Şimdi Ara

Uzatmalarda Şarj Aletleri Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Odamda Viko akım korumalı ve akım korumasız iki adet 5'li uzatmalar var. Özellikle apple aygıtlar olmak üzere çoğu zaman şarj adaptörleri ürünlerimi şarj etmiyor. Az önce orijinal apple şarj aleti macbook'a taktım ve magsafe ışığı kırmızı yanıp sönmeye başladı şarj etmedi. Direk duvar prizine taktım şarj etmeye başladı. İki uzatmalı prizde de aynı sorun mevcut. Samsung powerbank'im geçen gün saatlerce şarj olmadı. Bu uzatmalarda TV, masaüstü bilgisayar ve diğer cihazlar normal bir şekilde çalışıyor bu arada. kaç aydır sorunun kaynağını bulmaya çalışıyordum sonunda buldum uzatmalarmış sorun, adaptörleri cihazları pek çok defa denedim apple ile iletişime geçip servise gönderme aşamasına bile gelmiştim.

Bu arada, 3'lü yonca prizde de aynı sorun oluyordu, şu kablosuz direk prize takılan çoğaltıcı. o da viko markaydı.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözebilirim? Elektrik tesisatında sorun yoktur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 7 Kasım 2024; 14:29:38 >

• mukuk20 M kullanıcısına yanıt
    Prizlerin iletken kalitesi sebebiyle voltaj düşük olabilir, mekanik olarak temas problemi olabilir, akım koruma sistemi sadece varistörden ibaret değilse koruma devresinde problem olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorunla boğuşuyorum. Gittim, metresi 70 lira olan kablo aldım. Mesafe de yok yahu, 6 metre. Sonradan anlaşıldı ki sorun Viko'da. Tam bir fiyasko. Yahu direk prize takınca 40amper ile kaynak yapıyorum. 6 metre uzatma kablosu ile 80-90 amper kaynak deniyorum tık yok. Aynı sizdeki gibi Viko 3'lü priz vardı, değiştirdim, markasız, meşhur siyah olanlardan aldım. On numara iş yapıyor şu an. Viko priz silikon tabancasını bile ısıtmıyor yahu. Havyayı takıyorum, akım çekecem diye ısındı. Fişin olduğu yer tutuştu baya. Döndüre döndüre söndürdüm, sigorta da atmadı. Herşeyi geçtim bilgisayara mavi ekran bile verdiriyor. Oysaki pc 140watt civarı. İlk ihtimal priz, olmadı kablo sorunlu hocam. Ancak cep telefonunda bu kadar fark etmesini anlayamadım doğrusu.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt
    Garip hocam, en kalitelisi viko, panasonic ürünü diye alıyoruz ama böyle bir sorunu varmış demek. Sahte ürün mü satılıyor piyasada nedir anlamadım ki garip. Farklı marka uzatma deneyeceğim ben de fırsat bulunca.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.