Şimdi Ara

TÜRKİYE'DE NEDEN BU KADAR AZ OTOMOBİL BLOGU VAR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  TÜRKİYE'DE NEDEN BU KADAR AZ OTOMOBİL BLOGU VAR???

arkadaşlar blog okur musunuz? ben okurum.

otomobillerle ilgili olduğum için otomobil bloglarını merak ediyorum. ama nedense Türkiye'de çok az otomobil blogu var. herkes arabaları sever herkes saçmasapan konularda blog yazar ama otomobillerle ilgili yazan o kadar az ki.

blog ödülleri'nin bu seneki listesine bakarken celallendim demin. girin bakın:

http://2010.blogodulleri.com

tüm kategorilere tıklarsanız göreceksiniz. şu ana kadar 19 otomobil blogu katılmış. çok az!! yarışmaya katılan blogların yüzde 1'ini oluşturuyormuş ya. şaka gibi. hem de bu sene fiat sponsor olduğu halde.

sizce neden böyle arkadaşlar? otomobil hakkında bilgili olanlar kendi alanını oluşturup blog oluştursa ya. bakın yemek bloglarına kadınlarımız nasıl saldırıyorlar internette :) ama bizde hiç hareket yok!

size göre neden böyle?

• verdiim linki silmiş galiba adminler ama siz blog ödülleri diye aratıp bakabilirsiniz googledan :D yalan söylemiyorum yani baya azlar.
  • Kaliteli olup az olması daha iyi aslında. Ama kalitelisi de az. Bence yakında artacaktır :) Burdan yazan var mı mesela?
  • Türkiye otomobil üreten bir ülke değil. o yüzden ne otomobil yarışlarına ne bloguna rağbet az. abd ve avrupa ve rusyada insanlar otobomillerinin tamirlerini evlerinin garajlarında kendileri yapabiliyor. bilgileri dökümanları ve tecrübelerini bloglarda forumlarda paylaşıyorlar. Türkiyede ise hangi araba daha şekil daha havalı görünüyor tartışma tartışmalar,otomobil kıyaslamalar hep böyle.
  • bizim millet genelde hazırcı olduğundan forumlar daha çok rağbet görüyor.
  • Yakın bir gelecekte sayıları fazlalaşacaktır muhtemelen. :)
  • Otomobil ucuz değilde ondan...

Şahincilerde öyle blog yazmaya pek hevesli değiller.

Daha yeni yeni forum falan e-cemaat olma peşindeler. 5 senesi var diyelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

+1.

Seni de ekşi semalarında görüyoruz.. Senin olduğunu anlamak pek de zor değil.

Sakladığım bir şey değil hocam. :) Bu arada zaman yazmışım, zamanda olacak o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

+1.

Seni de ekşi semalarında görüyoruz.. Senin olduğunu anlamak pek de zor değil.

Sakladığım bir şey değil hocam. :) Bu arada zaman yazmışım, zamanda olacak o.

Herkesin kendi fikri tabi, ben saklamayı yeğliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raytheon -- 26 Nisan 2012; 0:33:53 >
  • ben bi tane yazmayı planlıyorum ama elimde materyal yok yavaş yavaş başlayacağım 1-2 ay içinde başlarım umarım
  • yazacak birşey yokta o yüzden.

bir daha test otomobili vermezler diye test ettiğin arabaya kusur bulamaz, gereksiz bin türlü saçmalık anlatıp yazarsan ben senin bloğunu niye okuyayım? üstelik blog sahiplerinin çoğunun şöförlükten başka bir meziyeti yok.

madem bu işe yapıyorsun ve eleştirmekten korkuyorsun boş kaldıkça yabancı sitelerden hangi araba çıkmış diye araştıracağına testini yaptığın aracın servisini araştır, parça fiyatlarını araştır, bunları karşılaştır, adam gibi ekonomi testleri yap. araba reklamlarında övünülen şeylerin pratikğe nasıl yansıdığını araştır, meşhur kendi kendine park sistemi istanbulda işe yarıyormu araştır. madem otomobil sektöründesin yakıt firmalarının yakıt menzillerini test et. test ettiğin arabanın farı arıza yaparsa bunu nasıl değiştireceğini, sana kaça patlayacağını araştır. son moda led park lambalarının arıza durumunda ne kadar maliyetle değiştirildiğini araştır. sigorta şirketlerini araştır, prosedürlerini yaz, fiyatlarını yaz, güvenilirliklerini araştır. ne bileyim bin türlü farklı konu bulabilirim araştırıp test etmek için.

hele bazen pahalı otomobilleri test etmeye falan kalkıyorlar çok komik işler çıkıyor ortaya.

gerçi bunları işi sadece araba tanıtmak olan araba dergileri doğru dürüst yapmıyor blog sahipleri nasıl yapsın.

en basitinden bi ara scania 730 amber modelini doğuş oto getirmiş pistin ortasına koymuş gazeteciler sırayla inip biniyorlar şöyle güzel böyle güzel diye sayfa sayfa haber yapıyorlar!!!! bu dergicilik yada blogculukmu şimdi? ben bunu sokakta hoşuma giden her arabaya kamyona yapıyorum zaten. senin işin oraya gidip gerekirse peşine dorse takıp denemek. hiç birşey yapamazsan en azından bulunduğun yeri bi turla yahu. firma bunu sana yaptırmıyorsa gitme kardeşim. ben internette senin çektiklerinin 10 katı daha güzel resimler bulurum zaten.

süper spor test ediyorlar performansı hakkında ''çok hızlı be'' ve bir kaç gereksiz resim dışında tek satır işe yarar bilgi yok. binmişler arabaya istanbulda iki sokak turlamışlar şöyle güzel böyle güzel anlatıyorlar.

daha bunun gibi bir sürü aptal pahalı araba haberi var sağda solda okumaya üşeniyor insan.

şu an yerli olarak okumaya değer tek bir yayın organı yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 26 Nisan 2012; 0:59:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

yazacak birşey yokta o yüzden.

Budur, insanlar bildiğini yazar, yazmalı ancak :)

Yazabileceklerin bildiği yok, yazması gerekenlerin vakti yok...
    Her zaman derim otomobillere bu kadar meraklı olup da bu kadar anlamayan, spor araçlara bu kadar iç geçirip de motorsporlarından, yarış makinelerinden anlamayan başka millet yoktur herhal.

"gerçi bunları işi sadece araba tanıtmak olan araba dergileri doğru dürüst yapmıyor blog sahipleri nasıl yapsın."
    kalanına da +1 mi nedir ondan işte.

Batılı dergilerin çoğunun halini de farklı görmüyorum. Bu işler medya, para ayağı malesef. Dolaydan değil direk para kazanmaya çalıştıkları için böyle. Tabi batıyı sürüyle olağan üstü insanı, bilgisini paylaşan uzmanı, sitesi kurtarıyor. Daha fazla dahil olmalımıydı bence evet. Koca koca performans makinelerini dergi editörlerine güya test ettiriyorsan olaya bir profesyonel pilot, fabrika test pilotu dahil edemiyorsan komik oluyorsun ancak.

eeee kos koca ülke 1 Mümtaz Tahincioğlu, 1 Serhan Acar, 1 Kenan Sofuoğlu (alanında) yetmez mi. Onno usta dan da 5 bin tane yok elbet.
    Tabandan zirveye bu işler, zirveden tabana.

Sahi Şenes Erzik de 1 di değil mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Platinium

yazacak birşey yokta o yüzden.

bir daha test otomobili vermezler diye test ettiğin arabaya kusur bulamaz, gereksiz bin türlü saçmalık anlatıp yazarsan ben senin bloğunu niye okuyayım? üstelik blog sahiplerinin çoğunun şöförlükten başka bir meziyeti yok.

madem bu işe yapıyorsun ve eleştirmekten korkuyorsun boş kaldıkça yabancı sitelerden hangi araba çıkmış diye araştıracağına testini yaptığın aracın servisini araştır, parça fiyatlarını araştır, bunları karşılaştır, adam gibi ekonomi testleri yap. araba reklamlarında övünülen şeylerin pratikğe nasıl yansıdığını araştır, meşhur kendi kendine park sistemi istanbulda işe yarıyormu araştır. madem otomobil sektöründesin yakıt firmalarının yakıt menzillerini test et. test ettiğin arabanın farı arıza yaparsa bunu nasıl değiştireceğini, sana kaça patlayacağını araştır. son moda led park lambalarının arıza durumunda ne kadar maliyetle değiştirildiğini araştır. sigorta şirketlerini araştır, prosedürlerini yaz, fiyatlarını yaz, güvenilirliklerini araştır. ne bileyim bin türlü farklı konu bulabilirim araştırıp test etmek için.

hele bazen pahalı otomobilleri test etmeye falan kalkıyorlar çok komik işler çıkıyor ortaya.

gerçi bunları işi sadece araba tanıtmak olan araba dergileri doğru dürüst yapmıyor blog sahipleri nasıl yapsın.

en basitinden bi ara scania 730 amber modelini doğuş oto getirmiş pistin ortasına koymuş gazeteciler sırayla inip biniyorlar şöyle güzel böyle güzel diye sayfa sayfa haber yapıyorlar!!!! bu dergicilik yada blogculukmu şimdi? ben bunu sokakta hoşuma giden her arabaya kamyona yapıyorum zaten. senin işin oraya gidip gerekirse peşine dorse takıp denemek. hiç birşey yapamazsan en azından bulunduğun yeri bi turla yahu. firma bunu sana yaptırmıyorsa gitme kardeşim. ben internette senin çektiklerinin 10 katı daha güzel resimler bulurum zaten.

süper spor test ediyorlar performansı hakkında ''çok hızlı be'' ve bir kaç gereksiz resim dışında tek satır işe yarar bilgi yok. binmişler arabaya istanbulda iki sokak turlamışlar şöyle güzel böyle güzel anlatıyorlar.

daha bunun gibi bir sürü aptal pahalı araba haberi var sağda solda okumaya üşeniyor insan.

şu an yerli olarak okumaya değer tek bir yayın organı yok bence.

onur korayın blogunu tavsiye ederim en azından en objektiflerinden bi tanesi

• her markanın blogu var senın googleden haberın var mı ?asıl soru bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.