Şimdi Ara

virajı düzgün nasıl alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben acemi sayılırım.yaklaşık 2 yıllık deneyimim var.ondada fazla sürdüğüm söylenemez.adana-anamur adana-gülnar yollarını bilen bilir.iki yolda bol virajlı ve dardır.ben sanki virajları hızlı alamıyorum.yol çift şerit olursa rahatça dönüyorum.mesela sağa viraj varsa soldan giriyorum viraja.ama tek şerit olduğunda korkuyorum hızlı giremiyorum.hızlı derken deli gibi dönmeyi kastetmiyorum.benim gibi yavaş dönenler sadece kamyonlar ve tırlar oluyor.nadir oluyor benim hızımda virajları alan.demekki bende sıkıntı var.nasıl kendimi geliştirebilirim.kimisi virajda vites küçültmekten felan bahsetmiş.birde mesela şöylede bir durum var.bol virajlı yoldaydım arkada araba 2-3 dk kadar beni takip etti.sonra solladı beni.sollamadan önce 60 km hızla gidiyorsam o sollayıp geçince peşinden hiç ayrılmadım rahatça 80le felan gidebildim.çünkü o araç o hızla dönüyorsa bende dönerim diyorum.ama önde ben olunca virajın keskinliğini kestiremiyorum.herkeste mi durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malt1 -- 30 Ağustos 2013; 18:07:07 >

• Arac nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben viraja girerken hafif frenle aracin burnumu duzeltip gazliyorum problemsiz.

• Arabana güven yeter. Herhangi bir arabanın virajı kamyonlardan daha hızlı alabileceğine eminim.
  • Sen normalsin diğerleri anormal...
    Şaka filan yada dalga geçmiyorum.Millet trafikte kafayı yiyor nedense bu yaz sezonunda 6000km yol yaptım.Gidiş-geliş yolda adam önünü görmüyor sollamaya çıkıyor.
  • 1.3 dizel punto araç.kamyonlardan tabiki daha hızlı alıyorum.ama diyelim 10 araba yola çıkmışsak.sekiz tanesi benden hızlı kullanıyor.benim demek istediğim oydu.dediğim yollarıda göz önüne alın.mersin-anamur yolu berbat yoldur.bazen tırlara yer vermek durumunda kalıyoruz.yoksa virajı dönemiyor.nedense millet virajlarda hızlı kullanmayı hava olarak görüyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malt1 -- 30 Ağustos 2013; 18:14:41 >
  • Daha güvenli bi yolda aynı viraja defalarca kez girin. Ama her seferinde hızınızı yükseltin. En sonunda viraja girmenin zor olduğu denge-savurma problemleri yaşayacaksınız. Bi üst zaten kaymadır. Aracı bu şekilde çok rahat tanıyabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psikolojik olarak kendinizi sınırlamışsınız ben hiç takılmadım buna nedense kafama göre giriyorum yolu ve arabayı biliyorsam problem yok baktın çok savuruyo frene basıp topluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Daha güvenli bi yolda aynı viraja defalarca kez girin. Ama her seferinde hızınızı yükseltin. En sonunda viraja girmenin zor olduğu denge-savurma problemleri yaşayacaksınız. Bi üst zaten kaymadır. Aracı bu şekilde çok rahat tanıyabilirsiniz.

hocam aynı yola nasıl deniyebilirimki.yılda 3-4 kere gidiyorum sadece.zaten şehir içindede öyle dar virajlar yok.duble yol olduğu için kafana göre girebiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Psikolojik olarak kendinizi sınırlamışsınız ben hiç takılmadım buna nedense kafama göre giriyorum yolu ve arabayı biliyorsam problem yok baktın çok savuruyo frene basıp topluyorsun.

araba kaymaya başlayınca frene basınca çok daha kötü oluyor.karşı şeride geçiyorsun.diyelimki o yolda keskin viraj işareti var.kimi keskin viraj işareti olan yerler vardır 70 le girersin kimine 30 la zor girersin.siz nasıl güvenipte sert girebiliyorsunuz.
  • Hem rampa hem virajlık yoldaysen viraja gelirken gaz kes virajı al arabayı topla ver gazı devam et ama yukarı doğru frene basma.Viraj düz yoldaysa arabanın hızına göre rampanın keskinliğine göre frene basıp yavaşlatabilirsin gaz da kesebilirsin gir viraja elini korkak alıştırma.Arabanda kötü bir araba değil.Bazen denk geliyor önümdeki adam düzde veriyor gazı viraja gelirken asılıyor frene sanki u dönüşü yapacakmış gibi arabayı nerdeyse durduracak görsen tatlı bir viraj aslında sadece gaz keserek dönülecek bir yer.Aşağı iniş yolda viraj varsa en tehlikelisi budur bana göre diğerlerine göre daha dikkatli davran yavaşlayarak dön.Aslında burda ne kadar anlatsak boş ama alışırsın korkarak girme virajlara ama nasıl olsa dönerim diye de dip gaz girme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Hem rampa hem virajlık yoldaysen viraja gelirken gaz kes virajı al arabayı topla ver gazı devam et ama yukarı doğru frene basma.Viraj düz yoldaysa arabanın hızına göre rampanın keskinliğine göre frene basıp yavaşlatabilirsin gaz da kesebilirsin gir viraja elini korkak alıştırma.Arabanda kötü bir araba değil.Bazen denk geliyor önümdeki adam düzde veriyor gazı viraja gelirken asılıyor frene sanki u dönüşü yapacakmış gibi arabayı nerdeyse durduracak görsen tatlı bir viraj aslında sadece gaz keserek dönülecek bir yer.Aşağı iniş yolda viraj varsa en tehlikelisi budur bana göre diğerlerine göre daha dikkatli davran yavaşlayarak dön.Aslında burda ne kadar anlatsak boş ama alışırsın korkarak girme virajlara ama nasıl olsa dönerim diye de dip gaz girme.

dediğim yolda aşağı iniş olan keskin virajlarda var evet.ama zor olanı çok dik rampa ve viraj.o virajları kötü döndüğümü düşünüyorum.o bahsettiğiniz kişi ben değilim.o kadar yavaş dönmem.birde yanımda babmın olması sürekli her şeye karışması beni sınırlıyor olabilirmi.

• normalde sakin kullanırım ama virajlara gelince dayanamıyorum virajları hızlı almak iyi oluyor virajlı yol gece adamın uykusunu da kaçırıyor ama benim araçla viraja girmek tehlikeli çok fazla yüksek olduğundan kayma yerine direk devrilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: malt1

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Hem rampa hem virajlık yoldaysen viraja gelirken gaz kes virajı al arabayı topla ver gazı devam et ama yukarı doğru frene basma.Viraj düz yoldaysa arabanın hızına göre rampanın keskinliğine göre frene basıp yavaşlatabilirsin gaz da kesebilirsin gir viraja elini korkak alıştırma.Arabanda kötü bir araba değil.Bazen denk geliyor önümdeki adam düzde veriyor gazı viraja gelirken asılıyor frene sanki u dönüşü yapacakmış gibi arabayı nerdeyse durduracak görsen tatlı bir viraj aslında sadece gaz keserek dönülecek bir yer.Aşağı iniş yolda viraj varsa en tehlikelisi budur bana göre diğerlerine göre daha dikkatli davran yavaşlayarak dön.Aslında burda ne kadar anlatsak boş ama alışırsın korkarak girme virajlara ama nasıl olsa dönerim diye de dip gaz girme.

dediğim yolda aşağı iniş olan keskin virajlarda var evet.ama zor olanı çok dik rampa ve viraj.o virajları kötü döndüğümü düşünüyorum.o bahsettiğiniz kişi ben değilim.o kadar yavaş dönmem.birde yanımda babmın olması sürekli her şeye karışması beni sınırlıyor olabilirmi.

Kendine güvensen bile baban yanda işine karıştığı sürece sıkıntı olur.Gerçekten araba işini pişirmek tek başına oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Psikolojik olarak kendinizi sınırlamışsınız ben hiç takılmadım buna nedense kafama göre giriyorum yolu ve arabayı biliyorsam problem yok baktın çok savuruyo frene basıp topluyorsun.

araba kaymaya başlayınca frene basınca çok daha kötü oluyor.karşı şeride geçiyorsun.diyelimki o yolda keskin viraj işareti var.kimi keskin viraj işareti olan yerler vardır 70 le girersin kimine 30 la zor girersin.siz nasıl güvenipte sert girebiliyorsunuz.

Kayma değil hızlı girersen savurur gibi oluyor ondada frenle topluyosun araç neydi bu arada
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Daha güvenli bi yolda aynı viraja defalarca kez girin. Ama her seferinde hızınızı yükseltin. En sonunda viraja girmenin zor olduğu denge-savurma problemleri yaşayacaksınız. Bi üst zaten kaymadır. Aracı bu şekilde çok rahat tanıyabilirsiniz.

hocam aynı yola nasıl deniyebilirimki.yılda 3-4 kere gidiyorum sadece.zaten şehir içindede öyle dar virajlar yok.duble yol olduğu için kafana göre girebiliyorsun

Mahalle arasında bile şöyle 50 ile girdiğiniz bi viraj bulun. Ordan 60 la 70 le dönmeye çalışın, arkadan dolaşın aynı yerden bidaha dönün. Bizim meşhur bir virajımız vardı Arnavutköy tarafında. Civicle 75 ile kaymıştım, temprayla 110 ile dönmüştüm. Ordan rahat 500 kere falan dönmüşümdür ehliyetten önce anca oralarda turluyoduk.

Ama 100 gibi hızlar tehlikelidir pek hata affetmez o yüzden daha fazla açılı düşük hızla zorlanacağınız viraj arayın dediğimi yapın aracı iyice tanırsınız.

• Hocam aynen, bende istanbul canakkale arasi 4 kere gittim. Yolun yarisi tek gidis tek gelis ne bitmez calismaysa 2 senedir. Karsi taraftaki adam sollama yapiyor yasak yerde. Mesafeyide ayarlayamiyor frenlemesem kafa kafaya gircez bi kac kez oldu bu. Millet sabirsiz gercekten ama bazi yollarda kazaya davetiye cikariyor. Gecen ay motor surucusu bi turist vefat etti o yolda hatali sollama yuzunden

• Hocam sağa viraj varsa yolun sağ tarafından girerseniz daha rahat olur tabi döndükten sonra sola doğru giderseniz rahat olur yani virajı hafifletmiş olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğberk01 -- 30 Ağustos 2013; 18:50:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gyan

Hocam aynen, bende istanbul canakkale arasi 4 kere gittim. Yolun yarisi tek gidis tek gelis ne bitmez calismaysa 2 senedir. Karsi taraftaki adam sollama yapiyor yasak yerde. Mesafeyide ayarlayamiyor frenlemesem kafa kafaya gircez bi kac kez oldu bu. Millet sabirsiz gercekten ama bazi yollarda kazaya davetiye cikariyor. Gecen ay motor surucusu bi turist vefat etti o yolda hatali sollama yuzunden

Hocam adam viraj var yol görünmüyor sollamaya çıkıyor.Vede her km başı ölümcül hata yapan insan dolu...
  • Aracının limitlerini bilmiyorsun..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.