Şimdi Ara

Volkswagen Golf 1.0TSİ Vs Renault Clio 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir zamanda aracımı satıp 200.000 TL bandında bir araç almak istiyorum. Aklımda iki araç var bunlardan ilki 2020 model sıfır Renault Clio İcon 1.0 Tce X-Tronic diğerkisi ise 2017-2018 model Volkswagen Golf 1.0 TSİ comfortline manuel. İkisi arasında kararsız kalma sebebim golfün 30.000-40.000 kmde olması renaultun ise sıfır olması. 1.0 motor araçlarla ilgili gitmediğine dair çekmediğine dair bazı söylentiler var. Şu andaki aracım 2013 Renault Clio icon 1.2 atmosferik 75 beygir. Bu yüzden iki aracın da benim aracımdan performanslı ve bana yeteceğini düşünüyorum genellikle şehir içi kullanıyorum yılda 4-5 kez uzun yol yapıyorumdur. Artıları ve eksileri ile hangi aracın daha mantıklı olduğunu açıklayabilecek arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2019 polo ve 2020 clio kullanmış birisi olarak polo ile clio arasında yalıtım, performans, kalite olarak bariz farklar var. herhalde golf ile clio arasında uçurum vardır. ayrıca clionun start stopu kronik sorun. ama otomatik vites benim açımdan konfor ögesi. otomatik manuel fark etmez diyorsanız golf

• 2019 polo ve 2020 clio kullanmış birisi olarak polo ile clio arasında yalıtım, performans, kalite olarak bariz farklar var. herhalde golf ile clio arasında uçurum vardır. ayrıca clionun start stopu kronik sorun. ama otomatik vites benim açımdan konfor ögesi. otomatik manuel fark etmez diyorsanız golf

• İkisi arasında Golf

• fatihkahve1234 F kullanıcısına yanıt

Yeni clio icon paket kalite olarak b segmentinin en iyisi idi, son dönemde tedarik sıkıntılarından dolayı bazı parçalarda kalite düşecek diyorlardı orasını bilemem.

Joy ve touch zaten kalite olarak zayıftı hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Aralık 2020; 16:51:36 >
  • VW hiç sevmem ama temiz golf iyidir sanzuman Nissandan gelen cvt ise Fluence otomatik (cvt) de yeterince tecrübe ettim ben para vermem Honda toyatadan gelme ise alınır
  • Clio'nun CVT şanzımanı Nissan'ın altyapısını kullanıyor diye biliyorum. Manuel ve otomatiğin benim açımdan çok farkı yok zaten manuel kullanmayı otomatikten daha çok seviyorum. Şu an Golf diyen arkadaşlar daha önde götürüyor peki 1.0 TSİ motor hakkında yorum yapabilecek kullanmış bir arkadaş var mı ?

• 1 ay bekleyip 2021 clio almanızı öneririm.
    2017 model golf’e göre 4 yaş oluyor arada.
    Biri manuel, diğeri otomatik.
    Paket farkı var, icon clio gerçekten dolu.
    Kalite, yalıtım olarak muhakkak golf daha iyi ama 0 kilometre, daha özellikli, yeni kasa, garantili, B sınıfının şu anda gerçek lideri olan clio’yu tercih ederdim.
    Ben de 230’a kadar benzeri ikilemlerdeyim, yeni clio gerçekten iyi.
    Bu arada start stop, bazı araçlarda su alma problemi duydum ben de. Fakat garantili araç, muhakkak düzelecek problemler bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Egea 1.3 Multijet ,2017
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 230`a kadar çıkabiliyorsanız sıfır km otomatik Megane 4 alın geçin.

140hp 1.33TCe - 7 ileri yağlı kavrama EDC, yeni nesil motor ve şanzıman var. aynı motor-şanzımanı mercedes'te kullanıyor. yeni A kasa, CLA ve GLA modellerde mevcut.

• megane kullanıyorum hocam 1.3 memnunum o fiyatlara megane derim ama clio da olur

• Manuel dedin zaten gerisini okumadım.
  • Tabiki de golf. 5 sene 1988 model reno 9 ,18 ay1999 model golf 4 ve 3 ay megane 4 kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Reno kadar dandik bir araba yok.

• Teşekkür ederim tavsiyeler için 2017 Golf 7.5 almaya karar verdim. Gerek konfor gerekse ikinci eldeki durumu yüzünden renaulta göre daha önde olan bir araba. Renault'un şirket arabası algısında olması da bir tık uzaklaştıran nedenlerden bir tanesi. Herkese iyi forumlar dilerim

• 1.0 düşük kalır istediği kadar ekstra olsun motoru. uzun yolda yorar adamı başka motor seçenkelerine bakılmalı marka kıyaslamasında renoyu araba diye kapıya koymam kimse yanlış anlamasın biz almancıyız :)
  • Bende clio 5, 1.0 xtronic var . Icon

Hanımda 1.0 İbiza

Babamda 1.6 manuel Golf 7 var.

Yani istediğin bütün bilgilere sahibim diyebilirim :)

DSG bana göre clio'nun CVT'sinden kat ve kat daha iyi. Ek olarak şanzıman sebepli silkelenme problemi çok fazla yaşıyorum Clio'da.

Golf'ün manuel olması dert ama en azından DSG'nin muhtemel problemlerinden kurtuluyorsun.

Bana göre manuel ile çok fazla problemin yoksa tartışmasız Golf derim. Herkes clio öyle iyi böyle iyi diyor. Fakat sahibi olarak çok bir numarasını göremiyorum.

• Ek olarak madem 230 lira bütçe var, neden sıfır Pejo 308 almıyorsunuz. Can tavan, eat8, icon clio'daki donanımdan fazlası var.

• 1.0tsi polo ,clio 4 1.5 dci ve 1.0 tsi ortalama 1 sene kullandım.

Arkadaşın dediği gibi polo ve clio arasında ciddi bir kalite farkı var.

Golf ile clio arasında ise bir uçurum var.

GOLF sınıfının lideridir clio ile yan yana adı bile geçmemeli.Çekiş gibi derdiniz kesinlikle olmasın 0-100 9.8 saniye maximum 210 km hızı görüyor.

• Golfe hakarettir bu karşılaştırma.
    1.0 TSİ gayet atik bir motor.

• Temiz bir Golf Clio yanında makam arabası gibi olacaktır.

• Sıfır sıfırdır hocam.Bir tarafta Mercedes diğer tarafta Clio yok altı üstü golf.Kesinlikle sıfıra yönelin basınız ağrımasın...
  • Sıfır diye gidip clio alacaksanız, aldıktan sonra denemek için Golfe binmeyin, çok pişman olursunuz. Sıfır tercih ederim diye yazanların azıcık araba bilgisi varsa onlar da Golf alır kendi ikilemde kaldığında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.