Şimdi Ara

Turknet pişmanlığım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, benzer altyapıya sahip olan arkadaşlar varsa fikir vermesi açısından Turknet deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Turknet i bilgi almak için aradığımda; altyapımın 63 megabite kadar download, maksimum 15 megabite kadar upload hızını desteklediğini söylediler. ( Bulunduğum bölgede FİBER altyapı yok, eski tip bakır kablo var. ) Ben de; altyapımın eski olduğu için bu hızın geleceğini zannetmediğimi söyledim. Hatta 60 gelmese bile; 30 35 megabit stabil bir internete razıyım dedim. Temsilci de ısrarla bu hızı çok rahat alabileceğimi söyledi. Ben de bu hızlar gelmez ise (840 tl)kurulum ücretinde bir şey yapmalarını rica ettim. Onlar da yüzde 50 indirim (6 çarpı 70 yani toplam 420 tl) şeklinde tanımladıklarını söylediler..

Başvuruyu yaptık Turknet ekibi geldi ama önden Turk Telekom ekipleri gelmesi gerekliymiş. Onu atlamışlar. Saat 6 tan sonra gelmedikleri için mecbur bekleyip cumartesine randevu aldım. Gelen Turk telekom görevlisi ne yaparsam yapayım Turknetin söylediği hızın gelmeyeceğini, bu altyapı ile mümkün olmadığını söyledi. Turknet i arayıp geri iptal talebi oluşturdum. Onlar da tekrar arayıp ısrarla denememi, kurdurmamı ve bu hızı alabileceğimi söyledi. Ben de forumdan davetiye bulup deneme amaçlı kurdurdum. Çok çok kurulum ücreti kaybım olur dedim.

Geldiğimiz noktada;

-1 ay dolmadan fatura çıktı. ABONE NO (4389582)

-6 ay 70 tl gelmesi gereken kurulum ücreti daha ilk aydan 140 tl geldi

-Aldığım hız ortalama 13-14 , upload 0.39 - 0.50 arası değişiyor

-Hepsini geçtim PİNG 1400-1600 arası sürekli (Kablolu bağlansa da böyle)

-Turknet müşteri hizmetlerine ulaşmak zor, aranma talebi oluşturmak gerekiyor sürekli. 1-2 sefer arıza kaydı oluşturdum, Turk telekom görevlisi geldi. Kutuya uzak olduğumu ve bu altyapının değişmeden hızda değerlerimde bir değişiklik olmasının mümkün olmadığını söyledi. Bu bölgede de yakın zamanda bir altyapı çalışmasının olmayacağını belirtti. Turknete durumu söylediğimde ısrarla arıza kaydı açalım deyip konuyu geçiştiriyor. Muhtemelen geri iptal ettirecem.

Kısacası FİBER altyapı yoksa, asla bulaşmayın....

@TurkNetDestek

Turknet pişmanlığım...

Turknet pişmanlığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman02 -- 23 Mart 2025; 2:45:12 >

• Merhaba ikimizde aynı değerlerde altyapıya sahibiz. Turknet Vdsl kullanıyorum, bende de altyapı sorgulamasında 63 Mbps gösteriyor. Modem de 80 mbps hızda buluşuyor. Bu değeri görmemde ki en büyük etken, binadaki mevcut kabloyu kullanmak yerine kendim çektiğim Cat6 kabloyu kullanmam.

Eğer modem arayüzünden xDSL bilglerini paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Turknet pişmanlığım...

Turknet pişmanlığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe R.A. -- 23 Mart 2025; 3:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Efe R.A. E kullanıcısına yanıt

Hocam arayüze girdim ama dediğin menüyü bulamadım. Bu arada ev müstakil, internet bağlanırken direkten yeni bir kablo çekti (siyah kablolardan) zaten turk telekom. Şöyle bir menü buldum atıyorum.

Turknet pişmanlığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman02 -- 23 Mart 2025; 16:50:54 >
  • freeman02 F kullanıcısına yanıt

Hat zayıflamanız çok yüksek bunun nedeni kablolar da veya portunuzdaki sorundan kaynaklı olabilir. 1 mbps upload bile ulaşmıyor. Modeme ulaşan kablo siyah TT'nin kablosu sanırım. Modeme ulaşan kabloda ek varsa tekrar eki yenilemeniz biraz iyileştirebilir.

Onun haricinde sizin internetiniz ADSL gibi hızlarda çalışıyor. Bunu Türknet çözemez bence siz Turknet'i iptal ettirip, TT'den yeni abonelik açtırın. TT kendi müşterilerine iyi ilgileniyor. Ev müstakil olmasaydı fiber altyapı için de başvurun derdim fakat olumsuz sonuçlanır.

• Yeni tesis kurulumunda şu hat değerlerini TT kendi müşterisine böyle bırakmaz. İğreniyorum bu yaklaşımlarından maalesef ki Türknetin elinde olan bir durum yok TT diğer İSSlere böyle pislik yapıyor.

Aynı abone TT den başvursa adam gibi hat bağlıyor.

Hocam kuran adam kutuya uzak olduğunu söyledi. 1.5 km varmış . Ondan dolayı değerler böyle imiş. Bulunduğum bölge için maalesef planlanan bir altyapı çalışması yokmuş.
    Yıl olmuş 2025, 30 35 megabit stabil pingi düşük internet alamamak gerçekten üzücü.

Gelen siyah kablo doğrudan modeme gidiyor. Çok kısa bir ek var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

demek ki bulunduğunuz mekan bir karpat dağları kadar değerli bir mekan değil. muhtemelen, varoş, kenar mahalle ya da gecekondu mahallesinde oturuyorsun. karpat dağları utansın, ne diyelim. Turknet pişmanlığım... 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türknet Pişmanlığı
    4 ay önce açıldı
    Süperonline Pişmanlığı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

O ek çok az etkiler hocam. Sokağınızda veya çevre sokaklarda görseldeki kabinlerden var mı gördünüz mü? Eğer yoksa ve santrale 1.5 km mesafe varsa o zaman TT'ye geçmeyi düşünebilirsiniz. TT kendi müşterilerine iyi portlar da verebiliyor.

(Fotoğraf DH Forum'dan başka sayfadan alınmıştır.)

Turknet pişmanlığım...

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında çok çok güzel bir yer. Bahçelik hep müstakil. Ama maalesef altyapı sıkıntıları var:(

Hocam işte direkten bu kutuya uzaklık 1.5 km. Fiber olsa önemli değil bu uzaklık ama bakırda etkiliyormuş

Hocam o zaman eğer bana sorarsanız, daha ucuz olan bir firmaya geçiş yapın. 16 Mbps'lik internete 500 TL çok fazla. Aboneliği iptal ettirseniz yine kurulum ücreti ödeyeceksiniz çünkü.

Düzenleme: Yeni internet aboneliklerinde geçiş için 90 gün süre beklemek gerekmiyormuş büyük ihtimalle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe R.A. -- 23 Mart 2025; 21:41:46 >

Hocam haklısınız ama fiyatlar uçmuş hep böyle maalesef. Akşamüstü temsilci aradı Turknetten görüştük. Bir güncelleme yaptı. Tam istediğim gibi olmasa da hız arttı ping de biraz daha düzeldi. Ama yine de çok yüksek.

Turknet pişmanlığım...

Ping yine aşırı yüksek hocam. Gıbırnet var mesela 6 ay sabit fiyat 300 TL. Hız olarak aynı değerleri alırsınız ve pingde değişiklik olabilir.

• Merhaba, yaşadığınız bu deneyim için üzgünüz. 86670753 numaralı kaydınıza istinaden ekibimiz dün sizinle iletişime geçmiştir. Hizmetimiz ön ödemelidir. Konunun incelenmesi için fatura birimimize bilgi iletildi. Kısa süre içerisinde hizmetiniz ve yaşadığınız sorun hakkında tekrar iletişime geçilecek.
  • Altyapı tt ise ilk kurulumları her zaman tt ile yapınız. Kendi abonesine güzel port verir. Sonrasında başka operatöre taşımak lazım.

• circassianman kullanıcısına yanıt

Söylediğinize katılıyorum. Fakat başka firmaya geçişte port da değiştirebiliyorlar. Biraz şans işi.

Evet değiştirme ihtimalleri oluyor ama aynı altyapıda ben birkaç kez değiştirdim firma sorun olmadı. Vdsl idi hepsi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.