Şimdi Ara

VECTRA 1.6 COMFORT 100 BEYGİR..PERFORMANS YORUMLARI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKLAR BU ARACI KULLANAN VARSA Bİ ÜST VİTESTE ARACIN KAVRAMASINI VE ÖZELLİKLE YOKUŞTAKİ PERFORMANSINDAN SÖZ EDEBİLİR Mİ ACABA...LUTFEN OBJEKTİF OLUNUZ...

• BIRAK CIRPINMAYI EVO BIN HAYALI PORSCHENE GAZLA

O KASAYI CEKMEZ DIYE BIRSEY YOK 0-100 13sn GAYET BASARILI DRAG YAPACAK DEGILSINYA EFENDI GIBI KULLANACAKSAN TRAFIKTE ONLA BUNLA KAPISMAYACAKSAN YETER ARKADASIM.

VERGIDEN TASARRUF VE ORTA SINIF ARAC DAHA NE OLSUN.BEN NE ARACLAR BILIYORUM 75BEYGIR VE 1100-1200 KILO (ESKI ARACLARDAN BAHSEDIYORUM TABIKI)
  • quote:

Orjinalden alıntı: evolution100
    yokuşta vectrayla kalmayan bilemez tabi

sen başlasana?

aracı kullanmadım.performansını bilmiyorum.ancak aracın limitlerini bildikten sonra gayet güvenli ve uygun bi araç.üstelik D segmenti.sen alır mısın derseniz o paraya bi alt segmentteki daha seri araçlara bakarım.yalnız bu benim kullanım tarzımla alakalı bişeydir.
  • bana göre motoru hele ki o sınıf için çok zayıf, ayrıca vectra kendinden beklenmeyecek kadar yetersiz bir iç hacme sahip.

benzer fiyatlarda yine d segmenti olan fakat 110 beygir civarı modellere yönelmek daha doğru .
  • bu aracı kullandım yaklaşık 1 ay boyunca...aynı zamanda 95 model tipo 1.6 97 bg lik araç kullanıyorum...ancak tiponun yanından bile geçemez...kaç sefer başımı belaya sokuyordu...adamdan yol istiyorum adam veriyor yolu...arkadan kornaya basıyor hadi kardeşim diyor...yol verdik bin pişman ettin diyor...kırmızı ışık yeşil oluyor...geçinceye kadar tekrar kırmızıya dönüyor...yokuşta önümde araç vardı...durmak zorunda kaldım...tekrar kalkıncaya kadar soguk terler döktüm arkadaki araçlar beni yokuşta makasa aldılar vallahi...çünkü araç kalkmıyor..ve kavraması çok zayıf....torku çok düşük...hiç kimseye bu aracı bu motorla tavsiye etmiyorum...çok guvensiz bir araç...guvenliğin en temel unsuru çunku performans tır...hatta abs den bile önce gelir...

• SEN EVONU SATIP PORSHE ALMAMIŞMIYDIN NE ALAKA TİPO VECTRA FALAN SENİ BOZMASIN
  • bende 2004 vectra comfort vardı.9 ay kullanıp sattım.105 bg olan bu aracın performansı 1285 kilo yu zor taşıyor.14 sn de 100km/h hıza ulaşabiliyor.ayrıca motor sürekli yag eksiltiyordu.aracın 35 bin km de oldugu göz önüne alınınca durum anlaşilıyor.servise sordum eksiltmesi normal dedi ama benim aklıma yatmadı.süspansiyonu sert oldugu için yol tutuş çok iyi ama bir okadarda sert sürüş sunuyordu.en önemlisi frenlerini hiç begenmemiştim.şimdi b kasa gene vectram var 2000 motor.çok daha memnunum ama frenleri gene aynı.bence opel frenlerini geliştirmali
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: anadolurock

SEN EVONU SATIP PORSHE ALMAMIŞMIYDIN NE ALAKA TİPO VECTRA FALAN SENİ BOZMASIN

bunun arkadaşım tarafından yapılmış olan bir şaka oldugunu daha önce söyledim..amcam galericilik yapıyor ve ben de onun yanında çalışıyorum...kullanmadıgım araç kalmadı dersem yeridir..burda herkes şu aracı aldım şunu sattım bunu sattım deyince ark. ben yokken meydanı boş bulup porsche aldım sattım geyigi yapmaya kalkmış size...siz de bakıyorum çok guzel yutmuşsunuz...ya da içinizde kalmış her nedense...bu kadar uzatılacak bir konu degil...
  • dostlar bende 2004 model vectra c var 45000 km de aldım şuan 67000 km de
    bence ralli yapmayacaksan,bir aracın arkasına yanaşıp ordan sollama yapmayacaksan gayet güzel sollama yapıyor,2000 motoruda var onu alın 1.6 bence galet yeterli ve konforlu kısacası güzel araç al dostum tavsiye ederim ama elegance al...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutlay1

dostlar bende 2004 model vectra c var 45000 km de aldım şuan 67000 km de
    bence ralli yapmayacaksan,bir aracın arkasına yanaşıp ordan sollama yapmayacaksan gayet güzel sollama yapıyor,2000 motoruda var onu alın 1.6 bence galet yeterli ve konforlu kısacası güzel araç al dostum tavsiye ederim ama elegance al...

sizin o 2000 motor dediğiniz vectralar 40 milyardan başlıyor
  • porshe kadar atak olmayabilir ama bize yeter heralde opel 1,6 şaka bi yana bence kaldırır çünkü opel sonuçta kaliteli marka yüzlerce mühendisi vardır mutlaka bunları düşünmüşlerdir
  • 1300 kg lık 1.6 motorlu bir araçtan ne bekliyorsunuz ki???eğer performans istiyorsanız neden 1.6 motor seçtiniz?vectra sınıfının diğer 1.6 motorlu araçları(avensis,laguna,passat vs)performans beklemeyen geniş iç hacimli araç isteyen tüketiciler için piyasaya sürülmüş modellerdir..bu araçları tercih eden tüketicilerin zaten performans beklentisi olamaz..olaya bu açıdan bakarsanız aracın performanssız olmasını eleştiremezsiniz..
  • yol istemişte geçememiz 9 yaşındaki yegenim inanmaz bunun bide ehliyeti var
    drag için düşünülmüyorsa yeterli bir araç sınıfındaki araçlar vectradan çok çok hızlı değil
    bknz. test sonuclar passat,avensis,a4,toledo,laguna... 1,6 ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

1300 kg lık 1.6 motorlu bir araçtan ne bekliyorsunuz ki???eğer performans istiyorsanız neden 1.6 motor seçtiniz?vectra sınıfının diğer 1.6 motorlu araçları(avensis,laguna,passat vs)performans beklemeyen geniş iç hacimli araç isteyen tüketiciler için piyasaya sürülmüş modellerdir..bu araçları tercih eden tüketicilerin zaten performans beklentisi olamaz..olaya bu açıdan bakarsanız aracın performanssız olmasını eleştiremezsiniz..

dediginiz gibi performans fazla beklenmez ama otobanda gazi yedirdikten sonra ben 200 210 yaptigini sahit oldum yani gazi yedikten sonra aciliyor
  • iyi de bu vectra için üretilmiş bir motor degilki..vectra nın üzerindeki 1.6 100 hp lik motor zaten astra motoru...astra ile arasında ortalama 150-200 kg fark var...ford mondeo da 1.6 yoktu mesela bu yıla gelinceye kadar...ben de bu ford şirket yöneticilerini bugune dek çok dürüst ve prensipli olarak niteledim hep..çunku d sınıfı bir araçta 1.6 ve 100-110 beygirlik motorların acil durumlarda yetersiz olacagını bildiklerini ve kimi durumlarda aracı tehlikeye düşürecek vasatın da altında performans sunabilecegini bildiklerini düşünmüştüm...taki bu yıla gelinceye dek..onlarda 1.6 modasına Türkiye şartlarını gözününde bulundurarak uymak zorunda kaldılar ve mondeo yla birlikte uydular...ancak onların ürettigi bu motor FOCUS motoru degil....yine de adamlar prensiplerinden ödün vermemiş oldular..ve aracı acil durumlarda da kaldırabilecek bir torku verecek motor yaptılar...OPEL gibi astra dan söküp vectra ya, TOYOTA gibi corolla dan söküp avensis e , VW gibi golf ten söküp direk olarak ve maliyet sorunu yaşamanın sıkıntısına girmeden passat a koymadılar..en azından 125 bg lik ve ekstra 20 tork luk bir performans sunarak aracı YETERLİ olarak nitelendirilebilecek(bu terim pek çoguna göre degişebilir...benim yeterlim kendime göredir.göreceli bir durumdur...ne varki acil durumlarda çok küçük saniyelerin saniyenin bile yarısının ne kadar önemli oldugunu hepimizin bildigini varsayarak telaffuz ediyorum) adamların olmazsa olmazları var...toyota avensis 1.6 110 beygirlik motoru corolla motoru...passattaki 1.6 102 ve 115 lik fsi motor jetta da da var..golf de de var...yani bu markalar her zaman iyi diyoruz işte vw alman teknolojisi,toyota sorunsuzlukta lider,opel de keza iyi bir alman malı...ford da yol tutuşta saglamlıkta çok iyi bir marka olarak bilinir...fakat işte kimse tarafından dikkat edilmeyen bir farkı daha bu şekilde ortaya çıkmış oldu...prensipleri satış stratejilerinden önce gelen bir marka FORD...adam direk focus motorunu alıp mondeo ya koymadı...en azından biraz para harcadı ekstra dan ve yeterli sayılabilecek bir motoru mondeo ya koydu...O yuzden ford benim gözümde daima liderdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 7 Temmuz 2007; 4:01:01 >

• bu 1,6 motor D kasa bir efsane oldu artık.

Bana da passat için çok kötü yorumlarda bulundular ama ben üstelik de otomatik vitesini kullandım ve eleştrileri haketmediğini gördüm.

Vectra içinde benzer şeyler olduğuna %100 inanıyorum.

"Yol verdi, sonra korna çaldı veya ışıklarda kalkıncaya kadar yine kırmızı yandı" tam Mythbusters programına konu olacak bir efsane.
    Eğer gerçekten bu tip bir durum yaşadıysan, o aracın baskı balatasında bir problem olabilir
  • kalkışta biraz sorun yaşanır, bide sollamalarda istediğinizi alamazsınız.ama çok güzel bağırıyor motor şu an bi akrabamız kullanıyo aracı.işini görüyor, zaten performans meraklısı değil, ama kendide söylüyor, 1.6 motor bu kasa için pek iyi bi tercih değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: empiress101

yol istemişte geçememiz 9 yaşındaki yegenim inanmaz bunun bide ehliyeti var
    drag için düşünülmüyorsa yeterli bir araç sınıfındaki araçlar vectradan çok çok hızlı değil
    bknz. test sonuclar passat,avensis,a4,toledo,laguna... 1,6 ...

araç 2005 model vectra 1.6 comfort idi..araç hafif hareketli idi ve hafif rampa vardı yolda 2. vitese aldım aracı ama araba resmen gitmedi tekrar 1.e almak zorunda kaldım... yol veren adam pişman oldu yol verdigine resmen...
  • güvenliğin en temel unsuru nasıl performans oluyor biraz daha açıklayabilirmisin. performans nasıl abs den önce geliyor anlayamadım. duramayan arabayı uçursan ne olur uçurmasan ne olur. ayrıca kabin güvenliğinin hiç mi önemi yok. sen belliki arabada sürat tercih ediyorsun. ama komforu tercih eden insanların sayısı o kadar fazla ki. ben hiçbir zaman beni birisi geçti diye bozulmam. makas atmam. kimseyle yarışmam. her arabayı geçmek gibi bir sıkıntım da olmaz. araba demek sadece 0-100 ve son hız mı demek.
    quote:

Orjinalden alıntı: evolution100

bu aracı kullandım yaklaşık 1 ay boyunca...aynı zamanda 95 model tipo 1.6 97 bg lik araç kullanıyorum...ancak tiponun yanından bile geçemez...kaç sefer başımı belaya sokuyordu...adamdan yol istiyorum adam veriyor yolu...arkadan kornaya basıyor hadi kardeşim diyor...yol verdik bin pişman ettin diyor...kırmızı ışık yeşil oluyor...geçinceye kadar tekrar kırmızıya dönüyor...yokuşta önümde araç vardı...durmak zorunda kaldım...tekrar kalkıncaya kadar soguk terler döktüm arkadaki araçlar beni yokuşta makasa aldılar vallahi...çünkü araç kalkmıyor..ve kavraması çok zayıf....torku çok düşük...hiç kimseye bu aracı bu motorla tavsiye etmiyorum...çok guvensiz bir araç...guvenliğin en temel unsuru çunku performans tır...hatta abs den bile önce gelir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.