Şimdi Ara

VW Golf 7 sandık motor değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 model 36000 km deki VW Golf 7 1.4 TSI 140 HP ACT aracımı belli devirlerde dikkatli dinlendiği zaman gelen tırıltı sesi nedeniyle servise götürdüm. Bu ses 1 aydır geliyordu ve başta önemli olmadığını düşündüm. Velhasıl kelam krank mili yatak sarması nedeniyle uzatılmış garanti kapsamında(Allah'tan garantiyi 2 yıl uzattırmıştım) yetkili servis tarafından sıfır sandık motor takılması amacıyla Almanya'dan sipariş geçildi. Bu araç 15000 km veya 1 yıl bakım aralığı dolmadan her bakım öncesi yaklaşık 14000 km'de bir yağ ikaz lambası yaktı ve o şekilde kullanmadan erkenden götürdüm bakıma her seferinde. Onla alakası olabilir mi? Diğer husus ise ikinci elde olumsuz bir durum yaratır mı? 30000 bakımında(Temmuz ayında) turbodan ses geliyor deyip turboyu değiştirmişlerdi onla alakası var mıdır?

• Geçmiş olsun öncelikle. Benim merak ettiğim bu durumda aracın hasar kaydı çıkacak mı motor değişimi diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Geçmiş olsun öncelikle. Benim merak ettiğim bu durumda aracın hasar kaydı çıkacak mı motor değişimi diye.

Teşekkür ederim. Sanmıyorum hocam kaskoyla alakalı bir işlemde ya da irtibatta bulunulmadı. Mekanik arıza sonucu motor komple değişecek. Faturası vb. her türlü belgesi verilecek ruhsata işletilecek vs. onun dışında başka bir şey yok.
  • Golf 7 mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 13 Ocak 2016; 11:07:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Golf 7 mi

Motor değişimi bazıları için olumlu, bazıları için de olumsuz bir şey. Ben alacak olsam olumlu gözle bakardım yetkili serviste yapıldığı sürece. O yüzden ikinci elini etkileyeceğini sanmıyorum.

Servis sorunuzu gidermeye çalışıyor, motorunuzu yeniliyor. Bence dert edecek bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Motor değişimi bazıları için olumlu, bazıları için de olumsuz bir şey. Ben alacak olsam olumlu gözle bakardım yetkili serviste yapıldığı sürece. O yüzden ikinci elini etkileyeceğini sanmıyorum.

Servis sorunuzu gidermeye çalışıyor, motorunuzu yeniliyor. Bence dert edecek bir şey yok.

Ben de olumlu yönden bakmaya çalışıyorum ama olumsuz bir durum yaratır mı diye de beyin jimnastiği yapıyorum bir yandan. Servise danıştığımda bunun kullanıcı hatası olamayacağını, aracı hor kullanmanın ya da altını vurmanın bile buna sebep olamayacağını belirtmişti. Buna dair yetkili servisten belge almayı düşünüyorum en azından ikinci elde alıcıya içinin rahat etmesi ve ikinci el değerinin düşmemesi için.

Ek olarak arabalardan anlayan bir arkadaşıma sorduğumda bir ihtimalle motor yağına bir şekilde yabancı bir madde(kum, küçük metal gibi) girmiş olabilir dedi çünkü yatak normal aşınma şeklinde değil resmen parçalanmış ortası. Yağsız falan kalma yok yani resmini de çektim. Yetkili servise montaj sırasında yağ borularını yağ pompasını yağlama sistemini güzelce kontrol etmelerini isteyeceğim buna benzer bir sorunun tekrarlanmaması için.

• Sandık motor değişimi iyidir. Bazı hassas alıcılar bu konuyu sorun edebilir ama onları önemsemeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Sandık motor değişimi iyidir. Bazı hassas alıcılar bu konuyu sorun edebilir ama onları önemsemeyin.
    Tsi motorların hepsi birgün sahiplerinin kucaklarında kalacak... Yağ eksiltmeyenini duymadım...
  • Das Kiste...

• quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Das Kiste...

Sandık motor değişimi iyi , Türkiye'deki sandık motoru takmasını bilmeyen , torkunda sıkmayan salla başı al maaşı çalışan yetili servis ustaları kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Tsi motorların hepsi birgün sahiplerinin kucaklarında kalacak... Yağ eksiltmeyenini duymadım...

O 1,4 tsi'leri oyle bir yukluyorlarki, sen kucakta kalir diyorsun araclar ucaga donuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Das Kiste...

2.el değerini kesinlikle etkileyecek , 99 model boyasız araba arayan millete sandık motor değişimini kimse anlatamaz. Türkiye'de servis kalitesi de malum , o motorun montajında sorunlar çıkma ihtimali var.

O yüzden aracı satarken muadillerinden 2-3 bin aşağı vereceksiniz. Uzun süre kullanacaksanız hiçbir sorun yok çok keyifli bir araca biniyorsunuz aklınıza bile getirmeyin.
  • 30 binde Turbo değişmiş,36 binde sandık motor takılacak.

Problem sizin kullanımınızda mı yoksa motorda mı anlamadım
  • Ne kadarda dayanıksız motormuş
  • Arkadasimin gecen sene 1.2 tsi araci da 7.ayinda sandik motor degisti ucretsiz. simdilik bi sorun yok diyor memnunmus.

Onun sorunu motor blok mu catlamisti , motordan su mu akiyordu birsey dedi ama hatirlamiyorum tam olarak.Kronik midir bilmem ama gerek forumlarda gerekse cevremde tsi motoru degisen oldukca var.

Ilginc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 13 Ocak 2016; 12:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

30 binde Turbo değişmiş,36 binde sandık motor takılacak.

Problem sizin kullanımınızda mı yoksa motorda mı anlamadım

bu soruyu kendime sordum ama performans odaklı bir kullanımım yok, ilk kez araç kullanmıyorum daha önce opel corsa 1.3 cdti vardı 40000 km yağını suyunu koyup bindim arabaya tık demedi. Kullanım alışkanlığım aynı kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Arkadasimin gecen sene 1.2 tsi araci da 7.ayinda sandik motor degisti ucretsiz. simdilik bi sorun yok diyor memnunmus.

Onun sorunu motor blok mu catlamisti , motordan su mu akiyordu birsey dedi ama hatirlamiyorum tam olarak.Kronik midir bilmem ama gerek forumlarda gerekse cevremde tsi motoru degisen oldukca var.

Ilginc.

Güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Memnunsa inşallah sorun çıkarmadan kullanmaya devam ederiz hem o hem ben. Değişim daha iyi diyorlar rektefiye edilmesindense. TSI motor ilk kez kullanıyorum sakin kullanmama rağmen böyle olması akla şans kriteri veya fabrikasyon hata ihtimalini getiriyor. Araştırdım forumlarda fiat, toyota vs. diğer markaların da motoru sorun çıkaran var. Ama sonuçta insan karar alırken deneyimlerinden yararlanıyor. Bu durumda bir sonraki aracımı satın alırken deneyimlerime göre hareket edeceğim. Bir de işin şu boyutu var, aradan geçen 2,5 yıl zaman zarfında motorun varsa kronik sorunlarını gidermiş olma ihtimalleri yüksek. Yeni takılacak motorun daha sorunsuz olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum(en azından umuyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxylive -- 13 Ocak 2016; 13:14:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oxylive

quote:

Arkadasimin gecen sene 1.2 tsi araci da 7.ayinda sandik motor degisti ucretsiz. simdilik bi sorun yok diyor memnunmus.

Ilginc.

Güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Memnunsa inşallah sorun çıkarmadan kullanmaya devam ederiz hem o hem ben. Değişim daha iyi diyorlar rektefiye edilmesindense. TSI motor ilk kez kullanıyorum sakin kullanmama rağmen böyle olması akla şans kriteri veya fabrikasyon hata ihtimalini getiriyor. Araştırdım forumlarda fiat, toyota vs. diğer markaların da motoru sorun çıkaran var. Ama sonuçta insan karar alırken deneyimlerinden yararlanıyor. Bu durumda bir sonraki aracımı satın alırken deneyimlerime göre hareket edeceğim. Bir de işin şu boyutu var, aradan geçen 2,5 yıl zaman zarfında motorun varsa kronik sorunlarını gidermiş olma ihtimalleri yüksek. Yeni takılacak motorun daha sorunsuz olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum(en azından umuyorum)

Motor olayini tek markaya baglamamak lazim aslinda.Diger markalarda da daha 200 km giderken motoru cortlayan oluyor.

Tsi motorda fazla olmasi insani dusundurur mutlaka.Arkadasimda cok sakin kullanir ne olduysa bir anda olmus daha sifir arac 7.ayin da oldu bu olay.

Dogus demis rektefiye edecegiz diye arkadasimda babasiyla beraber olay cikartincs komple sandik motor ile ucretsiz degistirmisler.rektefiye kotu degil cok yaptiran var ama sizin durum cok farkli.Rektefiye isine gitmeyin kabul etmeyin sakin daha araciniz yeni sayilir.

Sakin ola ki hicbirseye imza atmayin.Laf ebeligi yapip kendilerini hakli cikaracak garantiye alacak seyleri size caktirmadan imzalatabilir.Herseyi dikkatlice okuyun oyle imzalayin teslim alin.

Tabi arac yapilmadiysa.Yapildiysa sorun yok :)

• quote:

quote:

Ilginc.

Alıntıları Göster
    Yanlış motor yağı kullanılmış olabilir. Servisler de yanlış motor yağlarını, yanlış seviyelerde koyabiliyorlar. Rodajda hata yapılmış olablir. Tabii, üretim hatası da olablir.

Krank miliyle turbonun ortak noktası motor yağı. Servis kayıtlarıyla kullanma kılavuzunu karşılaştırın.

• quote:

quote:

quote:

Ilginc.

Motor olayini tek markaya baglamamak lazim aslinda.Diger markalarda da daha 200 km giderken motoru cortlayan oluyor.

Tsi motorda fazla olmasi insani dusundurur mutlaka.Arkadasimda cok sakin kullanir ne olduysa bir anda olmus daha sifir arac 7.ayin da oldu bu olay.

Dogus demis rektefiye edecegiz diye arkadasimda babasiyla beraber olay cikartincs komple sandik motor ile ucretsiz degistirmisler.rektefiye kotu degil cok yaptiran var ama sizin durum cok farkli.Rektefiye isine gitmeyin kabul etmeyin sakin daha araciniz yeni sayilir.

Sakin ola ki hicbirseye imza atmayin.Laf ebeligi yapip kendilerini hakli cikaracak garantiye alacak seyleri size caktirmadan imzalatabilir.Herseyi dikkatlice okuyun oyle imzalayin teslim alin.

Tabi arac yapilmadiysa.Yapildiysa sorun yok :)

Ben aslında servis bana motor komple değişecek dediklerinde şok yaşamıştım dedim nasıl motor komple değişir, sadece arızalı krank mili değiştirilemiyor mu dediğimde. Doğuş'a danıştık Doğuş komple motoru değiştirin demiş. Ben de 1 gün süre istemiştim hemen onay vermemiştim. İnternette yaptığım araştırmalar ve sağa sola soruşturmalarım sonucunda genel kanının motorun açılıp işlem görmesindense komple sandık motor değişmi çok daha iyidir hatta eskisinden iyi olur diyenlere rastladım. İyi ki sandık motor değişimi olacakmış deyip anında onay verdim. Sipariş geçildi Almanya'ya ve beklemedeyiz bakalım 10-15 gün sürer gelmesi dediler. Takması 2 gün, proje ruhsat işlemleri 4-5 gün sürebilir dediler ama teknik olarak taktıktan sonra binmenizde sakınca yok dediler. Tecrübe sahibi olduk bir şekilde :)

Sizin arkadaşınızın TSI motorunda ne sorun varmış bu arada?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.