Şimdi Ara

Uydunet yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Çankaya'da oturuyorum. Satın almış bulunduğum 1MBit sınırsız paket başından beri oldukça kötüydü ama artık dayanılmaz hale geldi. DNS'leri iptal ettim, kendi DNS'leri hızlıdır diye; aynen devam. Proxy yok. SNR, Downstream, Upstream değerlerim harikulade. Ne odadaki Mac, ne Android ve iOS'lu cep telefonları ne de Windows bilgisayarlar kar etmedi. Bir iki sayfayı normal hızda açıyosa, üçüncü sayfada çakılıp kalıyor 30 belki 40 saniye. Ayrıca PingTest'tede %80-90 arası packet loss alıyorum. Jitter değerleride 30-40 ın altına hiç inmedi. Gerçi Ping 10-20 dolaylarında. Ama SpeedTest'te hiç bir hız sorunu yok. Bazen upload hızı 15-20 arasında kalıyor ama genelde normal. Şimdi arasam "bişeyiniz yok, hadeee" diyecekler adım gibi eminim. Yapabileceğim herhangi birşey var mı başlarına fırlatmadan önce?

Modemim NetMaster CBW-560. Docsis 2.0 destekli. Modem ayarlarından birtek PS3 için UPnP'yi açtım ve firewall sekmesinden Block Fragmented IP Packets'a izin ver dedim. Başkada ekstra bişey yok. Gerçi modemi yapan nasıl bir firmaysa 192.168.0.1 de NetMaster logosuna tıkladığımda blank sayfa çıkıyor. Ne bi update bulabildim ne başka bişey???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTasci -- 14 Temmuz 2010; 2:58:00 >

• ben anittepedeyim bi sorun yok bende...peki 126 yi arayip sorununuzu ilettinizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

ben anittepedeyim bi sorun yok bende...peki 126 yi arayip sorununuzu ilettinizmi?
    bende gop tayım yıllardır sorun yok stabil 1 mbit
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

bende gop tayım yıllardır sorun yok stabil 1 mbit

Alıntıları Göster
    Çankaya genellemeye giriyor. Ankaranın hangi semtinde oturuyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Alıntıları Göster
    arkadslar bende aynı şekilde almak istiyorum 1mtib ama ayda 12 tl olan(kota geçince 3tl olan)

sorun yşaarmıyım sizce neye geçeyim ya izmir bornova özkanlardayım .

kız arkadsım evinde kullnacak öyle hızlı bişeyistemiyor downloads yapmaz ..haber siteleri mynet haber vs ,msn filan o tür yerlere girer

sizce yeterli olur mu bana uydunet ?ayrıca eve kablotv de baglatacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysertac

arkadslar bende aynı şekilde almak istiyorum 1mtib ama ayda 12 tl olan(kota geçince 3tl olan)

sorun yşaarmıyım sizce neye geçeyim ya izmir bornova özkanlardayım .

kız arkadsım evinde kullnacak öyle hızlı bişeyistemiyor downloads yapmaz ..haber siteleri mynet haber vs ,msn filan o tür yerlere girer

sizce yeterli olur mu bana uydunet ?ayrıca eve kablotv de baglatacam

Alıntıları Göster
    bende bahçelievler'de oturuyorum Docsis 2.0'dan 3.0'a geçiş süreci içinde 2 ay kadar sorun yaşadım.. onun dışında bir sorunum yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

bende bahçelievler'de oturuyorum Docsis 2.0'dan 3.0'a geçiş süreci içinde 2 ay kadar sorun yaşadım.. onun dışında bir sorunum yok..

kardeşim demek istedigini valla anlamadım ?
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sistem degisikligi senin anlayacagin..uydunet kutularinda yenilik yapmislardir
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

güzeltepe mahallesi. atakuleden kuş uçuşu 500m güneybatıya doğru. yani görünürde bi kazı çalışması bi altyapı değişimi yok gibi??? aramam gereken numara 126 mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanTasci

quote:

güzeltepe mahallesi. atakuleden kuş uçuşu 500m güneybatıya doğru. yani görünürde bi kazı çalışması bi altyapı değişimi yok gibi??? aramam gereken numara 126 mıdır?

Alıntıları Göster
    sanırım 1mbit sınırsız 29tl lik pakete üye olacam .en mantıklısı o gibi geldi ..kablolu tv de içinde demi ?

• quote:

sanırım 1mbit sınırsız 29tl lik pakete üye olacam .en mantıklısı o gibi geldi ..kablolu tv de içinde demi ?

Alıntıları Göster
    uzun süredir uydunet kullanan ve genelde memnun birisi olarak artık bende bu durumdan sıkılmaya başladım.

özellikle gündüzleri çok sıkıntılı.
    bazen kayıp paket oranı %50 oluyor. oha be, yüzde elli olur mu, insaf.
    hani anlamıyorum, internetim var mı yok mu? adı var kendi yok internetin.

2 dk var, 3 dk ne giden ne gelen paket var. 126 yı arıyosun sorun yok diyolar, geçiştiriyorlar.

birde speedtest olayına uyuz oluyorum, sonuç normalse internet normal gibi bir anlama var. ben testin ortasında ethernet kablasonu çekiyorum, sonra yine takıyorum test yine normal çıkıyor.

mekan: çankaya/GOP

• quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

uzun süredir uydunet kullanan ve genelde memnun birisi olarak artık bende bu durumdan sıkılmaya başladım.

2 dk var, 3 dk ne giden ne gelen paket var. 126 yı arıyosun sorun yok diyolar, geçiştiriyorlar.

birde speedtest olayına uyuz oluyorum, sonuç normalse internet normal gibi bir anlama var. ben testin ortasında ethernet kablasonu çekiyorum, sonra yine takıyorum test yine normal çıkıyor.

mekan: çankaya/GOP

1 yıldır uydunet abonesiyim. Son 2-3 aydır aynı sorun bende de var. Servis geliyor değerlere bakıyor normal, speedtest'e giriyor her şey normal diyor gidiyor.

...Şu an yine gitti bağlantım...

Anlık değerlerle nasıl olup da böyle bir değerlendirme yapıyorlar anlamadım. Bağlantı bazen çok iyi 120kb/s ile sabit download yapıyor. yarım saat sonra 5 dakika da bir ritmik olarak gitmeye başlıyor. Fişi çıkarıp takıyorum geliyor sonra tekrar başlıyoruz. Son 2-3 aydır bu şekilde. Baktım adamlar yok bir şey demeye devam ediyor kurdum netlimiter'i kayıt tutuyorum. Hani anlarlar diye ama uydunet'in teknik elemanlarının elektrikçiden pek farkı yok. 444 0 126 desen insana salak muamelesi yapıyorlar. Sorun access pointtendir modemdendir deyip kestirip atıyorlar. Access point takılı değilkende aynı sorun var diyorum, "bir sorun görünmüyor" diyorlar. tekrar başa dönüyoruz.

...Yine gitti...

Birde modemi uydunetten almadığımız için test modem bağlamıyorlarmış. Sorunun ondan olup olmadığını da bilemiyoruz. Kısacası son 2-3 aydır uydunet bana interneti zehir etti. Bu mesajı yazarken bağlantım 5 dakika içinde 3 defa gitti.

Konak / İzmir

• quote:

sende yine yüzde 50. dediğim gibi bende 80-90 arası. yani elim kolum bağlı yapabileceğim pek bişeyde yok elbette ama??
  • quote:

quote:

sende yine yüzde 50. dediğim gibi bende 80-90 arası. yani elim kolum bağlı yapabileceğim pek bişeyde yok elbette ama??

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla Çankaya'da bir sorun var. Buyrun ana konuya yazdığım mesaj günceldir 2 günlük..
    quote:

Arkadaşlar merhabalar, bende 2 yıldır uydunet kullanmaktayım, teknik servisle muhabbetim 1-2yi geçmemiştir açıkcası şu güne kadarda memnunum.
    Kullandığım tarife = 1Mbit Sınırsız.
    İşletim Sistemim = Windows 7 Prof. x64 (Sorun bununla alakalı değil eminim.)
    Router = (zannediyorum ki sorun bununlada alakalı değil, sorunu okudukça bu işin üstatları olarak hak verir misiniz bilmem.)

İnternetim son 2 gündür çok yavaş, internette siteler çok geç açılıyor, internette her hangi bir serverdan dosya çekerken (çekmek için bile çok uğraşıyorum) max. 10 kb'ı gordum, genelde 0,2 kb. Fakat işin garibi ****i çok sağlam bir torrent sitesine üyeyim, buradan normalde 115 ile dosya çekerken bu sorun baş gösterdiğinden beri maksimum 80i gördüm, yani torrentte hızım daha iyi. Açıkcası bir anlam veremedim bu yüzden routerda sorun olduğunu sanmıyorum torrentte 30 kb kaybım var (**** full 115i goreceğimden eminim.) İşletim sistemime gelince speedtest.net teki test bile açılmadı, zorla iPod touch'ımdan speedtest app'ini indirdim ve ordan baktım, download 50 upload 90 diyor, burdanda pcyi yırttık. (Nitekim virüs programımı sildim çünkü firewall'u vardı fakat düzelmedi, akabinde dnslerimi sildim olmadı, bu sitede bir arkadaşa uydunetciler dns vermiş onu denedim olmadı. Siz üstadlardan fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

(Bunu buraya neden yazdın dostum uyduneti niye aramıyorsun diyorsanız, açıkcası biraz üşengecim ve önceki hatada aptal yerine konulmuştum, servis elemanı garantiden modemi değiştirdi getirdiği modemi düşürdü, salona oturup akşam halısaha maçım var yorulmamam lazım vs. dedi. pek bulaşmak istemiyorum.)

Üstatlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.

Belki sorunun çözümünde yardımcı olur ikametgah bölgem Çankaya/Ankara.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingV

Anladığım kadarıyla Çankaya'da bir sorun var. Buyrun ana konuya yazdığım mesaj günceldir 2 günlük..
    quote:

Arkadaşlar merhabalar, bende 2 yıldır uydunet kullanmaktayım, teknik servisle muhabbetim 1-2yi geçmemiştir açıkcası şu güne kadarda memnunum.
    Kullandığım tarife = 1Mbit Sınırsız.
    İşletim Sistemim = Windows 7 Prof. x64 (Sorun bununla alakalı değil eminim.)
    Router = (zannediyorum ki sorun bununlada alakalı değil, sorunu okudukça bu işin üstatları olarak hak verir misiniz bilmem.)

İnternetim son 2 gündür çok yavaş, internette siteler çok geç açılıyor, internette her hangi bir serverdan dosya çekerken (çekmek için bile çok uğraşıyorum) max. 10 kb'ı gordum, genelde 0,2 kb. Fakat işin garibi ****i çok sağlam bir torrent sitesine üyeyim, buradan normalde 115 ile dosya çekerken bu sorun baş gösterdiğinden beri maksimum 80i gördüm, yani torrentte hızım daha iyi. Açıkcası bir anlam veremedim bu yüzden routerda sorun olduğunu sanmıyorum torrentte 30 kb kaybım var (**** full 115i goreceğimden eminim.) İşletim sistemime gelince speedtest.net teki test bile açılmadı, zorla iPod touch'ımdan speedtest app'ini indirdim ve ordan baktım, download 50 upload 90 diyor, burdanda pcyi yırttık. (Nitekim virüs programımı sildim çünkü firewall'u vardı fakat düzelmedi, akabinde dnslerimi sildim olmadı, bu sitede bir arkadaşa uydunetciler dns vermiş onu denedim olmadı. Siz üstadlardan fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

(Bunu buraya neden yazdın dostum uyduneti niye aramıyorsun diyorsanız, açıkcası biraz üşengecim ve önceki hatada aptal yerine konulmuştum, servis elemanı garantiden modemi değiştirdi getirdiği modemi düşürdü, salona oturup akşam halısaha maçım var yorulmamam lazım vs. dedi. pek bulaşmak istemiyorum.)

Üstatlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.

Belki sorunun çözümünde yardımcı olur ikametgah bölgem Çankaya/Ankara.

Alıntıları Göster
    kayıp paket oranı nedir nasıl ölçülür?

• quote:

quote:

Bu kadar abartmanıza gerek yoktu. Evet 444 0 126 aramanız yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Bilgisayarınızdan sunucuya gönderilen veririn geri dönme oranı. Görev yöneticisinde ping gogle.com veya ping google.com.tr adreslerine ping atarsanız. Paket kaybını öğrenirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Bilgisayarınızdan sunucuya gönderilen veririn geri dönme oranı. Görev yöneticisinde ping gogle.com veya ping google.com.tr adreslerine ping atarsanız. Paket kaybını öğrenirsiniz.

Alıntıları Göster
    Dostum şu anda yukarda belirttiğim gibi internet çok yavaş, fakat dumeter programında 800 kbps olarak gosteriliyor download hızım, tarifem 1mb. Normal bir site bile açılmazken dumeter neden bu hızları gosteriyor, başka bir topicten gordum programı güvenilir deniyordu, yardımcı olursan sevniirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingV

Dostum şu anda yukarda belirttiğim gibi internet çok yavaş, fakat dumeter programında 800 kbps olarak gosteriliyor download hızım, tarifem 1mb. Normal bir site bile açılmazken dumeter neden bu hızları gosteriyor, başka bir topicten gordum programı güvenilir deniyordu, yardımcı olursan sevniirim.

Alıntıları Göster
    şişlide internet düzeldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue1907

şişlide internet düzeldi...

Alıntıları Göster
    cok şikayet duyuyorum bende ya sanırım uydunet e abone olmayacam .ttnet e olabilir..

bu arada uydunet in kanpanyasında modem 190tl ya :s
    ordaki bayan bekle yine kampanya yapıp modemi hediye verebilirler dedi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.