Şimdi Ara

Ustaya verdiğim paraya artık hiç acımıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllar önce Pendik'te bir lastik firması kampanya yapmıştı, parçalar dahil şu fiyata bakım yapıyoruz diye. Dizel aracımı götürdüm, filtreleri değiştirdiler, ertesi yıl tekrar aynı yere gittim, aynı adam baktı. Dedi ki geçen sefer bakım yapan kişi yanlış filtre takmış. Bu araca uygun değil, yerine oturmuyor, bunlar nasıl usta falan dedi. Dedim sen yaptın, ya öyle mi dedi. Bir daha oraya gitmedim.

Yine beş altı yıl önce Ostim sanayide yürüyerek gezdim, Serkan adında bir ustayla parçalar benden olacak şekilde çok uygun fiyata anlaştım. Bakım bitti aracı çıkartırken dur dedi bir baktık alttan şırıl şırıl yakıt akıyor. Neyse düzeltti falan bir daha ona da gitmedim.

İvedikte Ümit adında iyi bir usta buldum, adamdan memnundum ama işçilik fiyatı çok yüksek istiyordu.

Sonraki birkaç bakımda buradan bulduğum, uygun fiyata bakım yapan Yunus Bey'e gittim, hem ivedikteki hem şaşmazdaki yerlerine gittim, şaşmazda iki yıl önce parçaları kendileri takıyorlardı, şimdi nasıl bilmiyorum, orada genç bir çocuk yaptı bakımı. Yunus Bey'in dürüstlüğüne kesinlikle şahidim. Ama aracı kullanırken ara sıra bir yakıt kokusu geliyordu. Meğer yine yakıt filtresi düzgün takılmamış, koku oradan geliyormuş.

Sonraki bakımda parçaları alıp tekrar Ümit ustaya gittim, onda bakıma girdikten sonra yakıt kokusu direk kesildi. Bu ustada baskı balata değişimi, ön takım değişimi birsürü işlem yaptırdım hiçbirinde pişman olmadım. Kendisi her bakımda aracın her yerini kontrol eder, contasıydı vidasıydı bir sıkıntı varsa arar söyler, parçayı istersem ben temin ederim istersem kendi temin eder.

Geçmişte iki kuruş ucuz olsun diye düştüğüm hallere bakıyorum kendime şaşıyorum.

• ben de bu kafadanım 3 kurus pahalı olsun diyorum yetkili servise gidiyorum.

satarken yetkili servis bakımlı diyip muadilinden 20-30 bin pahalıya satıyorum zaten yetkili servise verdiğim para da bedavaya gelmiş oluyor.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Bakım zamanı geldi geçiyor, servis 5500 lira dedi, usta malzeme 1200 lira tutuyor 350 de işçilik 1500 olur dedi.

Şimdiye kadar servis bakımlı araç ama şimdi çok arada kaldım!  

1500 e 2500 dese yine servis derim. Geçen sene 1200 liraya yaptı yetkili servis bakımı, şimdi 5 katını istiyor  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

bir kaç yerden fiyat alın. sonucta her servis farklı fiyat veriyor. yanı belkı bakım başı 3-5 fazla veriyorsun ama satarken geri laıyorsun oyle bir yatırım gozuyle bak.

• Şaşmazda dürüst işin ehli adam gibi adam, esnaf gibi esnaf var senelerdir bende başkasına gitmem istersen tavsiye edebilirim @Caslantas

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Servisin kullandığı malzemeyi kullansan 3k dan aşağı tutmaz.

• Ustanızı tanıyor biliyor ve işçiliğinden eminseniz yetkili servisten daha iyi hizmet alırsınız. Zaten sanayide dükkanı olanların çoğu geçmişte yetkili servislerde çalışmış kişiler.

Benim kişisel olayım şöyle, ben genelde sanayideki ustaya arada bir de yetkiliye gidiyorum. Bazı işleri yetkilide yaptırıp bazı işleri de sanayide yaptırıyorum. Kendimce dengeliyorum.

Araç Opel olduğu için zaten gidilebilecek usta sayısı bir elin parmağını geçmiyor bu araçlar ile ilgili. Kapısında her Opel/Chevrolet yazan Opel den anlamıyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Ekim 2023; 20:57:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Aynı bıçak sırtı durumdayım. Kıçı kırık 1.4 Egea için servis 5500 istedi, sanayide diğer aracım jazz için gittiğim usta max 2000 liraya hallederiz diyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cascigim umit usta bu ivedik 88 oto sanayide mi ? Benim ustada orada ama dukkanin adi umit oto mu ? Gördum sanki birkac defa denk geldim.

• Sanayidekiler artık parça artırmaya başladılar. Öyle kasaplar. Tamirden çıkınca eksik parça ve takılmamış vidalar görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 4 Ekim 2023; 0:24:46 >
  • ya bu yağ filtre bakımı böyle servislik bi iş değil. hatta iş değil neden bu kadar abartıyorsunuz ki ? çekersin kapının önüne yaparsın . asıl iş motor,şanzıman turbo toplama triger takma.

forumda geçen hafta biri konu açmıştı, zincirli triger değiştirip 30 bin km sonra araç zincir koparmış. yanı ohaaaa aqm diyesin geliyor. nasıl bi kasaplık kardeşim bu ? adam zincirli trigeri kopartmış.

• benim gittiğim ustada iyi kocaeli köfrez sanayi sitesinde işçilik piyasaya göre pahalı ama temiz iş yapıyor yıllık bakımı olsun ağır bakım olsun hep aynı yere gidiyorum

• ben de 9 bin kilometrede citroen c3 aracımı 1 yıl geçtiği için yetkili serviste bakıma verdim malum garanti işleri. en başta bir sorun yoktu zaten piyasanın iki katı fiyatları da 3 ay sonra sürekli yağ işareti yakmaya başladı araç. çubuğa bakmıştım daha önceden ama tam fark edemedim demek ki; çubuktaki işaret maxın üstünde. bir şırınga aldım baya uğraştım tam yarım litre yağ çıkardım anca max seviyesine geldi. zaten karter boş 4 litre alıyor güya yetkili servis ama olduğu gibi 4 litreyi koyup yollamış. insan bir çubuğa bakar. önceki yağdan kalıyor illa ki. ayrıca süzülmesini de beklemediler demek ki. bir de fabrikada koyulan 0w30'dan daha kalitesiz olan 5w30 koyuyorlar ama fiyatı piyasadaki 0w30'dan daha pahalı fiyata. bilmeyen sürücüye de araçta 5w30 olması lazım 0w30 koyduysan bozulmuştur diyor. sokaktan çevirip alıyorlar galiba "ustaları." o gündür kendim malzemeleri alıp yapıyorum. kafam rahat hem de en ucuz ustanın yarı fiyatına. yağ değişimi filtre değişimi gibi sıradan bakımlar çok basit bunda bile hata yapan adam aleti bıraksın allah aşkına.

ortalama bir insan da araba ve çalışma prensibi hakkında çok cahil. ben de ilk aracımı aldığımda hiçbir şey bilmiyordum ama araştıra araştıra öğrendim. şimdi yağ bakımı çocuk oyuncağı geliyor, hatta fren hidroliğini bile tek başıma değiştirdim. aracın pasta cilasını da mütemadiyen yapıyorum. aracı alalı 2 yıl oldu, yıkayınca hala benzinliktekiler hayırlı olsun diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyofc1 -- 4 Ekim 2023; 16:33:42 >

• Yazdıklarına katılıyorum. İyi usta buldu iseniz şaşmayın artık ondan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin üzücü yani sizin yaptırdığınız bu işler ustalıksız işler. Garajı olan ampul değiştirebilecek yetenekte biri çok rahat bir şekilde periyodik bakımını kendi yapabilir.

• cünkü paranın bir değeri kalmadı.

eskiden fazladığın ödediğin 100 tl bugunun 1000 lirasıydı.

• Ekipman ve bilgi lazım hocam yine de hiç anlamayan birisinin daha kötü etme durumu da var.

• Sırf bu yüzden evimin dibinde sanayi olmasına rağmen 40 km uzakta ustaya gidiyorum. Bi tık fazla öderim ama kafam rahat olur, işinin arkasında durur. Bir parça değiştirdiğinde eski parçayı gösterip bak şu yüzden değiştirdim diye açıklar.

Usta şunu yapsak mı diye sorarım mesela gerek yok diyip beni vazgeçirir. Halbuki yapalım dese ben zaten direkt razıyım. Adam gibi iş yapan insan, güvenilir yer bulmak zor.

İst avrupa yakasında usta arayan varsa öneririm, Beylikdüzü Haramidere sanayi sitesinde. Suat otomotiv, Fuat usta

• dişi gibi işte, 3-5 kuruş ucuza yaptırıp ömür boyu çekiyorlar.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sahneye tanık olmuştum Opel yetkili servisinde

Astra K liftde asılı
    35-40 yaşlarında çalışan arka balatayımı diski mi ne sökmeye çalışıyor ama baya cebelleşti olmuyor kendi kendine bu ne vs o malum küfürler
    Sonra daha kıdemli usta geldi “sen hiç Opel de çalışamdın mı “ dedi 2 hareket yaptı gösterdi
    Anladığımdan söylemedim ama genelden farklı işçiliği olabilir Opellerin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.