Şimdi Ara

Turkcell Veri Gizliliği Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün telefonuma, "Turkcell'e hoşgeldiniz. (xxxx.xxxx) nolu mağazamızda yapacağınız işlem için tek kullanımlık güvenlik şifreniz: xxxx. Şifrenizi sadece mağazamızdaki xxxx isimli temsilcimizle paylaşın." diye bir mesaj geldi. Daha sonra Turkcell müşteri hizmetlerini aradım. Herhangi bir işlem gözükmüyor dedi ama içime kurt düştü. Ben şu an İstanbul'dayım ve bu işlemin yapılmaya çalışıldığı bayi de Kırklareli'nde. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir güvenlik ihmali? Ya benim adıma cihaz aldıysalar? Ya benim adıma hat açtıysalar, numara kopyaladıysalar? Kırklareli'ndeki bayiyi arıyorum, telefon düşmüyor bile. İsim, numara falan değişmiş bayinin. Ne oldukları belli değil. BTK'ya şikayet dilekçesi oluşturdum. Açıkçası hukuki yollara da başvurmayı düşünüyorum eğer yarın öbür gün adıma bir cihaz, numara falan alındığını görürsem. Sizce bir şey olmuş mudur? Durduk yere başımıza iş açtılar. Bu vesileyle herkes görmüş olsun, kimsenin bilgisi güvende değil.

• Mesajı kimseyle paylaşmadıysanız sıkıntı yok, telefon iphone ise dert etme, andorid ise güvenlik taraması yap casus yazılıma karşı, buyuk ihtimal ile Kırıkkale de sisteme giriş yaparken senin numarana benzer farklı bir numara girecekken yanlışlıkla senin numaran girildi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Mesajı kimseyle paylaşmadıysanız sıkıntı yok, telefon iphone ise dert etme, andorid ise güvenlik taraması yap casus yazılıma karşı, buyuk ihtimal ile Kırıkkale de sisteme giriş yaparken senin numarana benzer farklı bir numara girecekken yanlışlıkla senin numaran girildi
    Mesajı tabii ki de kimseyle paylaşmadım zaten mesaj geldiğinde evde maç izliyordum. Telefon da iPhone bu arada. Benim numaramın sonu, 00 xx şeklinde yani yanlış giriş yapmak çok zor. O yüzden içime kurt düştü zaten. Mağazadan ne gibi bir işlem yapılmaya çalışılmış olabilir? Büyük ihtimalle cihaz falan almaya çalıştılar. Adıma cihaz alınıp alınmadığını sorgulayabileceğim bir yer var mı?
  • elbet senin numarana benzeyen binlerce numara var numaran 00 xx (ne ifade ediyor anlamadım bu ama) benimde XX YY her ay bir iki mal yanlış aramayı başarıyor, bayide tuşlayan temsilcimi yanlış tuşlayamayacak, ki bu insan karşında biri ile işlem yaparken bu işleri yapıyor, gayet yanlış girebilir, ilk mesajında dediğin üzere müşteri temsilcisinin adı belli, bayi belli ara görüş bayi ile ve müşteri temsilcisiyle. boşu boşuna btk ya yazacak birşey dahi yok, illa ki kendini garanti altına almak istiyorsan ara turkcelli bu tarz alımlara karşı hattını kapattır.
  • ayrıca iphone ise hiç dert edecek birşey yok, iphone da bu tarz mesajları casus yazılımla 3. kişilere kaptırma diye bir olay yok. Ancak android bu tarz casus yazılımlarla gelen sms şifrelerini çalınabiliyor.
  • quote:

elbet senin numarana benzeyen binlerce numara var numaran 00 xx (ne ifade ediyor anlamadım bu ama) benimde XX YY her ay bir iki mal yanlış aramayı başarıyor, bayide tuşlayan temsilcimi yanlış tuşlayamayacak, ki bu insan karşında biri ile işlem yaparken bu işleri yapıyor, gayet yanlış girebilir, ilk mesajında dediğin üzere müşteri temsilcisinin adı belli, bayi belli ara görüş bayi ile ve müşteri temsilcisiyle. boşu boşuna btk ya yazacak birşey dahi yok, illa ki kendini garanti altına almak istiyorsan ara turkcelli bu tarz alımlara karşı hattını kapattır.
    Sorun şurda bayiyi arayınca ulaşılamıyor. Daha sonra araştırdım bayi adını falan değiştirmiş. Yeni bayiyi arayınca yine ulaşılamıyor. Facebook sayfalarında bir numara var, orayı arayınca da Türk Telekom bayisi çıkıyor. Adamların adı, sanı belli değil. Turkcell müşteri hizmetlerini aradım adamların dünyadan haberi yok ki. Onlarda hala bayinin eski adı ve eski numarası var ama o numara da arayınca direk meşgule atıyor. Büyük ihtimalle iptal edilmiş. Numara klonlama gibi bir olay olamaz değil mi?

• turkcellin ikiz sim servisi var, böyle birşey yapıp ikinci simi kaybetmediysen, pek olası değil. ayrıca ikiz sim alınca mevcut simin iptal oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

turkcellin ikiz sim servisi var, böyle birşey yapıp ikinci simi kaybetmediysen, pek olası değil. ayrıca ikiz sim alınca mevcut simin iptal oluyor.
    Teşekkürler cevaplarınız için.
  • Ne alaka? Cihaz mihaz demişsin de o şifreyi vermeden temsilci hattını bile görüntüleyemez. Zaten bu güvenlik adımının olmasındaki amaç senin korktuğun şeyler. Ben sana gerçekte olanı söyleyeyim: Temsilci müşterinin numarasının 1 rakamını sisteme yanlış yazdı o numara da sana ait. Olay bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 29 Şubat 2020; 20:41:26 >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Hocam numara falan klonlandıysa, bana gelen mesaj, klonlayana da gitmiş olamaz mı? Ben bundan çekiniyorum. Neden olmasın, internette tonla örneği var bunun. Müşteri temsilcisi de adınıza başka hat varsa onunla ilgili de olabilir dedi ama başka hat yok üzerime. Acaba üzerime hat falan mı açtılar diye düşündüm ben de. An itibariyle Dijital Operatör uygulamasına da giriş yapamıyorum, hata veriyor, şu an işleminizi gerçekleştiremiyoruz diye.

• Bahsettiğiniz şey teknik olarak mümkün değil.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman sanırım endişe etmemi gerektirecek bir durum yok.

• Yok yok sen yine git savciliga, cimere, karakola, sili futbol federasyonuna hatta ordan amerika pitbull sevenler dernegine sikayette bulun ancak rahat edersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Dalga geçilecek bir durum yok burada?

• Arkadaşın uzun süre kullanmadığı bir Turkcell hattı vardı. Hat İstanbul'da bir yerde tekrar aktifleştirilerek açık hat olarak satılmış muhtemelen. Bir eskort vardı hattın ucunda. Arkadaş yeni SIM kart çıkarıp hattı kullanmaya başladı. Eskortun tüm müşterileri arıyor, mesaj yağmurları yağıyordu.
  • E-Devlet'ten üzerinize başka hat alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz. Turkcell'in sitesinden siparişlerimden aldığınız telefon varsa kntrol edebilirsiniz. Muhtemelen bayi yanlış numara yazdı.
  • Bayi yanlış numara yazmış, sms size gelmiş.

• antiwp A kullanıcısına yanıt
    İkisini de kontrol ettim. Şu an bir şey gözükmüyor. Sanırım arkadaşların dediği gibi yanlış numara olayı yaşandı.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    İnşallah durum bundan ibarettir.

• Öyledir bir sey olmaz. Rahat olun, zaten konudakilerde söylemiş rahat olun diye.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.