|
Bildirim
|
Bu forumda hatta ülkede, kimsenin yerli mallarına karşı olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa arçelik,beko neredeyse her evde bulunmazdı.
Bim a101 ürünleri neredeyse her orta/alt gelirlinin dolabında olmazdı. 2018 yılında hala şahinler, kartallar sokaklarda olmazdı. İşin özü ne biliyor musunuz? İnsanlar bu markaları yerli olduğu için değil, kısıtlı bütçesiyle kaliteli sayılabilecek ürünlere, bu markalarla ulaşabildiği için,servisi yaygın, parçası vs. ucuz olduğu tercih ediyor.S ırf yerli diye bir markayı tercih etmez kimse, yıllarca yerli firmalar bunun ekmeğini yedi yerli milli diye uyduruk kıytırık malları fahiş fiyatlardan sattılar ama halk uyandı Örneğin, Alman firmasının 5TL'ye sattığı malın daha düşük kalitelisini yerli firma ''ben yerli ve milliyim,manisada ürettim benden almalısın'' deyip 7 liraya satmaya kalkıyorsa kusura bakmayın müşteri o noktada yerli merli görmez gider mantığına uyanı alır. Ha sonra o yerli firma hükümete gidip ''yerliyim ama satışlarım yerlerde Almandan daha çok vergi alın ki benden alsınlar'' diye alçakça bir yola başvurursa bundan sonra sattıgının yarısını satamaz hale getirirler adamı, birileri de gelir burda konusunu açar ''omo yorlo molo olmoyorsonoz ühü''.. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 25 Aralık 2017; 4:31:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 25 Aralık 2017; 8:26:25 > |
|
|
|
|
|
|