Arkadaşlar, 2011 model Golf Highline Sunroof'lu Dizel Otomatik beyaz aracım var.62000 kmde daha.Sıfır almıştım 2011 yılında.Arabamın herşeyinden memnunum.Ancak arabayı artık değiştirmek istiyorum.Aklımdaki araç
Opel Insignia 2016 1.6 Dizel Otomatik Sport paket(OPCLine) + Çevre görüş + Flexride şasi Beyaz renk bir araç.Bu araç için 117.000 tl teklif aldım. Benim araca 60.000 tl teklif veren var. 57 bin TL fark vermem gerekiyor.
Opeldeki tek çekincem 6 ay sonra yeni kasası gelecek.
Sız olsanız ne yapardınız. Teşekkür ederim.
Yeni kasası gelen ve o kadar opsiyonla dolu insignia nın aynı fiyata geleceğini beklemiyorsunuz umarım... En az 20.000 ekleyin derim yenisine. (iyimser fiyat)
O kadar dolu bir aracı daha uygun fiyata alamazsınız, insignia şu anda D segmentteki en dolu ve en uygun fiyatlı araç. Bir insignia kullanıcısı olarak belki taraflı yorum yaptığımı düşünen olabilir, ancak Ben de almadan önce çok araştırdım, sayılar yalan söylemiyor.
Golf'ü değiştirmeniz ile alakalı pek yorum yapamam, güzel araç, ancak hem DSG şanzıman, hem garantisi bitmiş hem C segment.( insignia ile kıyas yapıyorum)
Bence yeni kasasını bekleyin.Bu kasa iyice eskidi artık ama yeni kasasını daha pahalı olabilir.
Bence hiç düşünmeyin, alın. Sport paketle çok güzel görünüyor araç ve donanım olarak dopdolu d sınıfı dizel otomatik aracı 117 bine alabiliyorsunuz daha ne olsun. Yeni kasa ile arasında baya fiyat farkı olur gibime geliyor benim de.
Garip gelebilir ama ben yeni kasasını aşırı beğenmedim. Bu kasa daha sportif görünüyor bence.
Yakıt yönünden yeni kasa daha iyi olacak tabi ki. Yalnız Golf iyi araba. Yeni kasanın tipini siz beğendiyseniz beklenebilir.
Memnun olduğun güzelim yep yeni arabayı verip neden eski kasa araç alacaksın?Hemde üstüne o kadar para verip.Ben olsam o parayla dolar alıp yeni kasayı beklerdim.
Eğer D sınıfı bir araç ihtiyacınız yoksa tüketim çılgınlığına gerek yok diyorum. Hele ki şu ülke şartlarında
Eğer D sınıfı bir araç ihtiyacınız yoksa tüketim çılgınlığına gerek yok diyorum. Hele ki şu ülke şartlarında
+1
D segmentinin genişliğine ihtiyacınız yoksa elinizdeki aracı kullanmaya devam edin bence.
Maddi durumunuzu bilemiyorum ama 2011 model 62.000 km'de Golf Highline Dizel Otomatik aracınız varken üzerine 57.000 TL daha verip başka araçaç almak bana hiç mantıklı gelmiyor.
1 aracınız var ve aynı araçtan 1 tane daha alıyorsunuz. Çok anlamsız ve fark çok fazla
quote:
Orijinalden alıntı: xmxksk
Maddi durumunuzu bilemiyorum ama 2011 model 62.000 km'de Golf Highline Dizel Otomatik aracınız varken üzerine 57.000 TL daha verip başka araçaç almak bana hiç mantıklı gelmiyor.
Bu görüşe tümüyle katılıyorum. Aracınızdan memnun olduğunuzu belirtmişsiniz. Demek ki bir sorun da yok aracınızda. Gayet güzel bir aracın, az yakan ve donanımı yüksek modeline sahipsiniz. Kilometresi de henüz çok düşük. 5-6 senelik bir araç ve tasarım, teknoloji olarak da güncelliğini yitirmiş değil henüz. Aracınızın ederinin iki katı bir miktarı ne için veresiniz ki o halde? Hele ki şu döviz kuru ve ötv sürecinde.
daha büyük bir araca geçmek istiyorsanız mesela bagaj vs. yüzünden se eğer olabilir ama kendi aracınızı satıp bir okadar daha ekleyip elinizde tek araç kalması mantıklı gelmiyor. Yani fiyatlar uçuk eğer memnunsanız ve ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa değişime gerek yok.
ha model yükselteyim, sürekli fiyatlar artıyor bir daha alamam , imkan varken daha iyi bir araca bineyim diyorsanız siz bilirsiniz. Ek olarak skoda superb bakılabilir yada pasat. Yada yine c segmenti sedan bir araç düşünülebilir
Yeni kasa da iç mekanda çok değişiklik yoksa bu kasa. Ancak o dış agresiflik içine de taşınıyorsa yeni kasa bekleyin.
Golf 6 sınıf ortalamasının üzerinde darbe emiş konforu, yalıtımı ve kalitesi ile çok iyi bir model ancak düşünülen modelinde motor özellikleri - sessizliği ve sürüş keyfi - uzun yol konforu, aydınlatma özellikleri, bagaj hacmi vs vs daha iyi.
Ben olsam madem kullandığım aracımdan memnunum, maddi avantajı 2. plana atıp Insignia nın yenisini beklerdim.
Burda fikir ayrılıkları olabilir ama yeni Insignia daha yüksek fiyatla çıkacak olsa da net olarak daha üstün bir araç ve bu benim için daha fazla ödeme yapmaya değer, yani "yenisi çok iyi olmuş ama o kadar para cebimde kaldı" demezdim.
Kimisi de tersini düşünebilir.
Insignia bana göre 117binin arabası değil. Aldıktan bir süre sonra gevşeyen pandizotlar, artan trim seslerini gördükten sonra pişman olmanız yüksek bir araba o fiyata. insignia dediğin en fazla 90bin eder sonrası her kuruş kazık bence. Kullanmadıysanız test edin pahasını anlamaya çalışın. Ben sizin yerinizde olsan 120bin civarına temiz 3 serisi veya c serisi almaya çalışırdım.
Sıfır istiyorsanız da insignia zaten hızlı değer kaybeden bir araç ve üstüne yeni kasası çıktı çıkacak. Aracınızın üstüne o kadar para koyarak hızlı değer kaybedecek araç almayı göze almışsınız madem o zaman superb değerlendirin derim.
Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim. Hala karar verebilmiş değilim.Aracımdan çok memnunum. Sıkıntısı da yok ancak artık sıkıldım biraz.2 oğlum var yazları daha çok bagaj lazım oluyor aslında.Aracım km yaptıkca biraz daha değeri düşecek.Benim yeni araba almak için aradaki farkı vermem zorlaşacak.Çok kararsız kaldım çok..
quote:
Orijinalden alıntı: emir341907
Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim. Hala karar verebilmiş değilim.Aracımdan çok memnunum. Sıkıntısı da yok ancak artık sıkıldım biraz.2 oğlum var yazları daha çok bagaj lazım oluyor aslında.Aracım km yaptıkca biraz daha değeri düşecek.Benim yeni araba almak için aradaki farkı vermem zorlaşacak.Çok kararsız kaldım çok..
Madem bütçe sıkıntılı ve bagaj ve iç mekan önemli, neden d sınıfına atlıyorsunuz ki? İri bir c sınıfı sedan alın hem iç mekan hem bagaj olarak tatmin edecek tipte. Misal octavia 1.0 tsi var. Motor güçlü ve torklu, buna rağmen çok ekonomik. İçi c sedanlar arasında en ferahlardan birisi arka diz mesafesi falan çok iyi. Ayrıca liftback açılan büyük hacimli bağajı var. Hatta bagaj hacmi insigniadan daha büyük ve düzgün tasarımlı. dsg orta donanımı 86,500, üst donanımı 90,800 ki pazarlık payları var. Orta donanım bile donanım anlamında gayet doyurucu. Pazarlıkla 83-84e alsanız az yakan otm iyi donanımlı ferah bir c sedan almış olursunuz aracınızın üstüne de çok borçlanmanız gerekmez.
2. El alin
Lord SparhawkL
kullanıcısına yanıt
Şu an Corolla'nın dolusu 112.000 lira. Bu durumda Insignia en az 150000 lira olmalı.
Ülkede hiçbir araç ederiyle orantılı satılmıyor ama Insignia fiyatlandırma konusunda eşsiz.
quote:
Orijinalden alıntı: emir341907
Hocam megane sedana baktınızmı hiç çok güzel araba tavsiye ederim.Bi deneme sürüşü yapın sizde eminim katılacaksınız bana