Şimdi Ara

TÜRKİYE KLASİĞİ!!! KIRMIZI IŞIKTA BEKLERKEN ÇARPTILAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün esenboğa yolunda kırmızı ışıkta beklerken arkadan tahmınımce 110-120 gibi bir süratle gelen mercedes bana arkadan çarptı.

adamın süratle geldığini ben dikiz aynasından 150 m kala fark ettım.dikkatini çekmek için 4 lüleri yaktım kornaya assıldım ama o hala fark edemedı son 40-50 m kala cep telefonunu fırlatışını gördüm ve fren sesını duymaya başladım önümde 5 metre kadar boşluk vardı diğer aracın çarpmasının kaçınılmaz olduğunu anlayınca çarpmadan hemen önce frenden ayağımı çektim. çarpmanın esnek çarpışmaya dönüşmesi için. adam çaptıktan sonra tekrar frene bastım önümdeki araca 1 m kala durdum.tahmınımce bana çarpma hızı 40 km/s gıbı bir sürat. (kaza sonrası baktığımda 25 m gibi bir mesafede fren izi mevcut)esnek çarpışmaya dönüşmeseydi sanırım arkadakiler yaralanacaktı...

iyi dedim bu gün stres atıcaz taze apaçi düştü elime diye bir sinirle indim arabadan.bir baktım 50 yaşlarında teyze ön koltukta, arka koltukta 25 yaşlarında bir kız, 20 li yaşlarda sonradan üniversite öğrencısı olduğunu öğrendiğim bir genç dreksiyonda .emnıyet kemerlerı takılı değildi arkadaki arabanın çocuk kafasını dreksiyona vurmuş.kadın ağlamaya başladı hüngür hüngür.bende aile çıkınca sakınleştim soğuk kanlı bir şekilde gittim yanlarına birşeyiniz var mı? deddim teselli ettim.

ama asıl mucize arkadan gelen midibüsün şöförü tarafından gerçekleştirildi.adam mersonun çarpçağını anlayınca manevra yaparak benım hizamda bir yan şeritte durdu.o da çarpsaydı önümde bulunan 10 araçtan en az 5 i ile trencilik oynamaya başlayacaktık.

sonradan kazayı incelerken arkadaki arabanın lastiklerinin kışlık lastık olduğunu fark ettim hava sıcaklığı 30*C ye yakın bir sıcaklıktaydı, bildiğiniz üzere 20*C üzerinde kışlık lastikler yol tutuşunu kaybetmeye başlıyor hele dalgın ve tehlıke anında reflekslerını yıtıren manda refleksli sürücü varsa kaçınılmaz hale gelıyor kazalar.

benım tamponumda çatlak var,diffüzör diye tabir edilen kısım tamamiyle içeri girmiş.tampon tırnaklarının yarısı atmış vaziyette ve tampon esnemiş 2-3 cmlık 2-3 yerde yarıklar mevcut tamponda. egzozda bayağı bir yamulma var ve stepne sacında bir miktar burkulma. arkadaki arabaya yatay olarak yerleştirilmiş tamponun iç kısmında bulunan metal darbe emici kısımda 1-2 cm lık ezilmeler mevcut.

e200 un önü radyatör fanına kadar komple iptal, kaputunda burkulmalar var.

kazadan çıkarılacak dersler.

* kırmızı ışıkta durmak tehlıkeli bir bekleyiştir, mümkünse durmayın:)
    * cep telefonu kullanmayın, hele ki konuştuğunuz kişi size acele et diyen birisi ise kesinlikle kullanmayın
    * kışlık lastıiği 20*C üzerinde kullanmayın
    * emnıyet kemerınızı takılı bulundurun o sizi rahasız etmek için değil emnıyetınızı sağlamak için yapılmış bir araç.yoksa
    en basit kazalarda bıle yaralanabilirsiniz.
    *esnek çarpışma modelini aklımızın bir köşesinde tutalım

uzmanlara birkaç sorum var.
    *tutanak tuttuk karşı tarafın ehlıyet ruhsat sigorta poliçelerinin fotokopilerini aldım.aracım kaskolu.kaskodan açtırıyorum dosyayı.karşı taraf 8de 8 suçlu kasko suçlu tarafa faturayı rücü edecek.benım merak ettiğim tamponum değişecek mı?yoksa tamıre mı gidecek olur da tamire gönderirlerse nasıl değişmesi için direnirim zira kazadan önce sapasağlam tamponum vardı şimdi tamirli bir tampon kullanıp hak kaybı yaşamak istemiyorum.

*kaza nedeniyle aracımın değeri düşecek bu değer kaybını karşı taraftan ya da sigortadan almak için ne yapmalıyım?zira 5-6 ay önce forumda buna benzer bir konu ile ilgili bir yazı okudum diye hatırlıyorum ama tam da emin değilim:S

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 19 Haziran 2011; 12:41:09 >

• Oncelikle gecmis olsun. Bagaj kapaginda bir sey yoksa sadece tampon degisirse deger kaybi olmaz bence.
    Benim tamponda ufacik bir cizik vardi onda bile degisecek dedi servis. yetkili servis ise onarima falan girmez direk degistirir zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Oncelikle gecmis olsun. Bagaj kapaginda bir sey yoksa sadece tampon degisirse deger kaybi olmaz bence.
    Benim tamponda ufacik bir cizik vardi onda bile degisecek dedi servis. yetkili servis ise onarima falan girmez direk degistirir zaten.
    Çok geçmiş olsun. Arkadan çarpmalar insana çok zarar verebiliyor , sizlere bişey olmaması sevindirici. Sanırım fazla hasar yok. Fotoğraf eklerseniz daha iyi olur.
  • hocam öncelikle geçmiş olsun . tamirat işine gelince siz aracın servisine gidin masraftan kaçınmasınlar hepsinin yenilerini taksınlar. ayrıca bakımı da farklı şekilde fatura ederse servis onuda karşı tarafın sigortasına yükletin
    değer kaybıyla ilğili bir şey bilmiyorum . ama tamirat istemezseniz kimse bişey diyemez ki servis zaten en çok para kazanacagı şeyi yapar ki oda yeni parça takmaktır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Oncelikle gecmis olsun. Bagaj kapaginda bir sey yoksa sadece tampon degisirse deger kaybi olmaz bence.
    Geçmiş olsun ,cana geleceğine,mala gelmiş,
    Başlığı niye Türkiye ye taş atarak başlattın,sanki diğer ülkelerde olmuyor bu tür kazalar
  • Hocam çok büyük geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Çok geçmiş olsun. Arkadan çarpmalar insana çok zarar verebiliyor , sizlere bişey olmaması sevindirici. Sanırım fazla hasar yok. Fotoğraf eklerseniz daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    çok geçmiş olsun, tampon değişir, tampondna dolayı değer kaybı yaşanmaz. burası türkiye... gerçekten talihsiz bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

hocam öncelikle geçmiş olsun . tamirat işine gelince siz aracın servisine gidin masraftan kaçınmasınlar hepsinin yenilerini taksınlar. ayrıca bakımı da farklı şekilde fatura ederse servis onuda karşı tarafın sigortasına yükletin
    değer kaybıyla ilğili bir şey bilmiyorum . ama tamirat istemezseniz kimse bişey diyemez ki servis zaten en çok para kazanacagı şeyi yapar ki oda yeni parça takmaktır .
    teşekkürler

bende biraz emnıyet kemerı hastalığı var.hep takılı durur koltuk kafalıkları ayarlıydı bende sıkıntı yok çok şükür.bagaj kapağı ve stop lambalarında bir hasar yok.sorun tampon ve altında sıkıntı .fotoğraf malesef üzerimde değil ama servisin kaza ekbi detaylı olarak araçları ve kaza yerlerını fotoğrafladı...

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 19 Haziran 2011; 12:42:42 >

• Arabada yeditepe universitesi etiketi var miydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Arabada yeditepe universitesi etiketi var miydi :)
    Mercedes kağıt olmuş hayret

Şaka. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Arabada yeditepe universitesi etiketi var miydi :)
    hocam tamamen talihsizlik ve mercedes sürücüsü genç arkadaşın aptallığı diyebilirimnasıl olurda duran aracı fark etmez ve telefonla 120 km süratle konuşma cürretinde bulunur araç mercedes e class bluetooth sistemi bulunması gerekir ve araçta 2 kişi daha varken sürücünün telefonla konuşması bayağı salakça geçmiş olsun size bişey olmaması teselli olmuştur en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Mercedes kağıt olmuş hayret

Şaka. Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 19 Haziran 2011; 12:34:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trafik cenavarı

hocam tamamen talihsizlik ve mercedes sürücüsü genç arkadaşın aptallığı diyebilirimnasıl olurda duran aracı fark etmez ve telefonla 120 km süratle konuşma cürretinde bulunur araç mercedes e class bluetooth sistemi bulunması gerekir ve araçta 2 kişi daha varken sürücünün telefonla konuşması bayağı salakça geçmiş olsun size bişey olmaması teselli olmuştur en azından

Alıntıları Göster
    Otomobil kullanırken cep telefonuyla konuşanlara, inşallah o cep telefonu..........................

Nefret ediyorum, sinir oluyorum.......

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Otomobil kullanırken cep telefonuyla konuşanlara, inşallah o cep telefonu..........................

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam Allah daha büyük kazalardan esirgesin.

Telefonla konuşmayı geçin ben mesaj yazan bayanlar görüyorum trafikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Geçmiş olsun hocam Allah daha büyük kazalardan esirgesin.

Telefonla konuşmayı geçin ben mesaj yazan bayanlar görüyorum trafikte.

Alıntıları Göster
    Büyük geçmiş olsun arkadaşım.

Allah beterinden ve kötüsünden saklasın. Siz yazınca düşündüm, şimdiye kadar başıma gelen irili ufaklı çarpmalar hep araçlarımın ön tarafından meydana geldi, stopları yanmayan, aniden duran, geri geri gelen, köpek, araç vb. gibi sorunlardan dolayı hep ben önümdekine arkadan çarpmış oldum, suçum olmadığı halde. Uzun süredir kırmızı ışıkta önümdeki ile 2-3 metre mesafe bırakmaya özen gösteriyorum. Aracımdaki bir özellikten ötürü frene sadece dokunmamla aracın kendi kendine frene basması bir oluyor ama bu defa da fren lambaları yanmıyor, bu da arkadakinin dikkatini çekmiyor, bu sistemi devreden çıkarıp frene bassam mı diye de düşünmeye başladım.

Tekrar geçmiş olsun, umarım zararınız ve hasarınız en kısa zamanda giderilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Büyük geçmiş olsun arkadaşım.

Allah beterinden ve kötüsünden saklasın. Siz yazınca düşündüm, şimdiye kadar başıma gelen irili ufaklı çarpmalar hep araçlarımın ön tarafından meydana geldi, stopları yanmayan, aniden duran, geri geri gelen, köpek, araç vb. gibi sorunlardan dolayı hep ben önümdekine arkadan çarpmış oldum, suçum olmadığı halde. Uzun süredir kırmızı ışıkta önümdeki ile 2-3 metre mesafe bırakmaya özen gösteriyorum. Aracımdaki bir özellikten ötürü frene sadece dokunmamla aracın kendi kendine frene basması bir oluyor ama bu defa da fren lambaları yanmıyor, bu da arkadakinin dikkatini çekmiyor, bu sistemi devreden çıkarıp frene bassam mı diye de düşünmeye başladım.

Tekrar geçmiş olsun, umarım zararınız ve hasarınız en kısa zamanda giderilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun..genelde ışıkta dururken orta yada sağ şeritte dururum riski azaltmak için..öndeki araçlada mesafe bırakmak tabiki faydalı..
  • quote:

Hocam benim babada konuşuyor ayıp oluyor ama

• Büyük geçmiş olsun.

Türkiye'de bu tür kazalar çok sık meydana geliyor, bir tanıdığım bundan 3-4 yıl önce Kocaeli'nde sizin yaşadığınız kazaya benzer bir kazaya karıştı. Kırmızı ışıkta beklerken freni boşalmış bir kamyon, arkadaşımın aracına (RENAULT CLİO)'ya çarptı. Araçta ALLAH'tan arka koltukta kimse oturmamış, aracı perte çıkmış. Arkadaşım, aylarca korse ile dolaştı belden aşağı sakat kalıyordu.

Kırmızı ışıkta beklerken arkanızdan gelen aracı her zaman kontrol edin, durup duramayacağını kestirmeye çalışın. Arkanızdan gelen araç kaptırmış geliyorsa durması zordur ya da durmak gibi bir niyeti yoktur. O zaman kaçabilecek yer arayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

quote:

Hocam benim babada konuşuyor ayıp oluyor ama

Alıntıları Göster
    Ayrıca geçmiş olsun arkadan vuran her zman hatalıdır...Vay o gencin halinee

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.