Şimdi Ara

Volvo C30 vs. VW Scirocco

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6-8 ay arasında yeni bir araç alacağım. Bu iki araçla ilgili yeterince kapsamlı bir test bulamadım. DH ciler ne düşünüyor bakalım bu iki araç arasında.

C30 1.6 D DRIVe 1.560 cc. 109 hp Düz 29.482 40.390 47.660 1.031 48.691
    C30 1.6 D DRIVe R-design 1.560 cc. 109 hp Düz 34.075 46.682 55.085 1.031 56.116
    C30 1.6 D DRIVe Start/Stop 1.560 cc. 109 hp Düz 30.530 41.826 49.354 1.031 50.385

Scirocco 1.4 TSI 122 hp Manual Sportline 26.200 € + 744 TL ~53.000 TL
    Scirocco 1.4 TSI 160 hp Manual Sportline 28.000 € + 744 TL ~57.000 TL
    Scirocco 1.4 TSI 160 hp DSG Sportline 29.900 € + 744 TL ~61.000 TL

Kesinlikle düz vites düşünüyorum ama Scirocco nun DSG versiyonunu da fiyatlara eklemem gerektiğini düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ace- -- 3 Mayıs 2010; 12:44:55 >

• bu iki aracin dizel modelleri demissinizde tsi ler benzinli, zaten scirocconun dizel versiyonuda yok sanirsam.

c30 un arka kismi bana cok itici geliyor, scirocco ise cok hos duruyor gercekten.
  • bence volvo r design . hem daha ucuz hemde volvo ........
  • Scirocco nun dizelini tavsiye ederim gerçekten az yakıyor
  • Pardon listede TDI yerine TSI leri yazmışım. Şimdi tekrar baktım da, TDI koyulmamış Scirocco ya. İlginç. Neyse direk bu iki seçeneği kıyaslayalım o zaman. Yorumlar için teşekkürler bu arada.
  • Up.
  • Scirocco bariz daha güzel ve motorları daha verimli.

Eğer ki uygunsa 70.000 tl ye Honda civic type-r da alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vw Passat vs Honda Civic
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C30'u ben pek beğenmedim,o yüzden Scirocco diyorum.
  • Volvo c30 sahibi olarak yorum yapıyım, 2 araçtan da alcaksanız mutlaka ve mutlaka 2sininde 2. seçenek olarak yazdıınıza bakın, yani 56.000tl lik c30 ile 57.000 lik scirocco.

1)Kısaca kendimce bir karşılaştırma yaptırmak istiyorum.109 ps lik dizel c30 motoru performanslı olsa da scirocconun yanına yaklaşamaz.Böyle bir araç alırsanız gitsin istersiniz açıkcası.Ancak ekonomi olarak c30 çok iyidir.Burda araçtan ne beklediğiniz çok önemli.

2)Scirocconun içine hiç oturmadım ama arka kısımın oldukça dar olduğu söyleniyor.c30 da arkaya 2 kişi çok rahat binebilir(Diz mesafesi bizim megane 2 ile aynı)

3)Bakım masrafları olarak hemen hemen aynı olcaklarını tahmin ediyorum.

4)Scirocco yeni ama c30 da daha yılbaşında makyaj yedi, o yüzden yüzü eskidi gibi bir yorum yapamayacağım c30 zaten sokaklarda çok az var scirroccoya göre(3 yıllık araç olmasına rağmen)

Kendim bunlardan birini almayı düşünseydim c30 almamı engelliyebilcek tek şey 1.4 tsilik vw motoru olurdu.Hayran olduğum bir c30 fotoğrafı eklemek istiyorum;

Yabancı c30 forumundan birisinin aracı

Son olarak ikiside zevk arabası, test sürüşü yapın, inceleyin, duygusal olarak hangisine yakın hissederseniz onu alın

• Ben C30 derim ...
  • scirocco derim
  • VW
  • V O L V O C30
  • Bu konuya girip VW diyenlere sadece gülüyorum

Sanki tofaşla-çin malı araçlarla karşılaştırıyorlarmış gibi marka yazıp gidiyorlar.Hadi model olarak sciroco güzel diye fikir belirtseniz o ayrı ama sırf vw olduğu için bir araç seçmek...
  • Volvo'nun premium olup olmadığı tartışılıyor, Vw ise tartışmasız olarak bir premium değildir.
    Sonuç ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

Bu konuya girip VW diyenlere sadece gülüyorum

Sanki tofaşla-çin malı araçlarla karşılaştırıyorlarmış gibi marka yazıp gidiyorlar.Hadi model olarak sciroco güzel diye fikir belirtseniz o ayrı ama sırf vw olduğu için bir araç seçmek...

Tam tersi de geçerli.Mesela BMW olsa neyse de,Volvo'nun durumu ortada yani.

C30'un özellikle arka camı falan beni hiç açmadı.Yandan iyi;ama arkada bir terslik var geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Volvo'nun premium olup olmadığı tartışılıyor, Vw ise tartışmasız olarak bir premium değildir.
    Sonuç ortada.

İşin komik yanı volvonun marka imajı vwden daha yüksek olmasına rağmen hala vw diye tutturmaları.Gerçi ben bu forumda mb yeri vw daha iyi diyen de gördüm ya neyse..

@deserthawk

Yukarda bir yazı yazmıştım, markaya bakmayın bence, 2 araçta keyif aracı, 2si de kaliteli..Sadece bazı yönlerden kabaca karşılaştırabiliriz.

Mesela Performansda vw.

Güvenlik+Ekonomide volvo gibi.
  • quote:

quote:

Volvo'nun premium olup olmadığı tartışılıyor, Vw ise tartışmasız olarak bir premium değildir.
    Sonuç ortada.

İşin komik yanı volvonun marka imajı vwden daha yüksek olmasına rağmen hala vw diye tutturmaları.Gerçi ben bu forumda mb yeri vw daha iyi diyen de gördüm ya neyse..

@deserthawk

Yukarda bir yazı yazmıştım, markaya bakmayın bence, 2 araçta keyif aracı, 2si de kaliteli..Sadece bazı yönlerden kabaca karşılaştırabiliriz.

Mesela Performansda vw.

Volvo nun GÜVENLİĞİ(!) ne acaba...Önünde korumalığı veya araçta zırh falan mı var?

• @playumb

Özür dilerim hocam vw mutlaka en güvenlisidir tabi kusura bakma yanlışımız oldu ama volvonun da kullandığı isveç çeliği olsun, yaptığı arge yatırımları olsun, ya da yaptıkları testler olsun güvenli olduğu söyleniyor ama tabiki bir vwnin yanında hiç bir şeydir.

Hatta youtubeye girip volvo araçların crash test vidyolarını izlerseniz onlarında komple yalan olduğu görceksiniz.Kesinlikle vw daha güvenli

Mesela bir xc90 testi.Aracın bırak kaportasının şeklinin değişmemesini, dikiz aynasının bile kopmaması volvoların ne kadar adi ve güvensiz olduğu gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 3 Mayıs 2010; 18:02:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

quote:

quote:

Sonuç ortada.

@deserthawk

Mesela Performansda vw.

Volvo nun GÜVENLİĞİ(!) ne acaba...Önünde korumalığı veya araçta zırh falan mı var?

NCAP
    VW Scirocco yetişkin %87 çocuk %73 yaya %53
    Volvo C30 yetişkin %91 çocuk %78 yaya %26

biraz öyle olmuş.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.