Araç km si nedir? Yağ eksiltme ya turbo'dan, veya segmanlardan olabilir. Usta bakmadan ne desek boş. Kullanım şeklinize ve ne kadar km kullandığınıza göre de değişebilir ama eskiden bu kadar eksiltmiyordu muhtelemen ki şikayet ediyorsunuz. Yanlış yağ, sürekli kısa mesafe kullanım ve spor kullanılırsa da yağ eksiltebilir elbette ama kullanım şekli değişmediğiniz varsayarsak bence çevrenizden tamirci tavsiyesi almanız daha yerinde olacaktır. |
VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2684. sayfa)
-
-
geri vitese (manuel highline) taktığımda sağ ayna aşağı inip kaldırım seviyesi göstereceğine , yukarı kalkıyor tam tersine.
çaresi var mıdır ?
-
Teşekkür ederim.
Sanayide ustaya durumu anlattım direkt motor değişimi dedi. Bu motorlarda revizyon yapılamazmış😳
Hemen servise gittim. Servisteki usta önce gözle kontrol edileceğini, eğer bir sızıntı tespit edilemez ise turbonun kontrol edilmesi gerektiğini, eğer yine bir durum tespit edilemez ise yağın tamamen boşaltılıp tekrar doldurulacağını ve ilk sarı ışık ikazında kontrollerin yapılacağını, duruma göre motor da revizyona gidileceğini belirtti. Tabiiii bu işlemin çok pahalıya mal olacağını da belirtti. -
Araç km sini yazmamışsınız. Gittiğiniz tamirci biraz peşin hüküm vermiş gibi. Tsi revizyonu yapan yerler araştırılabilir.
Genelde turbo ilk şüpheli oluyor ve servisteki usta daha makul yaklaşmış gibi. Turbo sökülüp bakılır dediği gibi.
Tsi motorlarda anladığım kadarıyla pistonlarda, sekman dibinden çatlak olma olayları olabiliyormuş. Bu durumda revizyon ile piston değişimi yapılabilmesi lazım. Ama zaman içerisinde başka yerlere de zarar vermişse işin maliyeti artabilir.
Serviste bu tarz işlemler gereğinden fazla pahalı olacaktır. Sanayide biraz daha usta araştırın bence.
-
Araçımın km si 132000 km. İstanbul’da Revmer revizyon merkezi önerildi. -
quote:
Orijinalden alıntı: tlgymn
Araçımın km si 132000 km. İstanbul’da Revmer revizyon merkezi önerildi.Revmer dediğiniz yer mi motor değişecek dedi, yoksa başka tamirci mi? Km düşük sayılmaz, turbodan çıkarsa daha basit olabilir çözüm ama onun teşhisini hemen yaptırmanız lazım. Turbo yağ kaçağının tespitinin zor olduğunu sanmıyorum. Hortumları bile sökse her yer yağ kaplı olacaktır.
Motordan ise de kısa zamanda baktırabilirsiniz umarım.
İyi haberlerinizi bekliyoruz
-
Merhaba herkese benim golf 7 beni üzdü bu ara start stop hatası veriyor ve yolda giderken 3000 deviri geçmiyor sebebi nedir acaba -
Hayır servisdeki usta motorun revizyonu için Revmer i önerdi. En kısa sürede kontrollerini yaptıracağım. -
arkadaşlar 2010 model dsg 1.4 tsi model golf araç var arkadaşımda dün çalışmamış araba. Esp fold hatası veriyor ve çalışmıyor. Kavrama daha yeni değişti,. istanbul avrupa yakası usta araştırıyoruz. Kavramayı değiştiren yerden fiyat alacağız bakalım.
buna benzer arıza yaşayan var mı sizce nedeni nedir?
-
Merhaba. 2018 golf 7 highline araca yedek anahtar yaptırmam gerekiyor. Her yer yapmıyormuş. Ankara da yaptıran oldu ise tavsiyesine çok sevinirim. -
Arkadaşlar selam... Golf 7 - 1.4 TSİ 2013 model araç kullanmaktayım. Ön fren balatası bitmişti 2 ay önce , bakım yaptırdığım ustaya götürdüm ZEGEN diye bir marka taktı. Bu çok iyi bir balata hiç ötmez öterse getir dedi. O gün bu gündür frene bastığımda kuş gibi ötüyor araba. Hatta ötmüyor çığlık atıyor biraz bin düzelir dediler düzelmedi ben de bir ay sonra ustaya tekrar götürdüm. Bu balata ötmez senin disklerin yamuk dedi , diskleri tornacıya yolladı sonra tekrar taktı. Fakat araba frene basınca hala ötüyor ! Şimdi ben ne yapayım ? Gidip Ustayla mı tartışayım nedir yani üstelik bir de boş yere torna parası vermiş olduk 350 lira =/ Neyse arkadaşlar bana ÖTMEYEN hatta çıt ses bile yapmayan bir balata önerir misiniz. Parası mühim değil 500 bin lira olsa da gidip o balatayı alacağım yeter ki ÖTMESİN ! =((
-
yetkili servise git. böyle sanayi ustasına gidersen adamı maymun ederler. ayrıca ilginç bir şekilde yetkili servis bazen daha ucuz olabiliyor. ben şahsen vw'nin yetkili servisinden çok memnunum.
-
benim gibi fiat stilo'dan golf'e geçmeliydin. böylece dünyanın en sessiz arabası olduğunu düşünürdün. lastik sesi yalıtım kadar lastik markasına da bağlı bir olay. michelin çok sessizken dunlop gürültülü mesela. lastiğin yaşı da önemli tabi.
-
çok ara bir model senesine denk gelmişsin. benim golf de 2015 modeldi. BT opsiyoneldi o zamanlar ve benim araçta da vardı (kampanya dönemiydi, ne gelirse onu alıyordun), kısa bir süre sonra standart yaptılar. usb çok da önemli değil çünkü sd kart girişi var, o da aynı işi görüyor mp3 çalmak için.
-
muhtemelen ustaya gitseniz bu sefer de diski değişmen lazım diyecektir. Benim aklıma balatanın kenarına takılan klips gibi metal parçalar vs sürtüyor olabilir geldi. Belki tornalanan yüzey ve balata birbirine alışınca ses azalabilir. Ama yine de ustaya gidip bir gösterin olmadı. Ses neden gitmedi acaba diye, belki bakıp yardımcı olabilir bir ihtimal.
-
Merhaba, geçen arabayı yıllık bakıma götürdüm. Bana yanma kesintisi arızası var. Kurum olabilir temizleyelim dediler. Tamam dedim. Ertesi gün aracılar sizde daha büyük problem var. Ne olduğunu bulamadık. Motoru açmamız lazım o zaman 140-150 bine çıkar dediler. Kabul etmedim. Aracın güçten düşeceğini filan söylediler ama, aldığımdan beri ne ses, ne çekiş en ufak bir değişim hissetmedim. Bundan sonra izlemem gereken yol hakkında öneri rica ediyorum. -
buraya üye olup sormanda fayda var. daha aktif bir grup.
otomobil tutkunlarının adresi - golftutkusuOtomobil Tutkunlarının Adresi - Golftutkusuhttps://www.golftutkusu.com -
Merhaba. 2016 modelden itibaren hangi paket Golf'u alirsam alayim android auto kullanmak icin gerekli altyapisi oluyor mu? Bilgilendirebilirseniz cok memnun kalacagim, simdiden tesekkurler.
-
bende golf 7 15 1.2 tsi midline plus almayı düşünüyorum ama km 120 bin ve dgs sizce sıkıntı yaratma duurmu var mı? arabayı acemi kadın arabası olarak alıyoruz dgs acemiliği kalıdırır mı?
-
acemi kişi şehiriçi trafiüğinde sürecekse dsg kavrama ömrü kısalabilir. Tam otomatik bir araç daha uygun olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X