gelen seste sorun var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus YLcnk

İnternet üzerinden hiç bir zaman kaliteli sesli görüşme yapılamaz. Hangi uygulama hangi servis olursa olsun durum böyledir. Tarifeyi sadece uygulamalarda geçerli internet paketleri için satılıyor. Böyle saçmalığa kim para verir ki diyordum. Size denk geldim kutluyorum.

Skype'da sesli görüşme oldukça sağlıklı oluyor benim denediklerim arasında. Ama bu Bip denen zımbırtıda sesim karşıya iyi gidiyor tamam o konuda sorun yok ama karşıdan bana gelen seste sorun var.

Bip te bazı saatler mesaj atılmıyor ki sağlıklı arama yapmasını bekle. Sağlık olsun

• Ya İnternet'i en son 56k döneminde kullandınız ya da hiç İnternet'ten sesli görüşme yapmadınız. 4G üzerinden destekleyen telefonlarda 3G'ye düşmeden yapılan bütün görüşmeler zaten IP temelli ve İnternet üzerinden görüşme ile aynı hesapta çalışıyor artık.
    Yurtdışı için İnternet üzerinden görüşmeyi farklı platformlarda çok kullandım. WhatsApp ile 100 Mbit bağlantınız olsa belli dönemlerde yine ses kalitesi berbat oluyor. Ama Skype ile Turkcell'in 96 kbit sınırsız paketini kullanırken video görüşme bile yapardım ve WhatsApp'ın ses kalitesinden, netliğinden kat kat iyi ve kesintisiz olurdu. Tamamen uygulamanın, karşı sunucuların altyapıları ve kullandıkları kodekler ile ilgili. Skype kendi kodeklerini kullanıyor ve uzun zamanda baya geliştirilmiş anladığım kadarıyla kodekler.
    Bip'i de telefonu modem olarak kullanıp telefonun İnternet'ini kullandığım için telefon 4G'den 3G'ye düşmesin diye kullandım baya. Ses kalitesi öncelerde çok iyiydi, ama son zamanlarda Turkcell dışı numaraları aradığımda seste sorun var. Biri ses düğmesini tutuyor, karşıdaki konuşurken düğmeyi bir yukarı bir aşağı çeviriyor gibi oluyor. Muhtemelen sistemde bir şeyleri güncellediler ve arabağlantıyı sağlayan donanımlar ses sinyallerini çözüp farklı sistemler arasında aktarırken bir senkronizasyon sorunu yaşıyor. Çözülemeyecek bir şey değildir eminim ama, Turkcell'in bir işgüzarlığı olabilir. Yoksa çözerlerdi şimdiye.

Ha Lifecell paketleri alınmaz o başka. Fizy'ye bakıyorsun, ne düzgün Armin van Buuren setleri var, ne bir Markus Schulz, ne Paul van Dyk. Bip'i, Derdilik'i diğer tarifelerde de zaten veriyor ve kendi haklarından da farklı yönleri arayıp 4G'den düşmeden konuşabiliyorsun.

• Bipde son zamanlarda herkes sikayetci bence eposta falan atin durumu anlatin herkes iletse el atarlar kesin... 100dk vermesi cok sacma buarada

• Twitter üzerinden falan Lifecell hesabına herkes şikayet gönderse bende çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Çünkü gördüğüm herkes aynı sorunu yaşıyor. Her yöne 100 dakikayı 1000 dakika olarak yapsalar o zaman güzel olur.
  • Hesabım uygulamasında fatura bölümünde müşteri hizmetleriyle görüşme kısmı var,dün oradan yazdım,herkes bildirsin bu durumu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİP'e dün iOs'da güncelleme gelmişti. Ama hala berbat düzelmemiş. Oysa 2 ay öncesine kadar gayet iyiydi.
  • HoldingLer, büyük şirketler, bankalar ve KOBi'Ler IP telefon kullanıyorlar. Her hangi banka şubesinde müşteri temsilcisinin masasında ip telefon görürsün.

IP telefonlar internet üzerinden telefon görüşme yapılmasını sağlıyor.

Ayrıca benim bireysel olarak kullandığım ve NetGSM firmasından aldığım ip numaram var.

Ayrıca Turksat Kalbo TV'de de ip numara veriliyor, şu linkten inceleyebilirsin https://www.turksatkablo.com.tr/Telefon-Tarifeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 13 Ekim 2017; 12:20:49 >
  • Boyle sacma konular bitmeli bence

Daha onceden test edip oyle gecsene tarifeye veya sevmediysen 14 gun icinde cayma hakkin var

Ya okumuyosun yada gelen mesajin icerigini onemsemedin veya bilgisiz kalmayi herkes gibi tercih ediyosun bundan dolayi hemen tuketici mahkemesine kosuyosun herkes gibi veyahut trolsun camur at izo kalsin kafasindasin

• Bipten konuşma bugün düzelmiş gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende lifecell pro paketine geçtim. Bip hariç guzel su bipteki 1000dk nin 500dksini normal verseler yine yeter.

• Kullanan var mı? Bip görüntülü görüşme için lifecell paketine geçmeyi düşünüyorum 750dk heryöne veriyor 3gb özgür internet 2gb facebook 30gb bip görüşmesi 30tl. sırf görüntülü görüşme için samsung almayı düşünüyordum ama onda da kararsızdım . Lifecell kullananlar ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renega -- 21 Şubat 2018; 7:25:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • renega kullanıcısına yanıt
    abim kullaniyor cok memnun ara sira kesinti oluyor o kadar da olsun avea ses gidip gelmesinden daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİP pişmanlıktır. 3 ayı doldurup operatör değiştireceğim..

BİP'e güvenip geçiş yapmayın, zira aramalarda sorun var, uygulama açılışta kasıyor, rehberde kayıtlı bazı numaralar uygulamada görünmüyor,
    SMS veya diğer hizmetleri bilmiyorum ihtiyacım olmadı ama ben pişmanım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.