Volkswagen Polo Hangi Yağ daha iyi
-
-
Bu üçü arasından ben Motul tercih ederdim.Bunlar haricinde ise Liqui Moly Toptec 4200 den başkasına bakmazdım. -
Bu forumda malum iki marka haric baska tavsiye alamazsin. -
bence tümü de iyi. en ucuz aralarında hangisiyse onu alın.
-
Mobil 1 esp önceliğim olurdu yoksa castrol derim -
Castrol parasını hak etmiyor. Ücreti kadar kaliteli bir yağ değil.
Yağ filtresinde ucuza kaçmamak gerek ve mann'dan şaşmamak gerek ama 10 bin km eğer dur kalk trafikte yapılmıyorsa ve 6-7 ayda bir değişiyorsa böyle araçlarda aşırı kaliteli yağlara gerek yok. Sertifika karşılayan petrol ofisi, lukoil vs. yeterli olacaktır. Eğer araç dur kalk trafikte ise, sürekli kısa mesafede kullanılıyor ise ve genelde yılda bir bakıma giriyorsa motul tercih edilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 26 Ağustos 2021; 13:22:11 > -
Kaliteli ve daha iyi yağ diye bahsedilenleri, spesifik örneklerle açıklayacak vatandaş varsa, yorumlarını alalım. Yoksa sadece vizkozite testi yapıp da yorumlanıyor gibi geliyor bana. Bilen bilgisini paylaşsın, zahmet olmazsa.
-
Öyle deme bi ara, Mobil 1 ci tayfa vardı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huan8Kaliteli ve daha iyi yağ diye bahsedilenleri, spesifik örneklerle açıklayacak vatandaş varsa, yorumlarını alalım. Yoksa sadece vizkozite testi yapıp da yorumlanıyor gibi geliyor bana. Bilen bilgisini paylaşsın, zahmet olmazsa.
Oda sıcaklığındaki viskozite testi ile kalite anlaşılmaz.
Ama motorun çalışma sıcaklığında bu testi yapabilen varsa o zaman belki bir görü verebilir. Onun harici binek araçlar için üretilmiş yağlarda: içindeki deterjan katkılarının verimi kaliteyi belirtir, flashpoint'inin yüksek olması kalitesini belirtir, gerekli sertifikaları karşılaması ve bunu belgelendirmesi kalitesini belirtir, laboratuvar sonuçlarını paylaşması kalitesini belirtir, ilk 1000 kmdeki performansını ne kadar koruyabildiği kalitesini belirtir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 26 Ağustos 2021; 15:27:52 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıOda sıcaklığındaki viskozite testi ile kalite anlaşılmaz.
Ama motorun çalışma sıcaklığında bu testi yapabilen varsa o zaman belki bir görü verebilir. Onun harici binek araçlar için üretilmiş yağlarda: içindeki deterjan katkılarının verimi kaliteyi belirtir, flashpoint'inin yüksek olması kalitesini belirtir, gerekli sertifikaları karşılaması ve bunu belgelendirmesi kalitesini belirtir, laboratuvar sonuçlarını paylaşması kalitesini belirtir, ilk 1000 kmdeki performansını ne kadar koruyabildiği kalitesini belirtir.
Alıntıları GösterAynı motorlu, aynı marka ve modelde aracı alıp, bunların testini yapıp getiren adam, "hangi yağ daha iyidir?" soruna cevap verildiğinde beni inandırabilir. Yoksa "motul çok iyi kanka", "mobil 1'den şaşma aga" lafları ile anca laf salatası olur. VW serviste castrol edge 5w30 LL professional diye yağ kullanıyor. Bunun normal edge 5w30 LL'den farkını bırak serviste yağ koyanı, yağ satan adamlar dahi bilmiyor. Sanayide kuru gürültü çok. Ford'a mobil 1, vw'e castrol niye koyulur niye böyle bir tercih yapılmış veya bu bir alışkanlık mı yoksa üretici aracın üstüne sticker yapıştırdı diye mi bu genel kullanım var bilen var mı?
-
Tamaman anlaşmaya bağlı. Bu arada Yetkili serviside yağ eksiltme sorunu ile baş edemeyip shelle geçtiler.
Ek: edgelerin 190c civarı flash point derecesi var. Shelllerin genelde +240c, mobil 1 esp formula 254c
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 26 Ağustos 2021; 16:33:1 > -
Shell motul mobil 1 LM pahali gereksiz -
Castrol kullandım 10.000 km
liqui moly kullanıyorum sanki daha iyi gibi ama psikolojikde olabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huan8Aynı motorlu, aynı marka ve modelde aracı alıp, bunların testini yapıp getiren adam, "hangi yağ daha iyidir?" soruna cevap verildiğinde beni inandırabilir. Yoksa "motul çok iyi kanka", "mobil 1'den şaşma aga" lafları ile anca laf salatası olur. VW serviste castrol edge 5w30 LL professional diye yağ kullanıyor. Bunun normal edge 5w30 LL'den farkını bırak serviste yağ koyanı, yağ satan adamlar dahi bilmiyor. Sanayide kuru gürültü çok. Ford'a mobil 1, vw'e castrol niye koyulur niye böyle bir tercih yapılmış veya bu bir alışkanlık mı yoksa üretici aracın üstüne sticker yapıştırdı diye mi bu genel kullanım var bilen var mı?
Alıntıları GösterBen sanayide parçacı-yağcı önerisi ile iş yapmam. Yağ işinin yurtdışında araştırmaları var, dediğim gibi aracı zorlamayanlar ve sıkışık trafikte uzun süre geçirmeyenler için pek fark yok ama aynı araçtan 2 tane var ise birine castrol 5w30 diğerine motul 5w30 koy ve aracı zorla, sürekli yüksek devir çevir 10 bin km gidebilecek misin bakalım castrol ile.
Yetkili servis anlaşmaları ise açıkçası umrumda değil, servise götüren düşünsün, 2 liralık malı 5 liraya arabalarına taktırırken onlar düşünmüyor ise ben mi düşüneyim.
İşin kısası, yağ konusunda kendi testimi yapacak ekipmanım yok, yurtdışında özellikle amerika ve ingiltere'de bunların profesyonel testlerini yapanlar var. Lisan bilen girip bakabilir.
-
Mobil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X